Weigering GroenLinks om in Defensie te investeren is fantastische reden om onderhandelingen op te blazen

Als deze pacifisten niet in Defensie willen investeren moeten de onderhandelingen per direct stopgezet worden.

Wilco Boom, politiek verslaggever van de NOS, stelt terecht op Twitter dat investeringen in Defensie weleens voor problemen zouden kunnen zorgen tijdens de formatie. Het CDA en de VVD willen namelijk redelijk fors investeren, terwijl GroenLinks geen cent extra wil uitgeven aan onze veiligheid. Dat moet voor problemen zorgen:

Zoals onze eigen Tim Engelbart terecht stelt is dat natuurlijk een fantastische reden om de onderhandelingen te beëindigen en GroenLinks weg te sturen:

Het is bekend dat GroenLinks een club van, voor en door radicaal-linkse pacifisten is, maar helemaal niets extra willen investeren in Defensie is echt ongekend belachelijk. Onze militairen moeten helmen van elkaar lenen omdat er niet genoeg zijn. Als ze oefenen roepen ze ‘pang, pang’  omdat er geen kogels voorradig zijn. En een groot deel van onze luchtmachtvloot kan niet in actie komen omdat veel vliegtuigen niet gevechtsklaar zijn.

Dat is volstrekt onacceptabel. De overheid heeft maar een paar kerntaken. Veiligheid en Defensie is daar de belangrijkste van. Iedere overheid die deze taak niet serieus neemt verliest zijn bestaansrecht, zéker als diezelfde overheid vervolgens wel flink ‘investeert’ in belachelijke groene hobby’s als “duurzame energie” en “verdeling van de welvaart.”

Het bewijst maar weer eens dat geen enkele normale partij zaken kan doen met GroenLinks. Die partij is echt een club van, voor en door volidioten. Waarom zou je daar in vredesnaam mee in een coalitie gaan zitten?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. DutchDropveter

  Zie je het al voor je; Jesse Klaver die de eerste JSF onthuld en het lintje mag door knippen… Liever over een maand of 5 weer naar de stembus, al ben ik bang dat de VVD een soort coupe aan het plegen is er komt een kabinet al moeten we dat 2 jaar rekken…

  1. corfo

   Rutte en zijn clubje zullen de meest smerige praktijken aanwenden om wéér op het pluche te kunnen plaatsnemen.

   1. Ni28

    helemaal waar!

 2. Ni28

  De reden dat er met GL wordt gesproken is dat D66 bij de tafel zit. Zaken doen met D66 kan alleen slecht aflopen. Maar de gesprekken zullen nog lang duren nu de moeder van Klaver opgenomen is. Als het slecht gaat maken wij toch een pauze van een halfjaar want je kunt je onder deze omstandigheden niet concentreren en dat zou slecht zijn voor GL. Landsbelang of partijbelang, heer Rutte? Daar heeft u het vaak over, toch?

  1. corfo

   Ni28.
   België zat langer dan één jaar zonder regering en ’t ging daar nog nooit zó goed !

   1. Kodi

    Geen regering kan best nog wel eens een goede optie zijn. Dan zullen alle wetsvoorstellen en moties dwars over de partijen en Kamerleden in stemming worden gebracht en alzo aangenomen of verworpen, zonder de beklemmende fractiediscipline behorend met metersdikke regeerakkoorden van waterige wijn.

    1. swetsnek

     Er word niks verworpen en ook niet aan genomen dood eenvoudig een demisioneer kabinet kan niks beslissen punt

 3. Peter Selie

  Voormalig Brits ambassadeur: Trump heeft zojuist duizend redenen aan Jihadisten gegeven voor “false flag” operaties

  (Door: Chris Menahan – Vertaling: E.J. Bron)

  De voormalige Britse ambassadeur in Syrië, Peter Ford, zei vrijdag op de BBC dat het nu “waarschijnlijker” wordt dat er in Syrië chemische wapens ingezet zullen worden, omdat de Jihadisten nu de zekerheid hebben dat ze met een “false flag” operatie de VS tot een aanval tegen Assad kunnen bewegen. Ford zei:

  “Het zal nu niet voorbij zijn . . . omdat Trump de Jihadisten zojuist duizend redenen heeft gegeven voor ´false flag´ operaties. U ziet hoe gemakkelijk het met een lichtgelovig medialandschap is om het Westen tot overmatige reacties te provoceren.

