PEILING – Macron gaat Le Pen totaal vernietigen: 62 procent tegenover 38 procent

Het heeft er alle schijn van dat Emmanuel Macron met relatief groot gemak de volgende president van Frankrijk wordt.

Als we de peilingen moeten geloven — en ze zaten er bijzonder dichtbij in de eerste ronde — stevent de onafhankelijke eurofiele presidentskandidaat Emmanuel Macron af op een bijzonder ruimte overwinning op Marine Le Pen van het Front National. Toen die race nog hypothetisch was zou Macron volgens peilers kunnen rekenen op zo’n 62 procent. Le Pen, daarentegen, zou genoegen moeten nemen met 38 procent:

Dat is natuurlijk nogal een verschil. Het is dan ook geen wonder dat Macron en zijn achterban ervan overtuigd zijn dat het kat in het bakkie is.

Maar… ze vergissen zich deerlijk als ze denken dat de race al gelopen is. In verkiezingscampagnes kan van alles gebeuren. Iemand hoeft maar één schandaal te vinden over Macron, en alles staat op zijn kop. Daar komt bij dat het Front National ontegenzeggelijk meer momentum en appeal heeft dan ooit. Aangezien het er nu écht omgaat kan het zomaar zo zijn dat met name rechtse kiezers uiteindelijk toch voor Le Pen gaan, ironisch genoeg al helemaal als ze denken dat ze toch niet wint. Dan is het immers niet ‘risicovol.’

Tegelijkertijd ontgaat het de mainstream media blijkbaar dat zelfs deze peiling feitelijk goed nieuws voor Le Pen en haar kameraden. Het betekent namelijk dat het Front National in de buurt kan komen van 40 procent. Dat zou voor die partij een doorbraak van jewelste zijn. Ga maar na: 4 op de 10 Fransen opteren dan voor de partij die enkele jaren geleden nog eerst en vooral in verband gebracht werd met racisme en antisemitisme, en ergens in de marges van de politiek opereerde. Als het Front National in de buurt komt van 40 procent kan niemand dat laatste volhouden; het FN is dan mainstream gegaan. Misschien dat ze deze verkiezingen niet wint, maar wie weet wat er over vijf jaar gebeurt, als 4 op de 10 Fransen al een keer op haar gestemd hebben en de schroom dus van zich hebben afgeworpen?

De media verklaren Marine Le Pen dus al zo goed als dood, maar dat is veel te vroeg. Deze verkiezingen zijn hoe dan ook een doorbraak voor het nationaal-populisme in Frankrijk. En als je eenmaal doorbreekt is er maar al te vaak geen houden meer aan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Isolde

  Le Pen is niet dood maar ik denk dat met deze verloren verkiezing het momentum van het FN wel voorbij is. Ik voorzie dezelfde ontwikkeling als voor VB en de PVV. Ze zullen nog wel wat enige aanhang houden maar de politieke rol is uitgespeeld.

  1. Vabis

   Wat zal die rotkop van je nog een stuk schever wegtrekken Wim Hutten wanneer over 14 dagen blijkt dat je er net zoals bij de verkiezing van Trump en de Brexit weer grandioos naast zit….

   1. Kodi

    Het is nu al zo’n zurige linkse gereformeerde rotkop.

   2. Isolde

    Ik heet geen Wim, beste Vabis, maar ik begreep van Beukman dat u kampt met ernstig overgewicht. Ik hoop daarom dat uw hart zich kranig houdt als straks Macron de nieuwe president van Frankrijk wordt. Vooralsnog lijkt dat toch wel het meest waarschijnlijk, denkt u ook niet?
    Houdt het nieuws dus goed in het oog, zodat de schok straks niet te groot wordt voor u.

    Verder het beste en veel sterkte toegewenst!

    1. Vabis

     Ik zou eens wat minder aan de lul van Beukman zuigen Wim Hutten, dan komt er misschien wat zinnigers uit die scheve rotkop van je…

     1. Isolde

      Ik raakte mogelijk een gevoelige snaar. Overgewicht is natuurlijk geen pretje maar misschien is het voor dikkertjes ook niet zo slim te fantaseren over de uiterlijke kenmerken van anderen, dat slaat natuurlijk altijd in je eigen gezicht terug. Dat is temeer het geval omdat overgwicht alleen maar aan jezelf is te wijten. Elk pondje gaat immers door het mondje en lichaamsbeweging kost moeite.
      In plaats van mensen uitschelden op het internet kunt u wellicht beter een wandeling in de frisse lucht ondernemen.

    2. Floris

     “Ik heet geen Wim, beste Vabis, maar ik begreep van Beukman dat u kampt met ernstig overgewicht.”
     ————————————————————-
     Dat is vreemd. Ene “Isolde”, nog maar sinds kort actief op DDS, heeft blijkbaar contacten met Beukman en ze hebben het samen over Vabis gehad.

     Je verspreekt je hier, Wim. Beukman en Wim Hutten (jij dus) hebben een foto van Vabis van faceboek geplukt en die op UV gezet. Zo weet je dat Vabis enigszins corpulent is.

     Je bent door de mand gevallen, domoor!

     1. Isolde

      Ach, de paranoïde wekker van Floris is afgelopen en de kluwen van internetruzies waar deze forumtijger op vele internetfora in is verwikkeld ontvouwt zich.
      De wereld is één groot complot, arme kerel, maar deze keer ligt het iets eenvoudiger.
      Beukman meldde hier gisteren dat het boze kereltje Vabis lijdt aan ernstig overgewicht. Hoe hij dat weet is me niet bekend maar toen het dikkerdje mij ook begon uit te schelden ging ik daar ironisch op door.

      Geloof dit echter niet! Blijf beseffen dat het Linksche Adderengebroed niet zal rusten voordat patriotten zoals jij ten gronde zijn gericht. Weest waakzaam en strijdt tot het gaatje.

 2. Guus Geluk

  De strijd tussen linksliberalisme en rechts vervaagt hier min of meer. De vraag is veeleer of de Fransen kiezen voor de beschaafde politiek, of plat populisme. In het Koninkrijk der Nederlanden leed het rechtspopulisme een keiharde nederlaag. Hopelijk heeft deze nederlaag een remmende werking op de denderende trein van oprukkend populisme in andere Europese landen. Als Macron erin slaagt als winnaar uit de bus te komen, zal dit ongetwijfeld effect hebben op de Duitse verkiezingen en de Italiaanse parlementsverkiezingen. De nieuwe leiders in Europa zullen dan Rutte/Macron/Schulz-Merkel zijn.

  1. Onderzoekt alles

   @Guus Geluk
   Het populisme groeit al jaren en het wordt al jaren verslagen dus u hele theorie is een farce en zien we in de realiteit niet terug. Het is een kwestie van tijd voordat het populisme aan de macht komt. Wat is de oorzaak? De oorzaak is het falen van de pro EU pro Globalisering partijen die de landen naar de knoppen hebben geholpen.

   Waarom denk je waarom Brexit en Trump wonnen? In die landen was de tijd rijp voor het populisme om de macht te grijpen.

   Dat u dit nog steeds niet ziet en u pro Clinton houding laat wederom zien dat u met de verkeerde bril op naar de politieke ontwikkelingen kijkt. Als de EU zo succesvol zou zijn dan was het populisme nooit zijn gaan groeien.

   1. Guus Geluk

    @Onderzoekt alles,

    1) Donald Trump won voornamelijk dankzij de kiesmannen. Ik voorspelde in een eerder stadium dat links meer stemmen zou binnenhalen. Dat is ook precies hetgeen er geschiedde. Donald Trump, een populist pur sang, had simpelweg geluk. Helemaal toen hij bij de voorverkiezingen wist door te breken.
    2) De Brexit verdeelt het Verenigd Koninkrijk. Doordat een meerderheid van het leave-kamp in Engeland zit, hebben landen als Noord-Ierland, Schotland en Gibraltar fel geprotesteerd. Daarnaast was de meerderheid klein.
    3) De populisten zijn enkelt in staat bepaalde fouten van leiders aan te wijzen, maar simpelweg niet in staat problemen op te lossen. Wilders loog zijn kiezers op een doortrapte wijze toen hij beweerde in een kabinet te stappen. Bovendien heeft Geert absurde nationalistische plannen. Dit heeft het volk ook gezien: daarom prefereerde men Rutte boven Wilders. Dat Rutte 8 zetels verloor, is te wijten aan ontevreden kiezers en de versnippering in het politieke landschap.
    4) Het populisme heeft aan alle kanten gefaald. In Oostenrijk (waar een linkse president aan de macht kwam), im de VS (daar Trump het volk niet achter zich kreeg), in Nederland (daar Rutte wel het volk achter zich kreeg) en gaat vermoedelijk wederom falen in Frankrijk. Populisten benoemen de onvrede van “het volk”, maar zijn niet goed in staat een goed bestuur te vormen.

    Dat beseft het volk ook: het volk wilt serieuze politiek en geen losse flodders. Geen ongeleide projectielen, maar stabiliteit en krachtig leiderschap. En ja, leiders maken weleens fouten. Breken weleens verkiezingsbeloftes. Maar had een populist het werkelijk beter gedaan?

    1. Guus Geluk

     In een kabinet te willen stappen.

    2. Onderzoekt alles

     @Guus Geluk

     Het populisme groeit al jaren en het wordt al jaren verslagen dus u hele theorie is een farce en zien we in de realiteit niet terug. Het is een kwestie van tijd voordat het populisme aan de macht komt. Wat is de oorzaak? De oorzaak is het falen van de pro EU pro Globalisering partijen die de landen naar de knoppen hebben geholpen.

     U beantwoord mijn bovenstaande antwoord niet. Nogmaals het populisme groeit al jaren dat het in Nederland nog niet succesvol is, is te danken aan de PVV. De heer Fortuyn had als hij nog leefde de winst allang verzilverd.

     Dat u Donald Trump geluk noemt laat zien dat u de Amerikaanse verkiezingen niet echt gevolgd heeft. Lees een het boek van Roger Stone “the making of the president” en u zult zien dat dit zeker geen geluk was, maar uitstekend meesterwerk.

     1. Guus Geluk

      @Onderzoekt alles, Roger Stone was adviseur voor de campagne-Trump. Je kunt zo iemand moeilijk een onpartijdige verslaggever noemen. En ik heb de verkiezingen wel degelijk gevolgd. Trump was impopulair. Hillary Clinton was eveneens impopulair, maar ietsjepietje populairder dan Trump. Waarom? Omdat Trump de indruk maakte van een knettergekke populist die ze allemaal niet op een rijtje had. Daarom ging mensen voor Clinton, juist omdat zij wel begreep hoe je problemen moet aanpakken.

      Dus je geeft toe dat het populisme al jaren wordt verslagen? Wel, misschien moet je je eens gaan afvragen of het volk wel op populisten zit te wachten. Op 15 maart 2017 koos het leeuwendeel van Nederland voor Rutte en voor het partijkartel. In Frankrijk zet iedereen waarschijnlijk zijn/haar geld op Macron. En het succes van populisten is te danken, doordat zij problemen benoemen, zoals veel mensen die voelen. Populisten, en vooral Wilders, kunnen echter totaal niet besturen. Dat zagen we in Balkenende I en in Rutte I.

  2. Kodi

   Hoe zat het met de winst- en verliescijfers van de vertegenwoordigde partijen? Was dat niet VVD -/- 8 en PvdA -/- 29. Ooit eerder een regering meegemaakt die na één regeerperiode al 37 zetels verloor? En boekte de PVV nou zetelverlies of zetelwinst?

   1. Guus Geluk

    @Kodi, de VVD kreeg meer kiezers achter zich en dat is de essentie.

    1. IJscoman

     Nee Guus, je kletst weer een slag in de rondte. Je glibbert, draait en konkelt weer. De zeer terechte vraag van Kodi (Was het niet VVD min 8 en PvdA min 29? Ooit eerder een regering meegemaakt die na één regeerperiode al 37 zetels verloor?) wuif je weg, terwijl DAT de essentie is van de laatste verkiezingen.

     De ondergangspartijen verloren op een ongekende wijze en dit toonde aan dat het failliete beleid van Rutte en kompanen na slechts 1 regeerperiode hardhandig door de kiezer werd afgestraft en aan zijn einde kwam. Een andere conclusie is niet mogelijk. Door dat uitermate slechte en onprofessionele beleid ziet Marx Prutte zich nu genoodzaakt om met een Groene Khmer partij te formeren. Een grotere blamage is niet denkbaar. De rol van Prutte zou volledig uitgespeeld zijn in een normaal politiek proces. Maar de angst voor Wilders en de machtsgeilheid van MP zorgen voor een ongekend smerige vlucht naar voren.

     1. Guus Geluk

      @IJscoman, het is standaard traditie dat regeringen – als zij ingrijpend moeten bezuinigen – worden afgestraft en links stond er al slecht voor in de peilingen. Het CDA werd in 2012 en 2010 afgestraft, hetzelfde geldt voor de PVV in 2012.

      Maar dit is allemaal we-proberen-optimistisch-te-zijn. De PVV werd de tweede partij en heeft door haar liegende en bedriegende partijleider, die collega-partijleiders heeft zwartgemaakt, de fundamenten van onze liberale samenleving ter discussie stelt, veeleer een morele nederlaag geleden. Hij heeft getuigt een groot minachting voor zijn kiezer te hebben.

