Rancuneus Jalta gaat door met hetze: ‘Baudet gebruikt dezelfde termen als de racistische leider van Alt-Right!’

Ze kunnen het bij het neprechtse Jalta duidelijk niet verkroppen dat oud-Jalta columnist Thierry Baudet wél begonnen is aan een succesvolle carriere in de politiek.

Enkele jaren geleden pronkte het toen net opgezette Jalta met de komst van één van Neerlands meest controversiële, uitgesproken én intelligente rechtse columnisten. Jawel, Thierry Baudet zou voor de site gaan schrijven. Er werd een video gemaakt om mensen op te roepen zich vooral op de site te abonneren (zodat ze Baudets bijdragen konden lezen), en ook in geschreven vorm werd er flink reclame voor gemaakt.

Op dat moment had Baudet al boeken als “Aanval op de natiestaat” en “Voorwaardelijke liefde” geschreven. Het was dus bekend wat zijn denkbeelden waren. Toch — of beter: juist daarom — was hij welkom bij Jalta.

In de tussen liggende periode heeft Jalta afscheid genomen van Baudet… en heeft de redactie — adjunct-hoofdredacteur Ewout Klei en hoofdredacteur Joshua Livestro — besloten om hem de oorlog te verklaren. Daarbij is de gedachte blijkbaar dat Baudet geradicaliseerd is, of iets dergelijks, wat toch opmerkelijk is aangezien hij zijn meeste bekende werken toen al geschreven had. Sindsdien heeft hij dat gedachtegoed wellicht verbreed en uitgediept, maar feitelijk zegt hij nu geen dingen die hij toen niet zei.

In een recent artikel gaat de al eerder genoemde Klei maar weer eens los op Baudet. Dit keer wil hij de Forum voor Democratie-leider neerzetten als de Nederlandse versie van Richard Spencer, de controversiële (en eigenlijk gewoon racistische) zelfverklaarde leider van de Alt-Right-beweging in Amerika. Spencer is een bijzonder misselijk makend individu. Hij is een white supremacist, oftewel een mafketel die gelooft dat blanken superieur zijn ten opzichte van niet-blanken. Ook wil hij een “blank thuisland” creëren voor “het vervolgde blanke ras.”

Als gezegd: knettergek.

Natuurlijk heeft zo’n mafketel helemaal niets gemeen met Thierry Baudet, die nu ongeveer 10.000 keer gezegd heeft dat hij absoluut geen racist is en niet gelooft dat er een inherent verschil is tussen blanken en niet-blanken, maar Jalta heeft met heel veel creativiteit toch een link gevonden. Spencer gebruikt namelijk weleens Latijn in zijn toespraken, en Baudet doet dat ook. Conclusie: Baudet = Spencer. Yay!

Nou mogen linkse sites natuurlijk doen wat ze willen, maar het wordt wat problematischer als zo’n site zichzelf presenteert als “fatsoenlijk rechts.” Ten eerste is er helemaal niets rechts aan het eurofiele Jalta, en ten tweede is het helemaal niet ‘fatsoenlijk’ om een man als Baudet stelselmatig te belasteren.

Toch is dat precies wat zowel Livestro als Klei continu doen. Geen dag gaat voorbij of ze besmeren hem met de meest walgelijke beschuldigingen. De hetze heeft zulke ernstige vormen aangenomen, dat GeenStijl onlangs alle anti-Baudet tweets van Livestro op een rijtje zette; de tweets gingen maar door en door. Er kwam werkelijk geen einde aan. Elke dag komen daar er nieuwe tweets bij, want Baudet moet blijkbaar beschadigd worden.

Het goede nieuws? Dit bewijst maar weer eens dat het partijkartel doodsbang is voor Baudet. Ze begrijpen dat FVD steeds meer momentum krijgt en in de komende jaren een enorme impact zal hebben. En dus zetten ze nu vol de aanval in, alles in de hoop dat ze FVD daarmee relatief klein kunnen houden.

Nou jongens, ik heb slecht nieuws voor jullie: deze strategie gaan niet werken. Forum is here to stay. Groeten!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. DutchDropveter

  Joshua Livestro is gewoon een mupet van de VVD. En heeft geprobeerd (in opdracht van de VVD) via een blogje (namelijk deze) de rechtse pvv kiezer voor zich te winnen.

  Dit is gewoon idioot mislukt daarom gooede Joshua de handdoek in de ring en ging hij veder met totaal wat anders met zijn werkelijke mening.

  Dat maakt Joshua niks anders dan een poppetje binnen de VVD die peilt hoe ernstig het gesteld is met het vertrouwen in de politiek zo dat ze telkens net op het randje kunnen balanceren.

  Het feit dat hij na dit avontuur naar Engeland vertrok laat gewoon zien dat hij zijn handen moest wassen voordat hij verder kon leven.

  Over zijn inbreng tijdens het Oekraine referendum werd maar weer eens duidelijk wat voor een mol het is.. ik vertrouw die man voor een centimeter!

  1. DutchDropveter

   Ik ben even sprakeloos… Dit valt toch onder landverraad? Iemand juridische kennis op dit gebied?
   http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/04/een_jaar_later_heeft_vooral_het_politieke_cynisme_gewonnen.html#comments

   1. Sjorsensjimmie

    Jij bent sprakeloos??. raar want met enige kennis van zowel de EU als EU poppetje Rutte kon je dit zien aankomen.

    We wisten het, je kon het zien aankomen, maar het volk heeft gestemt. Glas plas alles blijft zoals het was.

    Zijn we er weer ingetrapt

    1. DutchDropveter

     Dat je zoiets er aan het einde van de periode (zeg over 4 jaar) op het laatst doorheen trapt is nog logisch. Maar met alle uitspraken van de VVD en CDA is dit enorm dom.

     Helemaal als je beseft dat er een twee grote landen de verkiezingen voor de deur staan… (ik vind het niet erg) maar het is zo dom dat ik er iets achter ga zoeken.

     Ik ga maar weer even aan het werk, dit circus moet ook nog betaald worden… bedankt VVD en CDA -stemmers jullie zijn weer mooi in jullie poeperd genomen.

 2. HaZ

  FvD en Baudet zijn inmiddels gevestigde namen in het politieke landschap. Wen er maar aan !

 3. Two Ravens Black Kettle

  Bestaat Jalta nog ?

  Wordt het wellicht overeind gehouden met EUSSR-centen ?

 4. corfo

  De termen die Jalta gebruikt komen m.i. volledig overeen met de termen die vroeger in het communistische pamflet “de Waarheid” stonden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.