  Daarom zullen ze zeer waarschijnlijk iets soortgelijks uitvoeren wat ze al gedaan hebben, en wel een aanval met chloorgas op burgers – deze werd door de VN in augustus vorig jaar gedocumenteerd, toen ze probeerden om het er zo uit te laten zien alsof de aanval door het regime zou zijn uitgevoerd. Let u op mijn woorden, ik heb het gezegd en het zal gegarandeerd gebeuren.

  Dan zullen alle oorlog-schreeuwers zich melden en ons vertellen dat Assad ons misleidt en we met vol gas Syrië moeten binnenvallen, en dat alles vanwege deze ´false flag´.”

  Je kunt erover redetwisten of de afgelopen aanval onder ´false flag´ verliep, de prikkel voor de rebellerende terroristen is heel duidelijk om een aanval met chemische wapens uit te voeren en deze bij Assad in de schoenen te schuiven. En deze prikkel is groter dan ooit.

  Bron:
  http://1nselpresse.blogspot.nl

 4. Nederlandse_Patriot

  Het liefst zie ik Nederland naar de NAVO-norm gaan van 2%, maar dat zal wel nooit gebeuren.

  1. Robert Leiden

   Dat kost vele miljarden extra.
   Eerst eens efficiënter gaan samenwerken met Europese landen, waar Hennis al de aanzet toe gegeven heeft.
   Dat in combinatie met groei naar het Europees gemiddelde van 1.4%.
   Vergeet niet dat de VS al jaren achtereen het begrotingsplafond moeten verhogen vanwege de enorme schulden.
   En toch 8 miljard uitgegeven aan 3 stealth oorlogsschepen en vele miljarden aan een beperkt inzetbare F35.

 5. van Urk

  Die sektarische communistische millieugekkies (die naar betekenisloze landen als IJsland of Costa Rica kijken omdat die ook zonder leger functioneren) zullen onze internationale ambitieniveau behoorlijk omlaag kelderen. We zullen als rijk land ons economische belangen (wat in 1652 mee begonnen is tijdens de eerste Engelse oorlog) blijven moeten verdedigen om de status te behouden van een land dat voorspoed elders in de wereld kan brengen.

 6. Ni28

  Corfo@ oude wijsheid, als de baas van huis is draait alles beter. Als de regering geen grote beslissingen kan nemen kan het ook geen schade veroorzaken. Wat Klaver betreft, het was eerst papa dag en nu mama dag en straks wat anders. Als een klein middenstander in dezelfde situatie komt moet hij zorgen dat zijn zaak blijft draaien en kan geen vakantie nemen in zijn eigen belang. En hier gaat het toch om landsbelang, als ik Rutte mag nadoen?

 7. nienke

  Onmiddellijk eruit met groen links er valt met dit zooitje toch niet te regeren.
  Dit is een goede reden om hun eruit te donderen.

 8. Wim Vreeswijk

  Als je niet bereid bent om jezelf te verdedigen kun je beter gelijk capituleren voor terroristen en ander uitschot.

 9. Gerben

  Dit is een makkelijk onderwerp. CDA en VVD hebben alleen grote bedragen in hun verkiezingsprogramma gezet om kiezers te paaien. Als ze het echt hadden gewild, hadden ze er in het verleden niet op hoeven te bezuinigen. Het levert geen politieke baantjes op, dus dat geld zullen ze graag aan iets anders besteden (asielzoekers, windmolens) en nu kunnen ze als argument nog geven dat het moest om andere dingen van GL gedaan te krijgen ook. Iedereen blij. Ik reken als compromis op ca. € 200 mln. extra voor defensie in 4 jaarlijkse stappen van € 50 mln.

 10. Mars020

  Jesse Klaver is een watje, daar kan je geen land mee besturen. Hij heeft amper haar onder zijn kin. Volgens links, is Geert Wilders een aanfluiting voor Nederland, maar die Jesse trekt ook geen volle zalen. Ons budget voor defensie moet flink worden opgeschroefd. Israël is slimmer, want die hebben tenminste een goed leger. Er is geen zandneger uit de omliggende landen in staat om Israël binnen te vallen.
  Dus eerst veiligheid, dan pas de rest. Als laatste komen de gelukszoekers aan de beurt.
  Op dit moment is het precies contra in Nederland. Hier hebben ze onze tanks verkocht en een zooitje militairen eruit gegooid om asielzoekers te sponsoren. Als Jesse Klaver in de regering komt, dan verkoopt die randdebiel alle F16,s om nog meer asielzoekers op te halen uit Riffistan. Deze klaplopers zullen tot hun dood op onze zak teren en ieder jaar op familiebezoek gaan naar hun zogenaamd onveilige land.
  Kortom de geldkraan naar gelukszoekers dicht en dat geldt ook voor ontwikkelingshulp.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.