Wat is dit? Trump vlucht weg bij publieke ondertekening van wetten... nog voor hij de wetten ondertekende

Geen categorieapr 01 2017, 11:00
Het gedrag van president Donald Trump wordt steeds gekker. Zo hield de Amerikaanse president gisteren een publieke ondertekingsceremonie voor enkele wetten - iets dat in de VS vrij gangbaar is. Maar voordat hij de wetten van zijn presidentiële krabbel voorzien had, was hij al weggelucht. Vragen over de Russische banden van zijn voormalige veiligheidsadviseur Michael Flynn waren kennelijk de aanleiding.
Deze beelden. Gewoon ongelooflijk. Dit is de man die de wereld aandurfde, die het durfde Washington onder handen te nemen en het op te nemen tegen de gevestigde orde in de Republikeinse Partij. Hij vlucht weg als een bange haas door een zijdeur als journalisten hem bij een openbare ceremonie waar wetten worden ondergetekend vragen naar Michael Flynn:
Al weken ligt Flynn namelijk onder vuur: hij zou veel te nauwe banden hebben gehad met de Russen, die alles op alles hebben gezet om de Amerikaanse verkiezingen te beïnvloeden. De hamvraag is natuurlijk hoe nauw Trump zélf betrokken was bij de Russische manipulatie, en hoeveel signalen hij zelf kreeg dat niet alles in de haak was. Michael Flynn stond behoorlijk dichtbij de president, dus gaat de Russische manipulatie helemaal door naar de top?
Die vraag is nog niet te beantwoorden, maar duidelijk is wél dat Trump enorm nerveus wordt van al die vragen over Rusland en Flynn. Zo nerveus zelfs, dat hij snel de benen neemt bij een publieke ceremonie voor het ondertekenen van de wetten - zonder dus die wetten te ondertekenen. En ik herhaal het nog maar even: dat komt nooit voor. Het zegt dus écht wel wat.
Kortom: ik weet dat menig polder-aanhanger van Donald Trump deze website leest, maar ik ga het nieuws niet mooier maken dan het is: Trump maakt er momenteel nogal een potje van. Terwijl (voormalige) hooggeplaatste medewerkers onder ede worden gehoord vanwege hun contacten met Rusland, is de president zelf meer bezig met het maken van ruzie met zijn eigen partij terwijl wetten die al maanden worden aangekondigd - TrumpCare - uitlopen op een totaal fiasco.
Als dit zo doorgaat, mag Trump zich opmaken voor een bijzonder kort verblijf in het Witte Huis. Het ene schandaal volgt op het volgende probleem. En zoals de Amerikaanse volkszanger Johnny Cash pleegde te zingen: "You can run on for a long time. Run on for a long time. But sooner or later, God's gonna cut you down." Ook voor Trump is het nu wachten op die ene fatale klap die het zijn presidentiële termijn met één grote klap aan diggelen slaat.
Als je het mij vraagt: die dag des oordeels kan mij niet vroeg genoeg komen. Trump is de grootste blamage uit de Verenigde Staten sinds de carrière van Lindsey Lohan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten