Tsjechië doet een PVV’tje: ‘Wij willen geen vluchtelingen meer opnemen’

Hoe zal de EU hierop reageren?

De Tsjechische minister van Binnenlandse Zaken Milan Chovanec heeft gisteren laten weten dat zijn land geen vluchtelingen meer wil opnemen vanuit het Europese ‘herverdelingssysteem.’ Dat zal ongetwijfeld als een grote schok komen voor de Europese Unie. Brussel liet eerder namelijk weten dat Praag 2.978 vluchtelingen zou moeten verwelkomen.

In de tussentijd heeft Tsjechië er slechts twaalf geaccepteerd. En nu laat dat land dus weten dat er daar geen één bijkomt.

Chovanec is heel duidelijk over de beweegreden van de Tsjechische regering: zij geloven dat veel ‘asielzoekers’ feitelijk nepvluchtelingen zijn en een significant risico vormen voor de binnenlandse veiligheid. “Je mag deze mensen niet zonder controle het land binnenlaten,” aldus de minister, maar dat is natuurlijk juist wél wat de megalomanen en politiekcorrecte wegkijkers in Brussel doen.

Onze vrienden (ahem) in Brussel zullen wel weer in woede uitbarsten, maar Chovanec heeft natuurlijk gewoon gelijk. Er vinden overal in Europa aanslagen plaats, Europese inlichtingendiensten waarschuwen stuk voor stuk dat terroristische organisaties de crisis aangrijpen om jihadisten naar het westen te smokkelen, en de ‘asielzoekers’ in kwestie worden niet of nauwelijks gecontroleerd. Nederlanders die een buitenlandse partner naar ons land willen halen moeten allemaal (privé!) informatie delen met de autoriteiten en hun levens worden vervolgens helemaal doorspit, maar asielzoekers uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika kunnen gaan en staan waar ze willen. Het is knettergek, volstrekt belachelijk en vooral ook nog eens levensgevaarlijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  De toekomst van het Vrije Verlichte Seculiere Westen ligt in O-Europa.
  W-Europa moet (of Marine moet een wonder verrichten) als een afgesloten hoofdstuk beschouwd worden.
  W-Europa is effectief gecastreerd.
  Doordrongen van zelfhaat heffen ze zichzelf op.

  Het enige waar ik op hoop is wanneer de vluchtelingenstromen naar Hongarije, Tsjechië, Polen etc gaan dat ze alleen mensen opnemen die geen vijfde colonne kunnen vormen.
  Dus geen D’ArmeensegenocideOntkenners’66, de EUSSRVVD van Guy Verhofstad, CDraaiendalseenpalingineenEmmerSnotAdInfinitum, de Islam Unie van de Open Grenzen Farrizeeer Segers, laat staan al die fatsoenlijke mensen die op IslamGroen van Snotneus hebben gestemd.
  Deze mensen verdienen hun Vredig Verrijkte Banlieu.
  Het allerliefste zou ik ze droppen in een (niet bestaande want allemaal nonsens) verrijkings-Wijk te Malmo.

  Dus O-Europa hou die rug recht, diepe bewondering, W-Europa is als het schilderij van Goya, Saturnus die zijn kinderen opvreet. Twee generaties Goedmensen en een corrupte doofpotmedia hebben W-Europa -na eeuwen van bloedig conflict – definitief op een trein richting Hades gezet.
  Alle waarden van de Verlichting hebben ze verraden.
  Na mij de Zondvloed en laat het nageslacht verrotten
  Dat noemen ze fatsoenlijk.

  Dus sluit de grenzen in de toekomt niet alleen voor jihadisten, Middeleeuwers en mensensmokkelaars maar ook hun fans/mededaders uit W-Europa

  1. corfo

   Two Ravens enz.
   Hadden we in Nederland maar één “politicus” met ballen als Chovanec.
   Deze man staat voor z’n landgenoten en vaderland, hulde ! Zet die EU-“leiders” maar voor schut; waardeloze figuurtjes als Korzakov Juncker, Tusk, Draghi, Timmermans, van Baalen enz. enz. verdienen niet beter.