 3. Ritter

  Dit was natuurlijk te verwachtten. En ik heb het gisteren ook verschillende malen gezegd.

  Macron word enorm gepromoot door de media en het establishment. Daar is moeilijk tegen op te boksten.

  Aan de andere kant word Le Pen enorm gedemoniseerd door de media en de politieke elite.

  Met Macron zal er niets veranderen zoals er met Rutte ook niets zal veranderen.

  De (illegale) massa immigratie en islamisering van Europa zal gewoon doorgaan en zelfs versnellen. Door de massa immigratie,in West-Europa bevinden zich nu al honderden islamitische no-go zones, waar de autoriteiten niet of nauwelijks meer de controle over hebben.Moskeeën, hoofddoekjes en minaretten domineren in steeds meer wijken het straatbeeld. En dat zal dus alleen maar versnellen de komende jaren.

  Pas als de situatie totaal uit de hand dreigt te lopen zullen de ogen van veel mensen open gaan en beseffen dat een koerswijziging nodig is . Maar dan is het waarschijnlijk al veel te laat.

  Alleen de leiders van een aantal Oost Europese landen beseft wat er op het spel staat en houden dan ook wijselijk hun grenzen gesloten voor de massa immigratie uit de islamitische landen. Ze zien met eigen ogen waar de (illegale) massa immigratie toe geleid heeft in veel steden van Noord/West Europa en willen dat in eigen land voorkomen.

 4. Marija

  Rechts populisme in Nederland heeft echt geen keiharde nederlaag geleden.
  PVV heeft zelfs zetels gewonnen, terwijl VVD moest inleveren.
  Het zijn de stinkende linkse streken in samenwerking met…………….die er voor gezorgd hebben dat Geert Wilders buiten spel staat.
  Daarom is nú mijn hoop gevestigd op Marine La Pen, wint zij, dan zal dat gevolgen hebben voor Duitsland en Nederland, méér mensen worden dan over de streep getrokken om rechts te gaan stemmen. Voor Nederland dan graag zo snel mogelijk.
  Plof maar Rutte 3.
  Links zal ook in Frankrijk niet gemakkelijk de overwinning uit handen geven.
  Slinkse streken genoeg in voorraad om dat te voorkomen.
  Zolang kiezers blijven slapen en niet werkelijk geïnteresseerd zijn in politiek, (niet verder kijken dan hun neus lang is), zal links goed garen blijven spinnen.
  Eerst een ramp dan gaan de oogjes open, erg genoeg.

 5. Ni28

  Dat is het enorme paradox die kiezers weten te brengen met hun stem. Zij willen minder migranten en minder EU en stemmen voor meer migranten en meer EU. Bang als zij zijn voor grote veranderingen kiezen zij voor de bestaande kwaad waar zij zo hekel aan hebben. Wat moet je dan nog van zeggen? De EU wordt uit zichzelf heus niet verstandiger, hun politiek van dingen afdwingen is de burger goed bekend. Kritiek bestrijden zij met nog meer van hetzelfde en straffen. Intussen vloeit het geld van de burgers in een grote bodemloze put. De oorspronkelijke gedachte om oorlogen in Europa te voorkomen wordt steeds meer teniet gedaan door oorlogen van elders te importeren en het gevoel van onrecht te vergroten.

 6. Two Ravens Black Kettle

  De Fransen hebben (bijna/wellicht) gekozen voor een verse reeks bloedige aanslagen de komende vijf jaar.
  Na deze vijf jaar zal Marine -mits ze de partij bijeen kan houden (en dat ziet er wel naar uit)- de troon bestijgen.
  Er zal dan wel heel veel bloed door de straten zijn gegutst.
  Dat wel.
  Hadden we met zijn allen maar naar Enoch Powell geluisterd, of Willem Drees, of Pim Fortuyn of wat dat betreft zelfs de SP begin jaren tachtig (*) maar kennelijk is de Verelendung nog niet vergenoeg voortgeschreden.

  (*) Uit de Brochure Gastarbeid en Kapitaal
  “”Bij ons onderzoek zijn wij al vrij snel tot de konklusie gekomen dat de problemen vooral groot worden bij die mensen die van het platteland komen, de islamitiese godsdienst belijden en zich waarschijnlijk daardoor moeilijk kunnen aanpassen aan de werk- en leefgewoonten van ons land. Wij vinden die mensen hoofdzakelijk bij de uit Turkije en Marokko afkomstige gastarbeiders en hun gezinnen. De achterstand in ontwikkeling ten opzichte van ons land en de konsekwente opvattingen die zij over hun (islamitiese) geloof hebben, maken dat zij hoegenaamd kansloos in onze maatschappij staan.”

  ls oplossing stelde de SP voor dat gastarbeiders een keuze moesten maken; in Nederland blijven of remigreren naar het geboorteland. Buitenlanders die kiezen voor een toekomst in Nederland dienen binnen enkele jaren de Nederlandse nationaliteit aan te nemen en

  “zullen ook speciale kursussen moeten krijgen, waarbij voorrang zal moeten hebben de Nederlandse taal en vervolgens Nederlandse zeden en gewoonten. In ieder geval zullen zij, zoals een gemiddelde Nederlander ook, op de hoogte moeten zijn met wat hun rechten en plichten zijn.

  Door de VVD, CDA, PvdA, Staatsmedia etc cetera werden ze vervolgens uitgemaakt voor racist, fascist en nazi en uiteindelijk kapituleerde de SP.

 7. Ni28

  Guus, de PVV heeft geen grote nederlaag geleden maar is niet de grootste zoals door velen gehoopt werd. Het is de tweede grootste partij op moment. Dat is je in jouw blinde haat waarschijnlijk ontgaan.

  1. Guus Geluk

   @Ni28, de PVV heeft niet alleen een verkiezingsnederlaag geleden, maar ook een morele nederlaag. Geert Wilders loog zijn kiezers keihard voor toen hij beweerde in een kabinet te willen stappen. Als hij dat had gewild, dan had hij zijn woorden “zolang de VVD Rutte niet terugtrekt, werk ik niet met hen samen” teruggenomen. Maar belangrijker nog: hij had zijn absurde nationalistische plannen, die de fundamenten van onze liberale samenleving schaden, linea recta geschrapt.

   Op een veeleer doortrapte wijze heeft hij zichzelf buiten de macht geplaatst en daar vervolgens de collega-partijleiders de schuld van gegeven. Er bestond geen cordon sanitaire. Wel het keiharde oordeel van de partijen in de Tweede Kamer: we gaan niet in zee met iemand die godsdienstvervolging wil instellen. Wilders verdraaide dit in een kul-verhaal van “de elite sluit me buiten”. Zijn aanhangers zagen door het woud van verzinsels de feiten niet meer en hebben dit thans voor zoete koek geslikt.

   1. Anna

    Guus Geluk. PVV zat met 12 zetels in de Kamer en nu met 20. Is dat een “nederlaag”? “Godsdienstvervolging”? Joden,christenen en alle andersdenkenden worden uitgemoord. Wie vervolgt wie?

    1. Guus Geluk

     “Godsdienstvervolging”? Joden,christenen en alle andersdenkenden worden uitgemoord. Wie vervolgt wie?”

     @Anna, veel christenen worden vervolgd om hun geloof en dat is vreselijk. Wat Geert betreft zouden we moslims hier exact hetzelfde aandoen. Al zou de PVV verkiezingsbelofte na verkiezingsbelofte breken, mij zou je er niet over horen. Al zou de PVV eigenhandig een kabinet laten klappen, geen probleem. Maar de flagrante minachting voor de fundamenten van onze liberale samenleving, de manipulaties, verdraaiingen en zwartmakerij, maken deze partij gevaarlijk.

 8. Ben Zine

  Een volk krijgt de regering die het verdient… Kennelijk willen de meeste Fransen meer immigratie, open grenzen, meer macht naar Brussel en hogere belastingen. Als mensen daar voor stemmen, dan houdt toch alles op ? Dan kun je hoog en laag springen, maar met onverstand en hersenloosheid kun je niks aanvangen. Dat is ook het nadeel van democratie, mensen die te dom zijn om te poepen mogen toch hun stem uitbrengen. Als de boel hier echt op instorten staat pak ik gewoon lekker m’n koffer en zeg ik dikke doei met z’n allen. Stik maar lekker in je totaal verkankerde linkse multikul maatschappij. En het had allemaal zo mooi kunnen zijn… Maar blijkbaar heeft de Gutmensch een dwangmatige neiging tot zelfdestructie.

  1. nick

   Er zijn altijd al meer domme mensen dan intelligente! Altijd al meer laffe dan dappere, altijd meer die de kop in het zand steken dan die boven het maaiveld durven te komen.

   Daarom hebben machtsgekken altijd een enorm voordeel omdat ze al die sukkels makkelijk kunnen manipuleren. De angstige meute laat zich gemakkelijk voor de gek houden en slikken leugens als zoete koek omdat dat het makkelijkste is.
   Todat ze niet meer om de leugen heen kunnen, totdat ze zelf het slachtoffer worden van hun eigen stupiditeit en ze de ogen open gaan.
   Dat punt nadert zeker wel maar is nog altijd te ver weg om werkelijk iets te kunnen doen tegen de criminele bendes die zichzelf verrijken en de bevolking uitmelken en knechten.

   Frankrijk gaf hoop tegen beter weten in. Fransen zijn domme egoïstische socialisten die alleen gaan voor persoonlijk gewin! Het is feitelijk naar volk, dat weten we! Degenen die op een heldin als Marine le Pen stemmen hebben aan den lijve gevoeld of meegemaakt wat het resultaat is van dat egoïsme en willen nu af van de criminele linkse socialisten. Het is waarschijnlijk nog te vroeg. Te weinig willen de feiten onder ogen zien.

   Maar de wonderen zijn nog altijd de wereld niet uit. Misschien bedenken meer Fransen zich op tijd en realiseren ze zich dat ze persoonlijk ook wel eens het slachtoffer kunnen worden van moslims en EU! Maar ik betwijfel dat. De propaganda machine al la Goebels draait op volle toeren en de gemakzucht zit in de mens.

 9. Anna

  De vlam in de pan. Showman Macron met zijn Klaverbijeenkomsten.Waar haalt die ex bankier van Rothschild al die miljoenen vandaan. Het grote Soros vriendje die meer dan genoeg financiën bezitten om groots campagne te voeren tegen Le Pen met behulp van Groot-Kapitaal,pers, elite en gevestigde orde die zich niet zo maar laten wegstemmen door Le Pen. Alle critici zullen moeten worden doodgetrapt. Kritiek op reële problemen worden niet geaccepteerd. Le pen wordt totaal de grond ingetrapt.
  Een ding is zeker Frankrijk staat op ontploffen. In de VN is Saoedi-Arabië gekozen in de Vrouwenrechtencommissie, Salafisme en Taliban rukken op in heel Europa. Moslims gaan in SA studeren voor imam. Frankrijk kiest voor meer immigratie, meer islam, meer EU, meer onveiligheid, open grenzen en natuurlijk voor nog meer miljarden EU subsidies. Al die belangen organisaties laten zich niet zo maar wegsturen. Kom op Marine de volgende ronde. Zo niet dan zeker de volgende keer aan de beurt.

 10. FlorisDeVr1es

  Alleen door de demonisering blijft de partij hangen op 38%. Mensen stemmen niet op Macron omdat hij een visie heeft maar omdat ze denken dat FN “eng” is.

  Met Macron gaat Frankrijk nog sneller richting de roman “Soumission”. Daar hoeven we dus niet meer naar op vakantie.

 11. RS

  Tuurlijk gaat Le Pen niet winnen, daar zorgen ze wel voor, idem in nl met Wilders, straks met Duitsland of welk land dan ook. Kunnen zij zich niet permitteren en, zoals wij allemaal inmiddels wel weten, is de EU niets anders dan een dictatuur.

  1. Isolde

   Suggereert u verkiezingsfraude?

  2. Peter Selie

   “Tuurlijk gaat Le Pen niet winnen” Helemaal mee eens je kunt met je klompen aan voelen dat Marine Le Pen niet gaat winnen, net zoals met de PVV die tegen de verwachtingen van de meeste kiezers in tweede werd. Het is een beoogde strategie n.m.m. de umvolkung gaat gewoon door met of zonder Marine.

 12. Mowdes

  Volgens een nieuwe prognose van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken ligt niet presidentskandidaat Emmanuel Macron, maar Marine Le Pen aan kop.
  Zij heeft in deze nieuwe prognose 24,6 procent van de stemmen.
  Macron zou 21,9 procent van de stemmen hebben.

  Wie liegt er nu!!!!!

  1. Nederlandsemarokkaantje

   Uitslag is al bekend, Macron heeft 23,9% van de stemmen t.o.v. Le Pen met 21,4% van de stemmen.

   Hier nog een linkje waar je de uitslag kan zien: https://www.nrc.nl/nieuws/2017/04/24/macron-ook-bovenaan-in-definitieve-uitslag-franse-verkiezingen-a1555746

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.