Slap, slapper, VVD: staatssecretaris Dijkhoff gaf 240 asielzoekers alsnog verblijfsvergunning

Staatssecretaris Dijkhoff heeft zijn discretionaire bevoegdheid gebruikt om 240 uitgeprocedeerde asielzoekers alsnog in Nederland te laten blijven. Dat is een record: hij is nog slapper dan zijn voorgangers. 

VVD’er Dijkhoff boog zich persoonlijk over 780 “veelal schrijnende” zaken. Maar liefst 240  van deze asielzoekers – 30 procent dus! – kregen vervolgens een verblijfsvergunning, hoewel ze eigenlijk uit Nederland moesten vertrekken. De staatssecretaris heeft hiermee een twijfelachtig record gebroken: geen van zijn voorgangers van de afgelopen jaren was zó soft met het verstrekken van verblijfsvergunningen.

Partijgenoot Fred Teeven verstrekte in 26 procent van de gevallen een vergunning en CDA’er Gerd Leers kwam tot 25 procent. PvdA’er Nebahat Albayrak en Hirsch Ballin (CDA) verstrekten slechts in 22 procent van de gevallen een verblijfsvergunning.

Dijkhoff is dus een typische VVD’er: mooie praatjes voor de bühne, maar uiteindelijk komt van al die mooie praatjes helemaal niets terecht. De VVD beweert dat ze het immigratiebeleid willen aanscherpen, maar ondertussen is hun eigen staatssecretaris slapper dan al zijn voorgangers van de afgelopen tien jaar. Te gek voor woorden. De PVV is – terecht – boos over het slappe beleid van Dijkhoff, maar de staatssecretaris vindt de kritiek onterecht. Je kunt geen vergelijking trekken met zijn voorgangers op grond van aantallen, aldus Dijkhoff. Dat is natuurlijk volstrekte lariekoek. Als we niet op basis van cijfers een oordeel mogen vellen over een staatssecretaris, op wat voor grond mogen we dan wél kritiek leveren?

De feiten zijn duidelijk: dankzij Dijkhoff kregen meer uitgeprocedeerde asielzoekers alsnog een verblijfsvergunning dan ooit tevoren. Dijkhoff belooft een streng asielbeleid, maar brengt er helemaal niets van terecht. Wanneer komt er einde aan dat linkse VVD-gedoe?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Hank

  Mag dat zomaar als het kabinet demissionair is?

  1. corfo

   De VVD denkt zich álles te kunnen permitteren ! Wat een stelletje achterbakse minkukels !

 2. HaZ

  ‘Dijkhoff belooft een streng asielbeleid, maar brengt er helemaal niets van terecht. Wanneer komt er einde aan dat linkse VVD-gedoe?’.
  En wij moeten geloven dat Dijkhoff dit helemaal in zijn uppie beslist heeft ? Dit zijn nou typisch die VVD streken waar we de afgelopen jaren al meer mee geconfronteerd zijn. Waarom denkt heel Nederland dat de VVD zo ontzettend graag die Justitie post wil hebben? Daar valt het meest te liegen en gezien het verleden komt men daar ook prima mee weg. Het kost af en toe een kop, maar ach, het VVD nest is goed voorzien van “heren” die ontzettend goed voor hun eigen club zorgen. Nederland heeft gekozen voor deze verradersclub, dat u het weet !

  1. L. De Groot

   De VVD is er gelukkig!
   Enige rechtse (liberale) partij die heel goed is voor mensen die goed bezig zijn!
   De vele domme losers in dit land mogen niet zeuren. Ga toch een opleiding doen!
   Maarja; klagen, zeuren en de hele dag door zeiken is ook een optie…

    1. L. De Groot

     Klopt, ook dat gezeur.

 3. Ni28

  Wat kunt je van de VVD-ers verwachten, alleen leugens en rottigheid.

 4. van Urk

  81.000 afgewezen asielzoekers zijn verdwenen. 240 worden beschouwd als “crimineel”. Dat zijn toch niet toevallig die 240? /:(

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.