   1. Two Ravens Black Kettle

    Beste Corfo

    Dat zou niet uitmaken
    De schuld ligt niet eens bij de verraderlijke politici, noch bij de onaantastbare Kaste der geperverteerde beroepsleugenaars genaamd journalisten (immers er bestaat nog steeds zoiets als Internet, hersenspoeling is kwaadaardig maar kan -met een beetje goeie wil, eenvoudig verholpen worden)
    De schuld zetelt van kont tot huig bij de Kiezer, de NL’r.
    De NL’r kiest met het volle bewustzijn voor EUSSR-slavernij en de Open Poorten.
    Hoeveel doden er ook zullen vallen
    Hoe veel meisjes er ook verkracht worden
    NL kiest met het volle bewustzijn voor het pad richting Malmo en Rotherham.
    Virtue signalling wordt belangrijker geacht dan het lot van hun kinderen.
    De NL’r sluit bewust de ogen wanneer de Herculiaanse Olifant staat rond te stampen.
    Ze pissen over het graf van Theo en de Goddelijke Kale
    Bewust !
    En daarom is NL verloren en ligt de toekomst van de humaniteit in het -door de fatsoenlijke Mensch zo beschimpte – Oosten.
    En ik hoop van ganser harte -wanneer puntje bij paaltje komt- dat de grenzen van Oost-Europa gesloten zullen blijven voor de Fatsoenlijke Mensch.
    Het zijn de gretige radars in de wielen naar de ondergang.
    De gretige duwers van de Juggernaut.
    Struisvogelkop in het zand, Virtue-veer in de kont en duwen maar.

    “16 miljoen lemmingen op dat hele kleine stukje A-Aaarduhh”

 2. poldi

  Dit is na Polen en Hongarije een prima ontwikkeling.
  Ook Slowakije en Oostenrijk gaat die kant op.
  Mijn dag kan niet meer stuk
  Dit kan muv GB (brexit) “leuk” worden voor de overige EU-landen die dan opgescheept zitten met te verwachten toestroom van duizenden overwegend islamitische nepvluchtelingen via Afrika en wie weet binnenkort weer Turkije.
  De wal zal uiteindelijk het nepvluchtelingen schip moeten keren.
  Vielen dank frau Merkell, GroenLinks,D66, CU en PVDA !!!!

  1. buitenbeentje

   Oostenrijk lijkt alleen maar recalcitrant te zijn wat betreft verdeling van Italiaanse en Griekse “vluchtelingen”. In realiteit komen er per dag 72 asielaanvragen binnen van mensen die ondanks alles via Griekenland en de Balkan gekomen zijn of via de Brenner uit Italie. Aangezien Oostenrijk daarmee per inwoner meer “vluchtelingen” opneemt als Italie en Griekenland hebben ze weer ontheffing gevraagd voor een extra aanvoer uit die landen. Op het platteland hebben we nergens last van, maar in grotere steden en vooral in Wenen is het niet minder erg als in Nederland. De SPÖ (regering)(PvdA) en Groenen willen meer, meer, meer; de ÖVP (regering)(CDA) zegt minder te willen, belooft veel en doet weinig, want ze willen niet nog meer verliezen aan de FPÖ (Wilders) die steeds populairder wordt.

 3. zomaar

  mensen die tegen het uitbannen van de islam zijn ,binnen onze samenleving zouden deze reportage eens aandachtig moeten bekijken !!.

  en bovenal goed beluisteren .

  http://nos.nl/nieuwsuur/video/2168484-invloed-islam-groeit-in-de-franse-voorsteden.html

  en dan eens heel diep na gaan denken of zij deze toekomst wensen voor hun kinderen en kleinkinderen .

  1. Adriaan

   Onze Nederlandse kinderen en kleinkinderen hebben wel degelijk een toekomst: die van de Islam. Zij zullen zich straks moeten verantwoorden volgens de sharia. Alle vrouwen gaan hoofddoeken, nikabs en boerka’s gaan dragen. Verplicht elke week naar de moskee, elke dag 7 keer bidden op een tapijtje. Dat wordt de toekomst. Het is onbegrijpelijk dat een merendeel van de autochtone bevolking dit fijn vindt. Ik kan daar met mijn verstand niet bij.

 4. buitenbeentje

  Langzamerhand zouden grote bedrijven grote uitbreidingen alleen nog in de Vysegrad landen moeten doen. Hun personeel verhuizen naar Tsjechië, Hongarije etc. De westelijk landen opgeven en overdoen aan D66 t/m Groen Links fascisten die dan samen met de moslims hier mogen verbinden, niveau van het onderwijs verlagen naar schilderswijk populatie. Iedere seculiere “islamofobe, racistische, xenofobe populist” met verstand verhuizen naar de landen ten oosten van West-Duitsland en Italië. De grote volksverhuizing relived. Het is jammer maar West Europa kun je al afschrijven en de meerderheid van het volk wil het niet anders.

 5. poldi

  Plagiaat
  ———
  Ha, ha, ha, ha, wel 12 vreemdelingen hebben een verblijfsvergunning gekregen…….
  Gelijk hebben de Tjechen, als ze zeggen dat hun binnenlandse veiligheid in gevaar komt.
  Ze hebben prima voorbeelden van hoe het volledig uit de hand kan lopen, zoals in Frankrijk, Duitsland en natuurlijk Nederland het geval is.
  Die boete kan Brussel waarschijnlijk ook in het haar smeren, betalen doen ze die natuurlijk niet.
  In tegenstelling tot wat hier gebeurt, als men alleen vraagt “Hoe hoog”?” als Brussel zegt “Spring!”.

 6. poldi

  Een ding is zeker, de laag opgeleide tokkie’s in Tjechie zijn veel slimmer dan die linkse islamknuffel debielen hier in Nederland.

  1. Ni28

   Ik denk dat op het Binnenhof meer tokkie’s zijn dan in de hele voormalige Oostblok.

 7. Jetske

  Corfo

  Wij hebben een politicus met ballen, maar als de mensen zoals altijd weer op de verkeerde gaan stemmen, ligt het niet aan de politicus!

 8. Peter Selie

  Save the Children gaat mensen uit smokkelbootjes ophalen
  De asielindustrie moet blijven draaien immers

  Door Annabel Nanninga

  Voor het tweede jaar op rij vaart een schip van Save the Children de Middellandse Zee op om bootvluchtelingen op te pikken. Die proberen vanaf Noord-Afrika in gammele bootjes over te steken naar Italië. Volgens de hulporganisatie zijn onder hen veel kinderen, van wie 90 procent helemaal in z’n eentje reist. Het schip is zondag vertrokken.

  De reddingsmissies die Save the Children in internationale wateren uitvoert, vinden plaats in nauwe samenwerking met de Italiaanse kustwacht. Het schip de Vos Hestia kan per missie zo’n driehonderd mensen aan boord nemen. Het heeft speciale voorzieningen voor (alleenreizende) kinderen, zoals een veilige ruimte waar ze op adem kunnen komen. Er zijn specialisten aan boord die opvang van de kinderen op het schip begeleiden, en er vaart een medisch team mee.

  In heel 2016 kwamen 181.000 vluchtelingen aan in Italië, becijfert Save the Children. Zeker vijfduizend mensen, onder wie honderden kinderen, haalden de overkant echter niet: ze verdronken nadat hun bootjes in de problemen waren gekomen. In de loop van vorig jaar besloot Save the Children daarom een eigen reddingsschip de zee op te sturen. Tussen september en eind november bracht de organisatie ruim 2700 mensen in veiligheid, onder wie 435 kinderen.

  (ANP)

 9. Ritter

  Groot gelijk van Tsjechië!

  Verreweg de meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” die veiligheid zoeken maar economische (illegale) immigranten die dus om economische en financiële redenen naar Europa willen. (lees gratis huizen en ruime uitkeringen) En daarvoor word de asielprocedure (mis) gebruikt op kosten van de belastingbetaler.

  Daarbij lost de verdeling niets op want als je een groep hebt verdeeld staat de volgende groep alweer klaar. Dus het stimuleert illegalen om te blijven proberen naar Europa te komen omdat misschien de volgende keer je bij een groep komt die word “verdeeld”.

  De migratiegolf van moslims ( de meeste asielzoekers zijn moslims) zal alleen maar bijdragen tot meer islamisering van Europa en is dus culturele en demografische zelfmoord. Goed van Tsjechië dat ze hieraan niet willen meewerken.

  Karskens: Vluchtelingenpolitiek grootste bedrog van de 21e eeuw
  https://wnl.tv/2017/04/02/vluchtelingenpolitiek-is-grootste-oplichterij-21e-eeuw/

 10. Peter Selie

  Ja wanneer men beweerd dat achter deze asiel en immigratiebeleid van de ongekozen EU-leiders een duidelijke, structurele plannen schuilgaan dan wordt je door de linkse media verketterd als zijnde islamofoob, fascist, racist en xenofoob tot dat het té laat is om een werkelijk, hout snijdende tegen-reactie te ondernemen. Misschien moet de EU eerst de Verenigde Staten van Europa worden om ons allemaal incluis de reguliere media de mond te snoeren (Ministerie van Waarheid op de Pravda leest geschoeide Dagelijkse Waarheidsbevinding). Er zijn al stemmen opgegaan in het Europese-parlement om islam kritische geluiden te bannen. Voorlopig beschouw ik de Oost-Europese landen de laatste barrière tegen een volledige islamisering van Europa.

  1. zomaar

   klimaat vluchtelingen schijnen het ook goed te gaan doen , bij onze linkse mede mens in Europa .

   deze klimaat vluchtelingen moeten zo wie zo een verblijfsvergunning krijgen , volgens berichten van de Europese (Brussel) regenten , je weet wel die onverkoze gladjanesen !!.

   de willens en wetens onze westerse cultuur te grabbel gooien , voor hun maakbare samenleving , vol kleur en doodslag cq moord .

 11. Peter Selie

  De lessen van Ebba Åkerlund en wat U over de media moet weten

  (Door: Petra de Geus)

  Op 7 april jl. werd in Stockholm met een gestolen truck een aanslag gepleegd door een moslim. Eén van de dodelijke slachtoffers was het onschuldige 11-jarige meisje Ebba Åkerlund. De foto van dit meisje, waarbij haar afgereden been naast haar lichaam ligt, was op internet al snel verdwenen. Dit in tegenstelling tot de foto van het Syrische jongetje Aylan dat maanden lang de wereld rond ging, terwijl achteraf nog wel bleek dat die foto gemanipuleerd was om het dramatisch effect te vergroten. Beste lezer, dit is alles wat u over de media hoeft te weten. De ene foto wordt U maandenlang door de strot geduwd, de ander hoeft u liever niet zien, sterker nog: mag u niet zien. De ene foto moet gezien worden, want “O, wat erg” en dan worden de grenzen geopend voor massa-immigratie. De andere foto moet verstopt worden, want “O jee”, er zouden eens mensen niet zo blij zijn met diezelfde massa-immigratie.

  Ik heb altijd vertrouwen gehad in de media, maar ik heb inmiddels mijn vertrouwen verloren. Als je ziet hoe er nu weer met informatie wordt gemanipuleerd, kun je maar één conclusie trekken, namelijk: media = propaganda + censuur.

  Het feit dat de foto van Ebba Åkerelund ongeveer tegelijkertijd van alle sites werd weggehaald, maakt tevens duidelijk dat de media samenwerken en dat er een groter plan achter deze censuur zit. Ergens is er iemand of is er een team dat besluiten neemt over welke foto’s wij al dan niet mogen zien en naar wiens pijpen het mediacircus te dansen heeft.

  Ook andere slachtoffers van Stockholm zul je niet zien, hoogstens onder een deken. De foto’s, evenals de namen, worden waar het kan verzwegen. Waarom? Omdat men het leed niet persoonlijk wil maken. Er zou eens weerzin kunnen ontstaan tegen de samenzwering om onze landen door massa-immigratie te verpesten. Het is een bekend verschijnsel en bestaat eigenlijk enkel in dictaturen, maar heeft nu dus ook zijn entree in het – enkel in naam nog – democratische Avondland gedaan. Het verschijnsel wordt wel damnatio memoriae genoemd, ofwel een verdoemen van de herinnering. Ook in Berlijn, na de aanval op de kerstmarkt, werden de namen van de slachtoffers niet vrijgegeven. Je moet op Facebook en Twitter naar namen zoeken. Het is schandalig hoe de Duitse, en nu dus ook de Zweedse, overheid haar eigen bevolking loopt te piepelen. (In andere West Europese landen waaronder Nederland is het overigens geen haar beter). In Parijs in de Bataclan werd e door de Franse overheid verzwegen dat de doodgeschoten jongeren eerst gruwelijk gemarteld waren. Bang voor haar burgers, die voor het minste of geringste protest als nazi-zwijnen worden weggezet, onthoudt men het publiek cruciale informatie over de wreedheid van de laffe islamitische aanvallen.

