Schizofrene Trump draait weer: Zuid-Korea hoeft toch niet te betalen voor antiraketsysteem

Geen categorieapr 30 2017, 9:35
Antiraketsysteem
Blijkbaar hoeft Zuid-Korea toch niet te betalen voor het antiraketsysteem THAAD. De Amerikaanse president Trump gaf van de week nog stoer aan dat Zuid-Korea moet betalen voor het defensiesysteem die de Amerikanen hebben gemaakt voor het Aziatische land. De nationale veiligheidsadviseur van Trump, Herbert McMaster, heeft de Zuid-Koreaanse autoriteiten op het hart gedrukt dat ze geen cent hoeven te betalen. Dit is een nieuwe wending in het bijna schizofrene beleid dat Trump voert.
NAFTA en globalisme
Natuurlijk, soms moet beleid aangepast worden omdat blijkt dat het niet werkt. Consistent beleid voeren om de consistentie is op zichzelf al falend beleid, maar Trump heeft politiek draaien tot moderne kunst verheven. Donderdag draaide de Amerikaanse president (natuurlijk bekend om zijn eloquente consistentie) ook al in het dossier NAFTA. “I looked forward to terminating. I was going to do it.” Toch maar even niet, want binnen team Trump is er nogal wat verdeeldheid over dit thema. Na het hevig bekritiseren van handelsakkoorden als NAFTA wil Trump nu gaan heronderhandelen. Dat is zeker geen ramp en ook niet per definitie onverstandig, maar het is wel een 180 graden draai in vergelijking met zijn campagneretoriek en verkiezingsbeloftes.
Globalist
Donald Trump heeft veel stemmen geworven vanwege zijn reputatie als anti-globalist. Het land was sterk verdeeld over zijn 'populistisch gebral' en kritische houding naar immigratie, maar the Donald zou the Donald niet zijn als hij zichzelf ook bij dit onderwerp in de nesten werkt. Waar de NAVO eerst een gefaald en verouderd concept zou zijn is het ineens verworden tot een goed instituut. Hij zegt er natuurlijk wel bij dat de Europese lidstaten moeten bijbetalen, maar wie zegt dat dat idee over een aantal maanden nog overeind staat. Trump is de vlees geworden inconsistentie. Hij is een globalist en nationalist. Mexico moet wel/niet de muur terugbetalen. Handelsakkoorden zijn wel/niet goed. Groot-Brittannië staat wel/niet vooraan de rij met handelsakkoorden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten