PVV: Israël-optocht in Rotterdam moet door kunnen gaan, verbied de Hamas-conferentie!

De PVV stelt Kamervragen over het feit dat een stille tocht voor Israël in Rotterdam niet door mag gaan terwijl sympathisanten van Hamas zaterdag wél een bijeenkomst mogen houden in de havenstad. 

Eerder vandaag werd bekend dat een stille tocht voor Israël in Rotterdam, georganiseerd door de organisatie Christenen voor Israël, niet door mag gaan van de gemeente. De veiligheid van de optocht zou namelijk niet kunnen worden gegarandeerd. Zeg dus maar dag tegen je vrijheid van meningsuiting, want als er gekken zijn die agressief worden van jouw mening, dan mag je die in Rotterdam niet uiten.

Tegelijkertijd gaat de geplande Hamas-conferentie zaterdag wél gewoon door. De wereld op zijn kop: een vreedzame optocht voor Israël wordt verboden, maar een conferentie van terrorisme-supporters kan gewoon plaatsvinden. Dank u wel, burgemeester Aboutaleb! De PVV is helemaal klaar met dit schizofrene beleid, en stelt Kamervragen aan de ministers van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Veiligheid & Justitie:

Schriftelijke Vragen van de leden De Graaf en Wilders (beiden PVV) aan de demissionaire ministers van SZW en V&J:

1.)
Bent u bekend met het bericht: ‘Stille tocht voor Israël in Rotterdam niet toegestaan’?

2.)
Deelt u de mening dat het toestaan van een conferentie, waarvan de organisatie banden heeft met Hamas en waar een antisemiet komt spreken die een islamitische terreuraanslag tegen Israël goedpraat, onterecht is en het toestaan van een optocht van vredelievende christenen die Israël willen steunen wel terecht is? Zo nee, waarom krijgt antisemitisme van u de voorkeur boven een vredige optocht?

3.)
Bent u bereid om op Goede Vrijdag met burgemeester Aboutaleb in gesprek te gaan, met als doel hem van de dwaling, zoals genoemd in vraag 2, af te brengen? Zo nee, waarom niet?

4.)
Bent u bereid alles in het werk te stellen om ‘Christenen voor Israël’ wel de veiligheid te bieden om hun stille tocht te kunnen houden, desnoods door de inzet van het leger? Zo nee, waarom niet?

Dat zijn nog eens Kamervragen. De PVV laat hiermee zien dat zij wél pal staan voor de vrijheid en veiligheid van mensen die een vreedzame pro-Israël-demonstratie willen houden. Een stuk beter dan de slappe burgemeester Aboutaleb, die weigert om een Hamas-conferentie te verbieden terwijl hij een optocht voor Israël niet toestaat.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. cmsuijkerbuijk

  Tja, Aboelaadklep is en blijft een moslim. En die hebben nou eenmaal een diepgewortelde Jodenhaat, ook al schijnt die bij sommigen héél lang verborgen gehouden te kunnen worden. Maar ééns moeten ze tóch kleur bekennen. En nu valt dus Aboelaadklep, persoonlijke dienaar en informant van de koning van Marokko door de mand!
  Ontslaan die man, zijn Nederlandse paspoort innemen en uitwijzen naar zijn échte vaderland: Marokko!

  1. Guus Geluk

   Verzinsels, @cmsuijkerbuijk. Iedereen heeft het recht te protesteren, maar Aboutaleb kan de veiligheid van de betogers niet garanderen. Dat heeft niets met Jodenhaat of religie te maken, maar is een beslissing in het belang van Christenen voor Israël.

   Daarnaast mag de bijeenkomst gewoon plaatsvinden, valt onder de Vrijheid van Meningsuiting. Pas als er zoiets als “minder, minder Joden” wordt geroepen, heeft de politie reden om in te grijpen (mits je daar aangifte van doet).