 12. Ni28

  De migranten aanpak in de EU is funest voor Europa. De voormalige Oost Europese landen beseffen dat best en willen niet aan meewerken. Deze landen hebben ook geen koloniale verleden en des te minder hebben zij begrip voor. De EU top zal vast financiële wapens inzetten om deze landen te dwingen. Het zal interessant worden want het EU geld zullen zij niet graag missen en als lid van de EU doe je met alles mee. Het neemt niet weg dat de westelijke landen het enorm mis hebben. Het wordt een harde confrontatie die de EU nog verder laat wankelen. Er zullen mogelijk meer -exits volgen. Het geeft ook weer dat het algemene denken in Oost Europese landen op een hoger plan staat dan hier door sommige aangenomen wordt. Zoals Poldi die het over laagopgeleide tokkie’s aldaar heeft. Met zulke niet gestaafde opmerkingen verraad je hoogstens je eigen niveau. Zeer laag.

 13. Ruud562

  Chovanec heeft een ruggegraat! Durft “neen” te zeggen en gaat dwars in tegen wat ‘Brussel’ eist! Zouden er in West-Europa meer moeten doen, maar ja, daar zitten bijna alleen maar politicy met dubbele agenda’s. Agenda’s die veel verbergen voor het volk dat ze zouden moeten dienen!

 14. van Urk

  Ik zie die linkse hulporganisaties als kattenliefhebsters die honderden katten in huis halen en omtoveren tot slechte onhygienische huisdierverzorgsters. Wat dat betreft is de heer Chovanec verantwoord bezig door b.v. max. twee katten in huis te halen. Europa wordt een overvolle slecht verzorgende mensenasiel.

 15. Peter Selie

  Het laatste smerige trucje wat Femke Halsema autochtoon Nederland geflikt heeft voor ze van haar wachtgeld ging genieten.

  nr 36
  Motie van het lid Halsema cs
  Voorgesteld 27 oktober 2010
  De Kamer,
  gehoord de beraadslaging,
  overwegende, dat iedereen in ons land gelijkwaardig wordt behandeld;
  overwegende, dat diegenen die van elders naar Nederland zijn gekomen, alsmede hun kinderen en kindskinderen, een positieve bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving, mits zij zich daarvoor inzetten en daartoe ook ruimhartig de kans krijgen;
  overwegende, dat maatregelen, en in het bijzonder die maatregelen die asiel, immigratie, gezinsmigratie, inburgering en diversiteitbeleid betreffen, gericht zijn op het uitbannen van misbruik en misstanden en niet mogen leiden tot ongelijkwaardige behandeling van mensen;
  verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering geen doelstelling van beleid is,
  en gaat over tot de orde van de dag.

  Halsema
  Cohen
  Pechtold
  Roemer

  https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32417-36.html

  1. Two Ravens Black Kettle

   Afvalligen
   die in alle islamitische heilstaten -zo bewonderd door Links NL-
   En worden verminkt, verkracht, vermoord

   Zullen…..

   Witte School Halsema
   Cohen (compenserende neutraliteit)
   De Armeense genocide ontkenner Pechtold
   Roemer (en zijn onsmakelijke voorganger die de moordpartij bij Charlie Hebdo in de voeten van israel schoof)

   ……dankbaar zijn
   Zij waren fout in de oorlog. Zij stonden aan de verkeerde kant van de Lijn. Zij legitimeerde de islamisering van de samenleving.
   En werden bejubeld door de Doofpotbrigade die zichzelf in NL journalist durven te noemen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.