Triest: 21 christenen komen om bij bomaanslag op Egyptische kerk bij Palmpasenviering

Een bom ging af in het plaatsje Tanta, waar koptische christenen palmpasen aan het vieren waren. Dertien van hen zullen dat niet kunnen navertellen.

Het lelijke gezicht van de radicale islam laat echt overal z’n onsmakelijke gezicht zien. Vrijdag nog in Stockholm, en vandaag in de Egyptische plaats Tanta. De plaatselijke koptisch-christelijke bevolking had zich verzameld in de kerk om daar palmpasen te vieren, toen het noodlot toesloeg. Wat ene mooi feest had moeten worden, veranderde in een afgrijselijk bloedbad:

“Zeker dertien mensen zijn zondag om het leven gekomen bij een explosie in een kerk in de Egyptische stad Tanta. 42 personen zijn gewond geraakt.

In december kwamen bij een aanslag in een koptische kerk in Caïro 25 mensen om het leven. Ook raakten tientallen mensen gewond. In het land worden de laatste tijd regelmatig aanslagen gepleegd.”

Afgaande op de foto’s die verschijnen uit de plaats die vlakbij de hoofdstad Caïro ligt, is de schade echt enorm te noemen:

De aanslag is nog door niemand opgeëist, maar we hoeven ons echt geen seconde af te vragen uit welke hoek deze agressieve malloten kwamen die het nodig vonden om de koptische minderheid van Egypte (nog maar 10% van het land is christelijk) aan te vallen met een gruwelijke aanslag: radicale moslims die zichzelf tot de Moslimbroederschap, de salafisten of zelfs tot ISIS rekenen plegen met enige regelmaat aanslagen.

Laten we hopen dat president al-Sisi er de orde kan herstellen, al is dat natuurlijk altijd lastiger gezegd dan gedaan. Toch moeten we hoop houden, want als de laatste christenen van Egypte verdwijnen mag duidelijk zijn wie de volgenden zullen zijn die bovenaan de menukaart van de radicale isam geplaatst worden: wij liberale – al dan niet christelijke – Europeanen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

32 reacties

 1. Ritter

  “radicale moslims”

  Nee, het zijn niet alleen z.g “radicale moslims” die christenen en andere minderheden vervolgen in de islamitische wereld.

  Ook de z.g “gewone” moslim doet hieraan mee. Vaak doen gewone moslims mee aan deze vervolgingen of laten het gewoon gebeuren. Als b.v christenen worden verdreven pikken “gewone” moslims de verlaten huizen in.

  Niet-moslims worden in de islamitische wereld dan ook als tweede rangs burger beschouwt en behandeld. (Joden, christenen, Yazidi, enzovoorts)

  Moslims beschouwen zich als superior en gedragen zich ook zo in islamitische landen. Komen ze naar Europa dan worden ze behandeld als elk ander burger. En dat is vaak tegen het zere been en levert frustratie op onder moslims.

  ““Er bestaat een enorm gevoel van superioriteit binnen de islam.”
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/01/socioloog-ruud-koopmans-schokt-linkse-goedmensen-50-miljoen-moslims-zijn-bereid-om-geweld-te-gebruiken/

  1. hans-e-pans

   De moslims die aan dit soort progroms meedoen worden niet per ongeluk “radicale moslims” genoemd, dat wordt gedaan om de moslims die niet meededen een vrijbrief te geven zodat ze kunnen zeggen “dit heeft niets met de Islam te maken”.

   1. Kodi

    Voor Tim of voor Wim?

 2. Two Ravens Black Kettle

  “Gewoon doorlopen, niks te maken met de islam, allemaal de schuld van Wilders” Zo Twan Huys, Ghislainne Plag, Snotbel Klaver, Alexander Peggol en de “Deskundige-van-Dienst” zijn er weer uit

 3. Peter Selie

  Het omgekeerde van judenfrei of judenrein is bijna een feit geworden in het Midden-Oosten, niemand maar dan ook niemand stopt deze extreem krankzinnige pogroms.

 4. Gvdvelde

  Vreselijk. Net als die moskee in Syrië die laatst gebombardeerd is. Kan me alleen niet herinneren daar iets over gelezen te hebben hier.

