Opa Verstappen sprak in het geheim met Red Bull: 'Houd Jos weg bij Max!'

Opa Verstappen sprak in het geheim met Red Bull: 'Houd Jos weg bij Max!'

Frans Verstappen zegt dat hij in december een geheime vergadering heeft gehad bij Red Bull. Het doel? De teamleiding ervan overtuigen dat ze Jos Verstappen weg moeten houden bij zijn zoon.

Opa Verstappen heeft het al langer gehad met zijn zoon, Jos. Niet zo gek, natuurlijk, aangezien de twee al verschillende keren publiekelijk naar elkaar hebben uitgehaald. In december vorig jaar besloot Frans om dan echt in te grijpen. Het doel? De leiding van Red Bull Racing ervan overtuigen om Jos weg te houden bij Max. Frans vreesde namelijk dat diens carriere anders in de problemen zou komen, puur en alleen omdat Jos voor zoveel problemen zorgt.

Tegen De Telegraaf zegt Frans:

"Ik heb deze noodzakelijke stap gezet in het belang van Max omdat ik vrees dat anders zijn carrière zou stuklopen. Het was geen wanhoopsdaad en niemand wist dat die ontmoeting zou plaatsvinden. Het enige wat ik wilde bereiken was dat Red Bull Racing zou ingrijpen en Max zou beschermen tegen de ellende die zijn vader continu veroorzaakt, zoals vechtpartijen."

In Oostenrijk sprak Frans met Dr. Helmut Marko, de grote man achter de schermen bij het Formule 1 team van Red Bull. De bezorgde grootvader vertelde Marko dat zijn zoon "de carriere van het F1-talent Max kapotmaakt" en hem "in diskrediet brengt" in eigen land en daarbuiten "door zijn agressieve gedrag."

Ook herhaalt Frans dat Jos hem in de zomer van 2016 wel degelijk mishandelde. Hij heeft de aanklacht tegen Jos alleen maar ingetrokken, zegt hij, om Max te beschermen. Daar heeft hij nu spijt van. In de tussentijd blijft Jos zich volgens Frans misdragen. Zo zou hij verantwoordelijk zijn voor de matpartij in Roermond waarbij hij onlangs betrokken was, en schold hij zijn vader uit voor "kankerkop" omdat hij een goedaardig gezwel op zijn hoofd had.

Het is te hopen dat Frans' zorgen uiteindelijk overtrokken blijken te zijn. Max is het grootste Formule 1-talent ooit uit Nederland. Het is van het grootste belang dat hij zich volledig op zijn carriere kan richten zodat hij goede resultaten kan neerzetten en over een paar jaar, hopelijk, kan meestrijden voor de wereldtitel.

Maar dan is het wel van het grootste belang dat het om hem heen rustig is. Het is aan Red Bull Racing om daar zorg voor te dragen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties