Overdreven positieve Peter Bosz: 'Als wij de laatste drie wedstrijden winnen zijn we kampioen!'

Geen categorieapr 17 2017, 14:00
Het is mij een raadsel waar de Ajax-trainer die wijsheid vandaan haalt.
Peter Bosz heeft óf moeite met tellen óf hij onderschat de kracht van Feyenoord nogal. Na de overwinning van Ajax op Heerenveen gistermiddag (het werd 5-1 voor de Amsterdammers, die echt briljant speelden) liet hij namelijk weten dat zijn ploeg volgens hem gewoon kampioen wordt als het alle drie overige wedstrijden ook wint.

Ajax-coach Peter Bosz denkt dat Feyenoord nog punten gaat morsen in de slotfase van de competitie. "Als wij de laatste drie competitiewedstrijden winnen, zijn we kampioen. Dat denk ik."

Dat is een opmerkelijke uitspraak omdat Ajax nog altijd een achterstand heeft van 1 punt én omdat het doelsaldo van Feyenoord veel beter is. "Feyenoord heeft nog twee uitwedstrijden. Dat zijn de duels waarin het over het algemeen moeilijker gaat," aldus Bosz. Nou klopt dat wel een beetje, maar Bosz gaat voorbij aan het feit dat Feyenoord al vanaf dag één aan kop gaat. Als je echt slecht bent in uitwedstrijden lukt je dat niet. Die 'zwakte' valt dus nogal mee.
Daar komt bij dat Bosz ook even lijkt te vergeten dat twee van de drie volgende tegenstanders van Feyenoord simpelweg zwak zijn, en dat de ene 'goede' tegenstander (Vitesse) de laatste jaren nou bepaald geen indrukwekkende CV heeft tegen de Rotterdammers. De kans is dus gewoon heel groot dat Feyenoord het seizoen met 9 punten uit 3 wedstrijden eindigt. Zelfs als Ajax alles wint is de Amsterdamse club dan dus gewoon tweede.
Oh, en dan hebben we het nog niet eens gehad over het feit dat Ajax binnenkort naar Eindhoven moet waar het 't moet opnemen tegen PSV. Het valt nog maar te bezien dat Ajax die wedstrijd wint. Sterker nog, eigenlijk zouden de Amsterdammers in hun handjes moeten knijpen als ze er een gelijkspel uitslepen, wat natuurlijk ook betekent dat de titelkansen verkeken zijn.
Amsterdamse bluf is hartstikke leuk en aardig, maar Bosz gaat wel héél ver. Alleen in zijn ogen is Ajax alsnog favoriet om de titel te winnen. De rest van voetbal minnend Nederland weet dat Feyenoord het écht zelf in handen heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten