Schizofrene Trump draait weer: Zuid-Korea hoeft toch niet te betalen voor antiraketsysteem

Antiraketsysteem

Blijkbaar hoeft Zuid-Korea toch niet te betalen voor het antiraketsysteem THAAD. De Amerikaanse president Trump gaf van de week nog stoer aan dat Zuid-Korea moet betalen voor het defensiesysteem die de Amerikanen hebben gemaakt voor het Aziatische land. De nationale veiligheidsadviseur van Trump, Herbert McMaster, heeft de Zuid-Koreaanse autoriteiten op het hart gedrukt dat ze geen cent hoeven te betalen. Dit is een nieuwe wending in het bijna schizofrene beleid dat Trump voert.

 

NAFTA en globalisme

Natuurlijk, soms moet beleid aangepast worden omdat blijkt dat het niet werkt. Consistent beleid voeren om de consistentie is op zichzelf al falend beleid, maar Trump heeft politiek draaien tot moderne kunst verheven. Donderdag draaide de Amerikaanse president (natuurlijk bekend om zijn eloquente consistentie) ook al in het dossier NAFTA. “I looked forward to terminating. I was going to do it.” Toch maar even niet, want binnen team Trump is er nogal wat verdeeldheid over dit thema. Na het hevig bekritiseren van handelsakkoorden als NAFTA wil Trump nu gaan heronderhandelen. Dat is zeker geen ramp en ook niet per definitie onverstandig, maar het is wel een 180 graden draai in vergelijking met zijn campagneretoriek en verkiezingsbeloftes.

Globalist

Donald Trump heeft veel stemmen geworven vanwege zijn reputatie als anti-globalist. Het land was sterk verdeeld over zijn ‘populistisch gebral’ en kritische houding naar immigratie, maar the Donald zou the Donald niet zijn als hij zichzelf ook bij dit onderwerp in de nesten werkt. Waar de NAVO eerst een gefaald en verouderd concept zou zijn is het ineens verworden tot een goed instituut. Hij zegt er natuurlijk wel bij dat de Europese lidstaten moeten bijbetalen, maar wie zegt dat dat idee over een aantal maanden nog overeind staat. Trump is de vlees geworden inconsistentie. Hij is een globalist en nationalist. Mexico moet wel/niet de muur terugbetalen. Handelsakkoorden zijn wel/niet goed. Groot-Brittannië staat wel/niet vooraan de rij met handelsakkoorden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Ni28

  Trump is een president met een grote mond. Zijn vleugels zijn gekortwiekt door de tegenstanders in zo grote mate dat het verwonderlijk is dat hij al iets voor elkaar kan krijgen. Het moet een verschrikking zijn om in zo werksfeer van tegenwerking te werken. Dat werkt kennelijk door in zijn wisselende stemmingen. Hij zei het ook al een beetje zelf maar ik denk dat hij van deze stap spijt heeft. Dat zult je hem nooit horen zeggen want het is een vechter. Hopelijk wordt het ooit rustig en zullen wij weten welke president hij eigenlijk is. Alle nieuws rondom hem is in wezen twijfelachtig dat hebben de media ook al bereikt.

 2. Ritter

  “Schizofrene Trump”. Wat zijn dit nu voor een onzin kop van een artikel.

  Met deze persoonlijke aanval op Trump ,die kant nog wal raakt, doet de schrijver afbreuk aan zijn artikel.

  Trump doet het goed en heeft al veel bereikt. Helaas concentreert de Trump hatende media zich vooral op persoonlijke aanvallen op Trump.

  Het is bekend van Trump dat hij vaak zwaar inzet bij onderhandelingen om dan later wat op te schuiven. Een effectieve tactiek bij onderhandelingen om een bepaald resultaat te krijgen. Deze onderhandelings tactiek zie je ook bij de betaling van Zuid-Korea.

  Trump ondervind enorme tegenstand van het establishment; zowel het linkse als rechtse establishment in zijn eigen partij. Daarbij heeft Trump de massale tegenwerking van de media die zowat iedere dag probeert Trump te ondermijnen met roddel verhalen en persoonlijke aanvallen.

  Ook de rechterlijke macht (vaak door Obama benoemde rechters) werken Trump tegen bij veel maatregelen die hij neemt.

  Trump is pas 100 dagen president en over 3 jaar kan pas echt worden beoordeeld hoe goed of slecht hij het heeft gedaan. Maar de media (linkse en rechtse media) die hem haten staan helaas iedere dag klaar om Trump de demoniseren.

  En over handels akkoorden gesproken; Trump heeft zijn belofte gehouden en een streep gezet door het TPP-verdrag.

  1. Guus Geluk

   Hij heeft zelf zijn tegenstanders stelselmatig gedemoniseerd, soms ook met onzinnige onzinverhalen. What goes around, comes around.

 3. Peter Selie

  Zuid-Korea hoeft toch niet te betalen voor antiraketsysteem, natuurlijk niet, als het raketsysteem er maar komt dat is helemaal geen issue meer voor deze marionet van Deep State. Washington is gewoon uit om ergens weer een oorlogsbrandje te stichten om de teloorgegaan economie weer eens een militaire boost te geven. Volgens mij snijdt Amerika zich zelf in de vingers met deze achterlijke, agressieve politiek om de hegemonie van de USA te verstevigen en in de laatste plaats willen de Yankees GEEN passen op de plaats te maken.