   1. cmsuijkerbuijk

    Niks verzinsels. Zijn ware aard komt nu boven drijven. Mogelijk onbewust, maar toch. En blijf jij nou maar fijn wegkijken en smoezen en excuses verzinnen, dan gaat de rest van Nederland die wél nadenkt, wel verder! Maar stras niét staan te janken hé, wanneer het uit de klauwen gelopen is!

    1. Guus Geluk

     Onzin, @cmsuijkerbuijk. Als er bij die betoging wat gebeurt, wordt Aboutaleb erop aangekeken. Denk jij dat het verstandig is om een demonstratie door te laten gaan, terwijl het Gemeentehuis de veiligheid van de demonstranten niet kan garanderen? Als dit een niet-religieuze burgemeester was geweest, had hij/zij precies hetzelfde gedaan.

     Voorts is de bijeenkomst van Hamas toegestaan door Aboutaleb, maar ook door Blok (VVD) en Plasterk (PvdA). Of wil je zeggen dat die eveneens allemaal islamitische antisemieten zijn?

     De rest van Nederland? Alleen een handjevol mensen staat te huilen om het moslim-zijn van Aboutaleb.

     1. IJscoman

      Natuurlijk valt die demonstratie heel goed te beveiligen Guus. Het kost meer mankracht en geld, maar beveiligen is geen punt. Al Merkel naar Rotterdam komt kan de hele route toch ook beveiligd worden? Het is gewoon onwil en verbloemde Jodenhaat.

     2. Guus Geluk

      @IJscoman, natuurlijk kan de betoging worden beveiligd door de politie, maar daar gaat het niet om. Aboutaleb zegt dat hij zijn burgers geen 100% garantie van veiligheid kan bieden. En dit is significant, want burgers beschermen is één van de primaire taken van de burgemeester. Die neemt hij serieus. Hij vond het voor Rotterdammers ook onveilig dat Jeffrey A. campagne ging voeren en zijn betoging werd eveneens verboden.

      De burgemeester laat zich noch door politieke, noch door religieuze motieven leiden. Hij neemt de beslissing op grond van de informatie die voorhanden is, die zegt: je burgers lopen gevaar.

     3. IJscoman

      Heb je wel eens van de uitdrukking ‘bullshit’ gehoord Guus? Daar valt jouw argumentatie onder. Want de burgemeester kan nooit of te nimmer geen enkele van zijn burgers 100% veiligheid bieden. Drogredenen dus, gezwam in de ruimte.
      De demonstratie is inderdaad te beveiligen, zoals je zelf toegeeft. Als Aboutaleb een vent was deed hij dat gewoon.

     4. Guus Geluk

      @IJscoman, dus nu geef je wel toe dat de burgemeester nadrukkelijk de overweging maakt met betrekking van de veiligheid van zijn burgers, en dat dit geen groot links-islamitisch complot is, waarvan ook de ministers Blok en Plassterk deel uit maken?

      In dat geval kun je dat een drogreden vinden, maar geef je wel duidelijk toe dat het weigeren van de betoging niet religieus of politiek is gemotiveerd.

     5. Guus Geluk

      van = tot.

     6. zomaar

      “Guus Geluk    49 minuten ago   
      @IJscoman, natuurlijk kan de betoging worden beveiligd door de politie, maar daar gaat het niet om. Aboutaleb zegt dat hij zijn burgers geen 100% garantie van veiligheid kan bieden. En dit is significant, want burgers beschermen is één van de primaire taken van de burgemeester”.

      hoe anders is en gaat het als het een aanslag betreft of zou betreffen vanuit de islam .

      dan kraait de politiek waarvan ook Aboutaleb deel uit maakt , daar moeten wij maar aan wennen !!, je kan immers ook zomaar overreden worden op straat , toch niet (ondenkbaar) in een winkelcentrum en dergelijk , maar daar lullen zij niet over .

     7. Guus Geluk

      En juist om die aanslagen weigert Aboutaleb de betoging, @zomaar.

     8. IJscoman

      Guus, je verdraait mijn woorden en rukt ze uit hun verband: je bent een kleine demagoog. Feit blijft dat Aboutaleb de macht en de middelen heeft om de demonstratie te beveiligen en dat NIET doet. Elke risicowedstrijd, elke Turkendemonstratie krijgt beveiliging en escorte. Maar de pro-Israel demonstratie niet. Want Aboetje is een moslim en dan gelden plotseling heel andere regels. Achter de valse facade van ‘veiligheid’ kan iedereen zich verschuilen.

      Als het een burgemeester met ballen was geweest had hij zich juist voor deze demonstratie sterk gemaakt.

     9. Guus Geluk

      @IJscoman, de feiten:

      1) In samenspraak met twee ministers binnen het kabinet van de premier, is besloten de Hamas-bijeenkomst toe te laten. Het valt onder de vrijheid van meningsuiting.
      2) De politie heeft aangegeven de veiligheid van tegendemonstranten niet te kunnen garanderen. De burgemeester neemt daarop het zekere voor het onzekere, en weigert de betoging. De politie gaat hierin mee.

      Dit is wat je me probeert wijs te maken:

      1) Burgemeester Aboutaleb is een conservatieve moslim die een hekel heeft aan de Joden. Hij laat de Hamas-conferentie daarom toe, en, in het kader van zijn onbegrensde Jodenhaat, besluit hij een demonstratie van christenen te verbieden.

      Zie ik het zo goed?

      Ik ga nog altijd op de feiten af en nietop dwaze speculaties.

  2. drbeenboor

   Aboutaleb is een van de weinige moslims die zich keer op keer hard, eerlijk en compromisloos uitspreekt over zijn medemoslims en betaald daar, net als GW, een hoge prijs voor. Dergelijke mensen moeten we in het Westen koesteren omdat zij de enige weg zijn naar een mogelijke oplossing van het hele islam/intergratie-probleem, hoewel ik deze oplossing niet snel zie komen. In dit geval lijkt het me zeer aannemelijk dat het geen slap beleid van Aboutaleb betreft maar dat het probleem veel meer zit in de ( wederom ) grote agressie van hamas sympathisanten in vergelijking met de relatief rustige IsrealGristenen.

 2. Nasrani

  Wat weer een walgelijk beleid. En dat de PVV hier vragen over moet stellen. Waar blijven de CU, SGP en CDA.

  1. Guus Geluk

   Die waren te druk met het helpen van Rutte II.

 3. Marija

  Konden wij hiervoor als protest maar net zoveel mensen op de Coolsingel verzameld krijgen als voor een evt overwinning van Feijenoord, wat zou dat MOOI zijn.

 4. Ritter

  Het feit dat een vreedzame demonstratie niet kan doorgaan uit veiligheidsredenen is zeer zorgelijk en is het gevolg van de grote demografische veranderingen die plaatsvinden in de grote steden steden waarin de moslim bevolking snel toeneemt.

  De massa immigratie uit de islamitische landen is een onomkeerbaar proces en goed waar te nemen op basis scholen waarin op bepaalde scholen de moslim kinderen al de meerderheid vormen. Met o.a als gevolg dat Pasen niet meer word gevierd op christelijke scholen.

  Dat is ook in meerdere steden in Europa zoals ook in België.

  Voor het eerst meer dan de helft moslims in Antwerpse scholen
  http://www.gva.be/cnt/dmf20160302_02161849/voor-het-eerst-meer-dan-de-helft-moslims-in-antwerpse-scholen

  Als gevolg van de massa immigratie uit de islamitische landen zal Europa steeds verder islamiseren en op de lange termijn fundamenteel veranderen naarmate de invloed van de islam steeds groter word als gevolg van deze (vaak illegale) massa immigratie.

  1. corfo

   Ritter.
   Tegen de tijd dat Europa volledig is geïslamiseerd. zijn onze “leiders”, de veroorzakers van al deze ellende, al hoog en breed gevlogen, bijv. naar Australië .

 5. HaZ

  I’m confused. De PVV en met name Geert Wilders was toch tégen Joden, want wordt toch de nieuwe Hitler genoemd ? Kan dat fabeltje dan nu ook de prullenbak in graag.

  1. DutchDropveter

   De hele discussie over Israel is gewoon te zielig voor woorden, voor welk geloof was dat gebied als eerst een heilig gebied? Juist voor de Joden, daarna ook voor de Christenen. Welke na de kruisiging (mocht het überhaupt ooit gebeurd zijn) altijd hand in hand hebben geleefd. Pas toen de islam in dat gebied kwam was het een zooitje.

   Geschiedenis vertelt gewoon welk geloof door en door verrot is. Ik vraag me af hoe moslims reageren als wij de zwarte moskee in mekka ombouwen tot een kerk…. ik denk dat er zelfs in Nederland het bloed zal vloeien, maar letterlijk schijten op de ‘enige’ heilige plek van een ander moet kunnen toch?!

   Net zoals elke moslim roept dat er voordat Israël er was enkel wat Palestijns leefden… Geschiedenis vervalsing om je gelijk maar te krijgen.

 6. corfo

  Duidelijk moge hieruit blijken dat een moslim, ongeacht zijn rang of status, niet betrouwbaar is, mede veroorzaakt door zijn/haar twee paspoorten; hij/zij is én blijft een buitenlander.

 7. TheGrimReaper

  @Marija:

  “Konden wij hiervoor als protest maar net zoveel mensen op de Coolsingel verzameld krijgen als voor een evt overwinning van Feijenoord, wat zou dat MOOI zijn.”

  Dat ZOU inderdaad mooi zijn, als je de gemiddelde “bankhanger” achter zijn TV EN Biertje vandaan zou kunnen krijgen.
  En ZO blijkt maar weer: de gemiddelde Nederlander is een klager, maar als het op actie(s) aankomt……….

 8. Ni28

  Nederland heeft al lang besloten om Israël te laten vallen ten gunste van haar bedreigers. Zieke gedachten mogen openlijk verspreid worden en vreedzame acties niet. Kennelijk moet men overgaan op niet vreedzame acties want die worden wel getolereerd.

 9. Ni28

  Ritter, u geeft de juiste analyse weer.

 10. Likoednl

  Hamas is een terroristische organisatie waaraan het volgens het internationaal recht verboden is om medewerking aan te verlenen.
  Maar Rotterdam en Nederland hebben daar mailing aan.

 11. HaZ

  Deze Gristelijken snappen het………………
  Sint Joriskerk nodigt Wilders uit
  De Sint Joriskerk in Amersfoort nodigt Geert Wilders en iedereen die zich ook zorgen maakt over de joods-christelijke traditie uit om rond Pasen naar de kerk te komen. 
  Volgens de Amersfoortse kerk maken veel Nederlanders zich zorgen dat de joods-christelijke wortels worden verkwanseld. De PVV-leider is wellicht de bekendste vertolker van deze gevoelens. Ook weten veel Nederlanders niet waar Pasen om gaat. ‘Laten we samenkomen en in gesprek te gaan om Pasen levend te houden’, aldus de kerk. Of Wilders op de uitnodiging ingaat, is onbekend.

 12. Seneca

  @Allen
  Guus geluk is domweg een anti judaïst die kickt op het anti joodse sentiment dat zich uit in overheidskringen. Volgens mees ben ik een gevaarlijke man, maar waar blijvzen de adhesie betuigingen op dit forum van het gajes zoals Guusje, vdvelde, beukmannetje, marsman en ga zo maar door. Als zij nu reageren op dit artikel is dat voor de bühne en als zij reageren op topics waaruit blijkt hoe de moslim ‘vervolgd’ wordt, dan is het duidelijk waar de sympathie van dit stelletje tuig ligt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.