  1. swetsnek

   volgens vraag jij ergens om

   1. corfo

    swetsnek.
    Uw reactie op het stukje van mevr. Gvdvelde, is juist.
    Die Gvdvelde ziet e.e.a. niet juist meer, mogelijk verkeert hij/zij nog gedeeltelijk in een winterslaap, of het verstand is niet toereikend.
    Er zijn al veel meer onzin-stukjes van die persoon geplaatst, jammer.

  2. swetsnek

   Vraag mij af waar die eerste drie letters GvDvelde voor staan ik weet het wel denk ik weet iemand anders het ook ?????

   1. IJscoman

    Swetsnek, GvdVelde is een agent provocateur tevens top-trol die DDS reeds onder talloze nicks eerder heeft bevuild. Hij ging eerder door het leven onder de nick Simon Brouwenstein, Ceteris Paribis, Ozewoudt en talloze andere. Hij is een querulant met sterk psychopatische inslag, links georienteerd uiteraard en verliefd op de islam en alle moslims. Zijn enige taak is de boel hier te ontregelen en te stangen. De vaste reaguurders reageren al heel lang niet meer op hem. Verstandig. Ik ben zo dom om soms op zijn reacties in te gaan en heb daar snel spijt van. Negeren maar die idioot, dat is het beste.

  3. toetssteen

   Ah de Omajjaden moskee die in de vernieling is geholpen door Al Nusra! Goed voorbeeld. Echt!

 5. Ni28

  Ik hoor niemand zeggen: Hoe kon dit gebeuren?

 6. Peter Selie

  Het hedendaagse uitgaansleven gedomineerd door agressieve moslims, welkom in Europa

  https://youtu.be/XIXHKvso45A

  1. Adriaan

   Ja, dit zien linkse partijen heel graag. Nietwaar Pechtold en Klavertje? Deze groep mensen omarmen jullie toch? Dit zijn dus de kansarmen, de zielige jongens die we maar moeten begeleiden, monitoren en laten integreren? Hier heb ik maar één oplossing voor: uitroeien. Op een vliegtuig zetten en onderweg een luchtje scheppen.

   1. Peter Selie

    Ja Adriaan deze lieden kunnen er maar geen genoeg van krijgen, het ergste is wel dat ze weten dat hun politiek verkeerd is, immers in het verleden hebben alle denkbare partijen de islam gefaciliteerd, behalve Hans Janmaat, Geert Wilders, P. Fortuyn en nu het Forum Voor Democratie.

 7. Marija

  Moslims zijn het meest gedegenereerde inteelt volk, die kunnen niet zelf nadenken, krijgen alles ingepompt in moskee, thuis en onderwijs.
  Bij frustraties of slachtofferrol, waar ze allemaal aan lijden, ontstaat ongecontroleerde woede en massaal geschreeuw.
  Omdat ze niet zelfstandig denken zullen ze ook nooit ongelijk kunnen bekennen.
  Kortom, het is de hoeveelheid die de macht maakt en gaat maken, in feite zijn ze de aandacht niet waard.

  1. corfo

   Marija.
   Idd. een geheel gedegenereerd inteelt volk.
   Ik vermoed dat e.e.a. is ontstaan toen dat volk zich vermengde met geiten, sommigen hebben daar zelfs de uiterlijke kenmerken van overgenomen.

 8. Floris

  “Het lelijke gezicht van de radicale islam laat echt overal z’n onsmakelijke gezicht zien.”
  —————————————————————————–
  Tim meent nog steeds dat er een niet-radicale islam bestaat.

  Ter info: “Zijn er twee islams, de een oorlogszuchtig en de ander tolerant en vredelievend? Volgens de Franse juriste en arabiste Anne-Marie Delcambre is dit een westers verzinsel om de onaangename waarheid niet onder ogen te hoeven zien: ,,Tussen islam en islamisme bestaat alleen een gradueel verschil. Het islamisme zit in de islam als het kuiken in het ei.”

  https://www.trouw.nl/home/de-gematigde-islam-bestaat-niet~ac5e31f4/

  1. corfo

   Floris.
   Een niet-radicale moslim ligt op het kerkhof.

