Slecht nieuws voor Nederland: ‘We gaan door met formeren na de vakantie’, aldus Rutte

Iedereen die hoopte dat het op de valreep nog zou stuklopen met de formatiebesprekingen komt van een zeer koude kermis thuis donderdagmiddag: VVD, CDA, D66 en GroenLinks hebben besloten om na een korte stop verder te gaan met hun onderhandelingen.

Het was vandaag een belangrijke dag voor de partijen die samen een coalitie proberen te vormen voor de komende vier jaar. Na wekenlang verkennen hebben de onderhandelaars ook wel even behoefte aan een korte vakantie komende week. Dat betekende echter wel dat er onder alle vier de partijen genoeg draagvlak en vertrouwen in een – voor hen – positieve uitkomst moest zijn. Zo niet, dan zou men de hele boel liever voor de vakantie afbreken, wat weldenkend Nederland natuurlijk als muziek in de oren moest klinken. Helaas heeft het niet zo mogen zijn, zoals Mark Rutte na de laatste gesprekken op donderdag liet weten:

Oftewel: na een weekje pauze gaan de VVD, het CDA en D66 gewoon vrolijk door met het weggooien van hun eigen principes in de hoop GroenLinks aan boord van een rampencoalitie te slepen. RTL Nieuws maakt nog maar eens duidelijk hoe centraal de rol van GroenLinks hier is: ze hebben een kort lijstje van pijnpunten opgesteld waarin overduidelijk te zien is dat de VVD en het CDA op aardig wat essentiële punten lijnrecht tegenover GroenLinks staan – en D66-leider Alexander Pechtold vindt alles wel best en verheugt zich nu al op een ministerpost, al moest hij daarvoor zijn moedertje verkopen.

Dat alles is natuurlijk bijzonder slecht nieuws. De verkenningsfase van de formatie zou hiermee ten einde zijn, en na de vakantie lijkt het tijd te zijn om met het echte onderhandelen te gaan beginnen. Dat is zeer kwalijk, omdat daarmee aangegeven wordt dat klaarblijkelijk geen enkele partij verschillen in opvattingen die te groot om te overbruggen zijn, ziet. De kans op een uitkomst waarin de gifgroene Klaver een – vergis je niet, sterke – rol in een kabinet zal hebben, is dus enorm gestegen na deze onthulling.

Arm, arm Nederland.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Ni28

  Wat zei ik? Het was al lang beklonken, gesprekken zijn voor de bühne. En ik wil zo graag ongelijk krijgen. De vier voorgaande jaren waren maar een oefening, de echte strijd gaat nu pas beginnen. Alleen leden van de VVD kunnen dit stoppen door hun lidmaatschap te beëindigen of een motie van wantrouwen tegen Rutte organiseren.

 2. Mees

  Prachtig als dit gaat lukken.
  Weldenkend Nederland heeft gekozen en zie het resultaat.
  Perfect…
  Mislukt het dan toch op de valreep, staat de CU en ja hoor daar heb je ze weer, de PVDA al klaar.
  Wat zullen ze jammeren(doen ze toch al ) op dit forum 🙂

  1. swetsnek

   IK hoop ook dat het lukt en dat jij dat allemaal mag ophoesten word er maar 1 beter van meesje .
   Maar ja ze ver denk jij nog niet na hahahaha.
   Vooral zo door gaan

  2. IJscoman

   Sarko, hoeveel kansloze, analfabete (moslim)immigranten wil jij nog toelaten in Nederland. Een miljoen, 10 miljoen? Of stel jij geen bovengrens en heb je het liefst dat de hele arme en zielige wereldbevolking binnen onze grenzen komt wonen?

   1. Mees

    Liefst geen enkele en onze toekomstige regering zal er ook alles aandoen om de instroom te beperken. Mag ik Wim zeggen ?

    1. IJscoman

     Nee Sarko, je mag geen Wim zeggen. Je behoort niet tot mijn vriendenkring. En als je de laatste tijd een beetje opgelet had, wist je wel beter.

    2. Floris

     “onze toekomstige regering zal er ook alles aandoen om de instroom te beperken.”
     ——————————————————-
     Whoehahahaha…

     Ik zie dat die ene hersencel die je nog had de geest heeft gegeven, SarkoFaag.

     Maak er een eind aan kerel. Dan kan een asieleiser je woning intrekken en ben jij uit je lijden.

  3. corfo

   Mees.
   Hopelijk komt vooral de PvdA alsdan in de “regering”.
   Kunnen ze nog verder nivelleren, net zolang tot de gehele PvdA is weg-genivelleerd; met medeneming met een groot contingent aan VVD’ers, dát zou pas lachen zijn !

 3. Mees

  Offtopic:
  Een kritische noot aangaande Israel, maakt je dat een Jodenhater ?
  Op DDS – dus wel !!!

  1. swetsnek

   Ho ho rustig aan he jij komt ook nog aan de beurt

 4. van Urk

  Trek je buidel alvast weer open voor de volgende ronde: http://www.telegraaf.nl/binnenland/28026957/_Financiele_tegenslag_formatie_.html

 5. Guus Geluk

  Mark Rutte heeft veel winnaars zijn team binnengehaald, waaronder het competente CDA. We kunnen gevoeglijk stellen dat de coalitie een substantieel deel van de Nederlandse kiezers vertegenwoordigd. Een plaksel van rechtse kleine partijen en/of populisten, zou een veel kleiner deel van de Nederlanders representateren.

  Al het populisme ten spijt, Rutte wordt opnieuw minister-president van Nederland.

  1. swetsnek

   pffffff moet ja bijna hard rennen om je bij te houden JODENHATER MAN WAT GA JIJ HARD hahahahahahaahah

   1. Guus Geluk

    Kun je dat hardmaken?

    1. swetsnek

     ja hoor kletsmajoor

    2. swetsnek

     Maar goed de voetbal begint zo morgen is er weer een de dag
     De groetjes trollekes van me dikke kus en holadieeeeeee

  2. swetsnek

   Nederland ?????? wordt wakker jodenhater Nederland bestaat binnenkort niet meer

  3. IJscoman

   “Het competente CDA…” Whoehahahah….., je bent me er eentje Guus…met jou kun je lachen, gieren, brullen.

   (En het is representeren i.p.v. representateren)

   1. Guus Geluk

    O, en wat waren de resultaten van de populisten, @IJscoman? Balkenende I geklapt, Rutte I geklapt en nu weer hopeloos vast in de oppositie. Dat zij daar nog lang AOW-breekpunten mogen blijven breken en destructief politiek bedrijven. Dan kunnen wij weer serieus aan de slag!

 6. corfo

  Dit “Haags toneelstukje” is je reinste volksverlakkerij en achterkamertjes “politiek”.
  NL’ers maak je borst maar nat en trek je buidel open, wij zullen een provincie worden van Turkije en worden overlopen door tig-duizenden parasiterende islamieten.
  Een enkele reaguurder, zo lees ik hier, is daar best blij om, zij wonen kennelijk niet in de buurt van een AZC, of kunnen dat middels hun kontakten in een bepaalde “wereld” tegenhouden, zoals Rutte deed met de Juliana-kazerne in Den Haag.

 7. corfo

  Rutte heeft veel winnaars zijn team binnen gehaald, las ik ergens. Weer zo’n dwaas die de cijfers niet kent of niet kan lezen.
  De VVD heeft verloren, brave man/vrouw !
  Dat die Rutte m.p. zal worden zal mij een zorg zijn, mijn mening is de mijne en zal dat blijven, ik heb de laatste jaren teveel achteruitgang gezien als gevolg van het “beleid”, mede bepaald door Rutte.
  Zorg, onderwijs, veiligheid, infrastructuur, immigratie, enz. enz.
  Rutte ??? Afbreker 1ste klasse !!!

  1. Guus Geluk

   De VVD heeft gewonnen, beste @corfo. Met afstand: 33 zetels de grootste. Het CDA, D66 en GL wonnen ook aan zetels.

   Rutte heeft het de afgelopen jaren goed gedaan. Naast dat de populisten sowieso 00,00 hebben bijgedragen aan een oplossing, was Rutte genoodzaakt ingrijpende bezuinigingen door te voeren. Rutte heeft zijn handen vuilgemaakt. Geen enkele politicus had het beter gedaan. Dit is nou hoe je een land bestuurt: niet roeptoeteren hoe slecht het is, maar het roer ter hand nemen.

   1. IJscoman

    Aldus de minister van Volksvoorlichting en Propaganda, Guus Goebbels.

   2. Guus Geluk

    Tenzij je deheer Hutten nimmer in levende lijve hebt ontmoet, kun je deze niet honderd procent koppelen aan Isolde, @Floris. Je redenatie van voormalig-gereformeerde Isolde, komt dan erg op losse schroeven staan. Datzelfde geldt voor de sokpoptheorie. En uiteraard kun je gereformeerden niet vertrouwen. Je dacht toch niet dat je ze de sleutel van je huis kan toevertrouwen?

    Mijns inziens is er inderdaad godsdienstvrijheid. Godsdienstvrijheid betekent dat je mag geloven wat je wilt geloven en bidden naar wie je wilt bidden. Godsdienstvrijheid is geen excuus voor misdadige praktijken. En godsdienstvrijheid is ook: scheiding van kerl en staat.

    Zoals de huidige overheid al herhaaldelijk duidelijk maakte, kan de islam een plaats krijgen in de samenleving, mits zij deze niet placht te ontwrichten.

   3. Guus Geluk

    Nimmer = doorhalen.

 8. Noordoosterling

  Jammer dat vfd nog te klein is voor invloed! Over 4 jaar zal alles anders gaan!! Hopelijk is het dan niet echt! te laat!

 9. H.Vaes

  Allen….die niet op de Pvv, Fvd of 50plus hebben gestemd, zal het worst wezen wat er met Nederland gebeurt.

 10. Kaboel

  Rutte gaat met zijn VVD de PvdA achterna als hij niet uitkijkt. Ik voorspel dat er vele VVD leden hun lidmaatschap gaan opzeggen als ze met Klaver in zee gaan.
  Kijk maar eens wat er nu al bij de JOVD gebeurd.

 11. Babaji538

  Hij staat goed op de foto.
  Je zou maar iets nodig hebben, om rustig te zijn
  of vrolijk te worden.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.