Overdreven positieve Peter Bosz: ‘Als wij de laatste drie wedstrijden winnen zijn we kampioen!’

Het is mij een raadsel waar de Ajax-trainer die wijsheid vandaan haalt.

Peter Bosz heeft óf moeite met tellen óf hij onderschat de kracht van Feyenoord nogal. Na de overwinning van Ajax op Heerenveen gistermiddag (het werd 5-1 voor de Amsterdammers, die echt briljant speelden) liet hij namelijk weten dat zijn ploeg volgens hem gewoon kampioen wordt als het alle drie overige wedstrijden ook wint.

Ajax-coach Peter Bosz denkt dat Feyenoord nog punten gaat morsen in de slotfase van de competitie. “Als wij de laatste drie competitiewedstrijden winnen, zijn we kampioen. Dat denk ik.”

Dat is een opmerkelijke uitspraak omdat Ajax nog altijd een achterstand heeft van 1 punt én omdat het doelsaldo van Feyenoord veel beter is. “Feyenoord heeft nog twee uitwedstrijden. Dat zijn de duels waarin het over het algemeen moeilijker gaat,” aldus Bosz. Nou klopt dat wel een beetje, maar Bosz gaat voorbij aan het feit dat Feyenoord al vanaf dag één aan kop gaat. Als je echt slecht bent in uitwedstrijden lukt je dat niet. Die ‘zwakte’ valt dus nogal mee.

Daar komt bij dat Bosz ook even lijkt te vergeten dat twee van de drie volgende tegenstanders van Feyenoord simpelweg zwak zijn, en dat de ene ‘goede’ tegenstander (Vitesse) de laatste jaren nou bepaald geen indrukwekkende CV heeft tegen de Rotterdammers. De kans is dus gewoon heel groot dat Feyenoord het seizoen met 9 punten uit 3 wedstrijden eindigt. Zelfs als Ajax alles wint is de Amsterdamse club dan dus gewoon tweede.

Oh, en dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat Ajax binnenkort naar Eindhoven moet waar het ’t moet opnemen tegen PSV. Het valt nog maar te bezien dat Ajax die wedstrijd wint. Sterker nog, eigenlijk zouden de Amsterdammers in hun handjes moeten knijpen als ze er een gelijkspel uitslepen, wat natuurlijk ook betekent dat de titelkansen verkeken zijn.

Amsterdamse bluf is hartstikke leuk en aardig, maar Bosz gaat wel héél ver. Alleen in zijn ogen is Ajax alsnog favoriet om de titel te winnen. De rest van voetbal minnend Nederland weet dat Feyenoord het écht zelf in handen heeft.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. HaZ

  Bosz is een typische blaaskaak van het soort: Als niets verwordt tot iets ! Eenmaal in dienst bij Ajax word je bevangen door het grootheidswaanzin virus en dien je verplicht je bek verder open te trekken dan je eigenlijk aankan….de amsterdamse bluf. Ach, hoeveel van deze blaaskaken hebben we daar al gehad, welke na tegenvallende resultaten met de staart tussen de benen de arena verlieten. Nee dan heb ik meer respect voor trainers als Jan Wouters en Ronald Koeman; Weliswaar ooit ajax-trainers, echter altijd zichzelf gebleven. Uiteindelijk is al dat amsterdamse gebluf maar relatief, al naar gelang de stand op de ranglijst na 34 wedstrijden……1. Feyenoord, 2. Ajax, 3. PSV.

  1. Floris

   Bosz is helemaal geen blaaskaak. Deze uitspraak van hem is wel wat gechargeerd, maar is dat nu zo erg? Als Ajax-fan ben ik van mening dat Bosz het per saldo (na een bar slecht begin) goed heeft gedaan. En dat is wat telt.

   Als je in je eerste seizoen met één been in de halve finale van de EL staat dan heb je wel wat neergezet.

   Wat het kampioenschap betreft: ik denk dat Feyenoord het niet meer weggeeft, maar je weet het nooit.

 2. Floris

  Overigens heeft de sympathieke Lasse Schöne dezelfde uitspraak gedaan. Is dat ook een blaaskaak?

 3. Beukman

  Ja hallo, Bosz gaat natuurlijk niet zeggen: “We maken geen enkele kans meer.”
  Dat hij daarnaast Feyenoord zenuwachtig wil maken, wat is daar mis mee? Mohamed Ali deed het ook al, en hoe. Hopelijk gaat Bosz op zoek naar meer mogelijkheden in de media om Feyenoord de zenuwen te laten krijgen.
  Feit is dat een ploeg die in deze fase van de competitie bovenaan staat, over sterkere zenuwen dient te beschikken dan de nummers 2 en 3.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.