   1. Floris

    Er zijn natuurlijk wel gradaties. Het ligt er ook aan hoe je ‘radicaal’ definiëert. Als je bijvoorbeeld meent dat een vrouw onderhorig is aan een man, en dat MOET een moslim wel vinden want zo staat het gescheven (allahs letterlijke woord), dan vind ik dat al radicaal. In die zin zijn niet-radicale moslims geen moslims omdat ze dan ingaan tegen hun god. Daarom heeft IS ook moslims vermoord. Die waren in de ogen van IS niet streng genoeg in de Leer.

 9. henk vintage

  Waar blijft het CDA en Christenunie met hun kamervragen.
  Deze 2 partijen laten hun Christenbroeders barsten als het er op aan komt.
  Maar wel heulen met de moslims hier.

  1. corfo

   henk vintage.
   De door u genoemde clubjes zijn te vergelijken met de NSB uit de jaren ’40-’45.
   Ze zijn een groot gevaar voor échte NL’ers, bovendien verraders van hun én ons vaderland.

 10. corfo

  Indien de aanslag door moslims is gepleegd, en daar het alle schijn van, dan zitten die terroristen, geholpen door Allah en Frontex, reeds hoog en breed in Italië; hen wacht hier een lange rij supporters met pamfletjes : “Welcome refugees !”.

  1. Floris

   Kopten zijn de oorspronkelijke bevolking van Egypte. Ze worden al meer dan 1000 jaar door moslims getreiterd, gediscrimineerd en aangevallen. Het resultaat is dat nog maar 10% van de bevolking koptisch is.

   Zo werkt de islam. Overrompeling van de oorspronkelijke cultuur en wegdrukken en marginaliseren van niet-moslims.

 11. Nasrani

  Islamitisch tuig. Iets anders kun je er niet van maken.

 12. nienke

  Dat zij iedereen die anders denkt als de islam willen uitroeien is nog steeds niet door de domme hersens van onze politici en Brussel door gedrongen, hoe achterlijk kun je zijn na zoveel bom aanslagen, onschuldige mensen die bij bosjes worden vermoord nog steeds te denken dat het een vredelievende religie is.
  In wezen zijn onze politici en Brussel degene die verantwoordelijk zijn als het in Europa escaleert en de bom hier barst.
  Het volk is het eens spuugzat en dan breekt echt de pleuris uit.
  Dank zij Iesse Klaver, Pechtold, Rutte en de hele sante kraam die het Ned. volk verraden, straks nog de sharia invoeren en wij zijn echt aan de duivel overgeleverd.

 13. Guus Geluk

  Afschuwelijk. Hopelijk hebben deze Kopten veel troost aan hun geloof.

 14. joost2

  Waar blijven nou de reacties van de Christen Unie (Segers) en de SGP (vdStaay)??

  Er zijn in Egypte christenen vermoord, zomaar!

  Zouden die nu niet eens een einde willen maken aan hun overdreven tolerante gedrag ten aanzien van de politieke godsdienst die Islam heet?
  Wat een schijnheiligen zijn dat!

  Of begrijpen ze dat pas nadat de Islam moslims hier de baas zijn geworden en dus alles wat protestant, katholiek en ongelovig is opgehangen worden ?

  1. Anna

   joost2. CU laat de hele islamitische wereld naar Europa komen.Islam en massa-immigratie is voor CU en CDA een verrijking. Barmhartigheid.

  2. Two Ravens Black Kettle

   De Christen Unie (een betere naam zou zijn Islam Unie) is de club der Zilverlingentellers. De ‘deugdzame’ Deugmens die ‘ s nachts de poorten van de belegerde stad opent en de rode loper uitlegt voor een 7e eeuwse Krijgsheer.
   In CU (cq. IU) kringen noemen ze dat solidair.
   We moeten solidair zijn en dus moeten we NL A.S.A.P tot het laatste tuintje volplempen met beton om al die zielige mensen uit de middeleeuwen te huizen.
   Hirsi Ali en consorten vinden ze echter Nestbevuilers

   N-Afrika, C-Asia, M-Oosten, overal zijn of worden de christenen uitgemoord
   En daarom moeten we de Soennitische Vredesbeweging hier een vrijplaats bieden.
   De CU (oeps ik bedoel natuurlijk de IU) ; de paard van het Troje (eigen Stockholmsyndrome kweek uit de Veluwe !)

 15. Anna

  Jihadisten doen ook in Europa hun bloeddorstige werk. Het zal alleen maar nog veel en veel erger worden. Te danken aan laffe ziende blinde politici en haar volgers.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.