PVV Den Haag: PvdA-wethouder discrimineert autochtone ambtenaren

PVV Den Haag: PvdA-wethouder discrimineert autochtone ambtenaren

Wethouder Rabin Baldewsingh wil dat allochtone sollicitanten voorrang krijgen bij de gemeente Den Haag. Volgens PVV-raadslid Elias van Hees komt dat neer op het discrimineren van autochtone ambtenaren, en worden contracten van autochtone ambtenaren bewust niet verlengd vanwege hun afkomst.

Moeten gemeentelijke ambtenaren een afspiegeling vormen van de stad? De Haagse PvdA-wethouder Rabin Baldewsingh vindt van wel. De huidige ambtenarij is wat hem betreft te blank: gezien de zeer diverse bevolkingssamenstelling in Den Haag, zouden er veel meer allochtonen bij de gemeente moeten werken. Allochtone sollicitanten zouden dus de voorkeur moeten krijgen boven autochtonen. Een felle tegenstander van het plan is Elias van Hees, raadslid voor de PVV. Hij vindt dat onderscheid op basis van afkomst nooit reden mag zijn om iemand wel of niet aan te nemen bij de gemeente - sterker nog, een voorrangsbeleid voor allochtonen komt neer op discriminatie tegen autochtonen, aldus de PVV'er.

"Kennelijk mag je in Nederland discriminerende voorstellen doen, zolang je maar lid bent van de Partij van de Arbeid" aldus de PVV'er. Volgens hem blijft het niet bij een voorstel van de PvdA-wethouder, maar wordt het voorkeursbeleid voor allochtonen al daadwerkelijk in de praktijk gebracht. Contracten van autochtone medewerkers zouden niet worden verlengd, terwijl hun allochtone collega's wel mogen blijven. Bizar, vindt Van Hees:

"Het moet gaan om je intenties, je diploma's, je geschiktheid, en niet om je afkomst"

Als er daadwerkelijk sprake is van een voorkeursbeleid op basis van afkomst, dan is dat inderdaad een kwalijke zaak. De ambtenarij moet in de eerste plaats goed en efficiënt zijn werk doen. Of dat werk nu wordt uitgevoerd door mensen van Nederlandse, Surinaamse, Marokkaanse of Chinese komaf is niet relevant, het gaat erom dat de gemeente goed werk levert naar de burgers. Je geschiktheid telt, niet je afkomst. Hoe goedbedoeld zulk voorkeursbeleid ook is, het gaat in tegen een kernwaarde van onze samenleving.

Lees meer over:
PVV PvdA Discriminatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties