Pech voor Rotterdam: Feyenoord verliest 2 kostbare punten tegen PEC Zwolle, titelrace ligt open

Ajax nadert Feyenoord tot op één punt. Als Feyenoord nog een keer punten laat liggen terwijl Ajax alles wint zijn de Amsterdammers ‘gewoon’ kampioen.

Met het einde van het seizoen in zicht begint het dan toch een beetje te haperen bij Feyenoord. Nou kan mij dat als Ajacied normaal gesproken niets boeien, maar tegenwoordig sympathiseert iedereen toch minstens een heel klein beetje met de ploeg uit Rotterdam. Feyenoord heeft namelijk echt een paar lamlendige jaren achter de rug; iets wat die club absoluut niet verdient. We spreken met reden over “de traditionele top 3.” De afgelopen tien jaar ofzo had het er alle schijn van dat dit “de traditionele top 2” was geworden, omdat Feyenoord het contact met PSV en Ajax verloren was.

Dit seizoen is dat anders. Feyenoord doet eindelijk weer écht mee. En ja, zelfs als Ajax-supporter vind ik dat ergens wel heel prettig. Natuurlijk niet prettig genoeg om ze het kampioenschap toe te wensen, maar een nipte tweede plaats gun ik ze van harte.

En ja, daar kon het weleens op uitdraaien. De Rotterdammers lieten eerder al drie punten liggen tegen Ajax (dat veel sterker was), en ook vandaag ging het mis tegen PEC Zwolle. Hoewel Feyenoord veruit de beste kansen had verzaakte de ploeg om meer doelpunten te maken dan de Zwollenaren: 2-2. Ajax is dit weekend dus twee punten ingelopen. Het verschil tussen beide teams bedraagt daardoor nog maar één schamel puntje – en dat op het moment dat het seizoen normaal genoeg juist écht beslist wordt.

De kracht van Feyenoord bestaat dit seizoen uit de elf starters. Dat team is echt een goed geoliede machine. Helaas komt het in de laatste wedstrijden van het jaar vaak aan op bankzitters, omdat vaste basiskrachten ofwel geblesseerd dan wel geschorst zijn. En ja, dan is Feyenoord eigenlijk gewoon wat zakker dan rijkere teams als Ajax en PSV.

Toch is er goed nieuws voor Feyenoord: ten eerste heeft het team nog steeds een voorsprong (hoewel slechts van één punt), en daarnaast moet Ajax nog op bezoek bij PSV. Dat wordt natuurlijk een bijzonder lastige wedstrijd voor de Amsterdammers. Aan de andere kant, als ze die wedstrijd winnen hoeven ze maar op één foutje van Feyenoord te hopen, waardoor ze dit seizoen toch nog de titel kunnen winnen.

Kortom, Feyenoord gaat weliswaar nog steeds aan de leiding maar kan zich vanaf nu geen enkele misstap meer veroorloven. Doet het dan wel, dan heeft het ’t eindresultaat niet meer in eigen hand. En dat zou voor die club, die zo lang aan kop heeft gestaan in de competitie, eigenlijk gewoon vreselijk sneu zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Floris

    Ajax is verreweg de betere ploeg en heeft dat in allebei de rechtstreekse duels ook laten zien, maar heeft teveel punten laten liggen tegen de kleintjes.

    Ajax is dit seizoen erg wisselvallig geweest, maar dat is Feijenoord inmiddels ook. Er is dus geen peil op te trekken, al heeft Feijenoord een gemakkelijker programma en moet Ajax ook nog Europees aan de bak.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.