  VS generaal: “Landverraders hebben Amerikaanse politiek overgenomen”

  Zeven oorlogen in vijf jaar Generaal Wesley Clark was generaal voor het Amerikaanse leger die als Supreme Allied Commander van de NAVO Operation Allied Force heeft geleid. We kennen hem onder andere van zijn betrokkenheid bij de Vietnamoorlog en de Kosovo oorlog.

  https://youtu.be/qKWyqWpFEuU

 4. Peter Selie

  VS: alle opties op tafel voor Noord- Koreaanse nucleaire dreiging

  De nationaal veiligheidsadviseur van president Trump, Lt. Gen. H.R. McMaster, heeft zondag gezegd dat alle opties wat betreft Noord Korea’s dreigingen met kernwapens, op tafel liggen.

  De president heeft duidelijk gemaakt dat hij de bedreiging van de VS en bondgenoten niet zal accepteren. “Dus werken we samen met onze bondgenoten en partners, en met de Chinese leiders om een scala aan mogelijkheden te ontwikkelen.”

  De National Security Council, het ministerie van Buitenlandse Zaken, inlichtingendiensten en het Pentagon zijn op dit moment bezig met het verstrekken van opties aan de Trump- administratie voor het geval dat het Noord-Koreaanse patroon van destabiliseren het probleem blijft.”

  ” In de komende weken of maanden denk ik dat zich een mogelijkheid voordoet om een kort gewapend conflict te beginnen met het doel om erger te voorkomen”, zei McMaster.

  Zijn opmerkingen volgen op een mislukte lancering van een langeafstandsraket door het Noord-Koreaanse regiem, enkele uren na hun jaarlijkse militaire parade van afgelopen zondag. Hoewel de oorzaak van de mislukte lancering onzeker is, suggereren rapporten dat de regering Trump gebruik heeft gemaakt van cyberaanvallen op de raketinstallaties.

  Trump werkt momenteel nauw samen met China, Zuid-Korea, Japan en anderen om de nucleaire ambities van Noord-Korea af te schrikken.

  Er wordt verondersteld dat het communistische regiem bezig is met de voorbereiding van een zesde kernproef.

  Bron:
  InfoWars

 5. Peter Selie

  Wat Noord-Korea ons moet leren over Iran

  Wij hebben gefaald om te voorkomen dat Noord-Korea nucleaire wapens zou ontwikkelen. Dientengevolge zijn onze opties zeer beperkt om de ontwikkeling van een raketsysteem te stoppen dat in staat is om onze kusten te bereiken.

  De harde les voor ons falen om Noord-Korea af te stoppen voordat ze een nucleaire mogendheid werden, is dat we Iran MOETEN stoppen van een verdere ontwikkeling en om een nucleaire arsenaal te verwerven. Een nucleair Iran zal veel gevaarlijker voor de Amerikaanse belangen zijn dan een nucleair Noord-Korea. Iran heeft al raketten die talrijke Amerikaanse bondgenoten kunnen bereiken. Ze zitten nu in het proces van het upgraden ervan en ze geschikt maken om met een nucleaire lading onze kusten te bereiken. De fundamentalistische religieuze leiders zouden bereid zijn miljoenen Iraniërs op te offeren om de “grote Satan” (de VS) of de ‘kleine Satan” (Israël) te vernietigen. Wijlen de “gematigde” leider Hashemi Rafsanjani vertelde eens aan een Amerikaanse journalist, dat als Iran Israël aanviel met nucleaire wapens, ze “maar liefst vijf miljoen Joden zouden doden”, en dat als Israël wraak nam, ze vijftien miljoen Iraniërs zouden doden, wat “een klein offer zou zijn van de miljard moslims in de wereld”. Hij concludeerde dat “het niet irrationeel is om zo’n mogelijkheid te overwegen.” Herinner u dat de Iraanse mullahs duizenden ‘kindsoldaten’ opofferden in hun nutteloze oorlog met Irak. Er is niets gevaarlijker dan een “zelfmoordregime” bewapend met kernwapens. Lees verder >>>> https://nl.gatestoneinstitute.org/10288/noord-korea-iran

 6. Peter Selie

  Assad: ”Trump is een marionet van de Diepe Staat, heeft geen eigen buitenlands beleid”

  De Amerikaanse president Donald Trump is geen echte onafhankelijke politieke leider, maar is slechts een marionet van Amerikaanse bedrijven, het militair-industrieel complex en de agentschappen, die hun eigen belangen dienen, vertelde Syrische president Bashar Assad tegen het Latijns-Amerikaanse TeleSUR-tv-netwerk.

  Trump streeft ‘geen eigen beleid’ na maar voert alleen de beslissingen uit van de ‘intelligentiebureaus, het Pentagon, de grote wapenfabrikanten, de oliemaatschappijen en de financiële instellingen’, zei de Syrische leider in een exclusief interview met TeleSUR.

  “Zoals we de afgelopen weken hebben gezien, veranderde hij zijn retoriek volledig en onderwierp hij zich aan de voorwaarden van de diepe Amerikaanse staat, of het diepe Amerikaanse regime,” voegde Assad toe. Lees verder >>>> https://nl.sott.net/article/4259-Assad-Trump-is-een-marionet-van-de-Diepe-Staat-heeft-geen-eigen-buitenlands-beleid

 7. Onderzoekt alles

  Met alle respect: lees Donald Trump zijn boek “the art of the deal”, dan zul je begrijpen dat Trump niet aan het draaien is maar puur strategisch bezig is om uiteindelijk te krijgen wat hij wil.

  Het is ook te zien aan dit artikel en een aantal reaguurders dat ze het boek kennelijk niet gelezen hebben.

  1. Guus Geluk

   Dat boek is niet van een betrouwbare verslaggever, maar van Trump zelf. De eurofiele Trump is gewoon weer aan het draaien.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.