Zwaar getraumatiseerde getuige uit Mosul: "Een kleine smeerlap van ISIS heeft mijn moeder vermoord"

Geen categorieapr 13 2017, 10:00
De kleine Asma is zwaar getraumatiseerd. De reden? Ze heeft gezien hoe ISIS-slachters haar moeder op brute wijze ombrachten.
Het gebeurt niet zo heel vaak dat de publieke omroep iets interessants te melden heeft over radicaal islamitische organisaties, maar voor de verandering durven Nieuwsuur en de NOS het dan toch aan. In een vreselijk trieste reportage spraken journalisten van de NPO namelijk met vluchtelingen uit Mosul. Dat is een Iraakse stad die al enkele jaren in handen is van de massaslachters van ISIS. Deze vluchtelingen vertellen open en eerlijk over wat ze allemaal meegemaakt hebben. En ja, stuk voor stuk zijn hun verhalen vreselijk.
Zo is er bijvoorbeeld het tienjarige meisje Asma. Zij legt uit:

"Een kleine smeerlap van IS heeft mijn moeder en mijn zusje vermoord. Mijn zusje droeg een rok en dat mocht niet."

Met "een kleine smeerlap" bedoelt ze ook echt een kleine smeerlap. Voor deze executie gebruikte ISIS namelijk één van zijn kindsoldaten. Een week geleden berichtten wij al dat er minstens 80 Nederlandse kinderen rondlopen bij ISIS. Deze kinderen, legden wij uit, zijn niet alleen een grote dreiging voor mensen in Syrië en Irak, maar ook voor ons. Het is namelijk best mogelijk dat ze op een gegeven moment terugkeren naar Nederland. Ze zijn dermate geïndoctrineerd dat je ze eigenlijk niet anders kunt zien dan als wandelende bommen.
De kleine Asma legt uit dat dit soort kindsoldaten nu al afgrijselijke psychopaten zijn:

"Ik vroeg: heb jij mijn moeder vermoord? Toen schoot hij mij in de arm."

Vervolgens kreeg Asma te horen dat zij en haar familie niet mochten huilen. Ja, ze had haar moeder verloren, maar weiger het eens daarom te treuren. Deed ze dat wel, dan zou ook zij vermoord worden.
Het is dieptriest dat dit soort dingen tegenwoordig nog kunnen gebeuren, maar het is desalniettemin goed dat de NOS en Nieuwsuur hier aandacht aan besteden. Laat het reden zijn voor de politiek om nou eindelijk eens écht in actie te komen en er alles aan te doen om ISIS van de kaart te vegen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten