Zonde! Max Verstappen gaat ten onder in Bahrein door kapotte rem, Vettel wint

Zonde! Hij deed het echt geweldig.

Max Verstappen begon op geweldige wijze aan de Grand Prix van Bahrein. Een paar seconden na de start was hij al opgeschoven van plaats naar plaats vier. Vervolgens bleef hij in het spoor van de auto’s voor hem. Jawel, de Red Bull van Max kon ‘gewoon’ meekomen met de Mercedessen en de Ferrari’s. Het was bijzonder hoopgevend.

Vervolgens dook Sebastian Vettel van Ferrari opeens naar binnen voor een snelle pitstop. Max nam contact op met zijn team: “Ik denk dat we ook iets moeten doen, net als Ferrari,” aldus de jonge Nederlander. Zo gezegd zo gedaan. Max werd naar binnen gehaald. Red Bull wilde dus agressief de race ingaan.

Kort na die pitstop was het al over en voorbij. Toen hij naar rechts moest remde hij… maar er gebeurde niets. Zijn bolide ging rechtdoor en hij belandde tegen de muur. Einde oefening.

Hoewel dat natuurlijk bijzonder jammer was, was de race verder wel degelijk spannend. Het werd al snel duidelijk dat het vooral een strijd zou zijn tussen Sebastian Vettel en Lewis Hamilton — net zoals bij de eerste twee races van het jaar. Mede dankzij een belachelijke actie van Hamilton in de pitstraat (waar hij een tijdstraf van vijf seconden voor kreeg) tegen Red Bulls Daniel Ricciardo trok Vettel aan het langste eind. De Duitser won zijn tweede GP van het jaar voor Ferrari, waar maar weer eens mee bevestigd is dat het dit jaar écht een tweestrijd gaat worden tussen Vettel en Hamilton.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.