Zwaar getraumatiseerde getuige uit Mosul: “Een kleine smeerlap van ISIS heeft mijn moeder vermoord”

De kleine Asma is zwaar getraumatiseerd. De reden? Ze heeft gezien hoe ISIS-slachters haar moeder op brute wijze ombrachten.

Het gebeurt niet zo heel vaak dat de publieke omroep iets interessants te melden heeft over radicaal islamitische organisaties, maar voor de verandering durven Nieuwsuur en de NOS het dan toch aan.  In een vreselijk trieste reportage spraken journalisten van de NPO namelijk met vluchtelingen uit Mosul. Dat is een Iraakse stad die al enkele jaren in handen is van de massaslachters van ISIS. Deze vluchtelingen vertellen open en eerlijk over wat ze allemaal meegemaakt hebben. En ja, stuk voor stuk zijn hun verhalen vreselijk.

Zo is er bijvoorbeeld het tienjarige meisje Asma. Zij legt uit:

“Een kleine smeerlap van IS heeft mijn moeder en mijn zusje vermoord. Mijn zusje droeg een rok en dat mocht niet.”

Met “een kleine smeerlap” bedoelt ze ook echt een kleine smeerlap. Voor deze executie gebruikte ISIS namelijk één van zijn kindsoldaten. Een week geleden berichtten wij al dat er minstens 80 Nederlandse kinderen rondlopen bij ISIS. Deze kinderen, legden wij uit, zijn niet alleen een grote dreiging voor mensen in Syrië en Irak, maar ook voor ons. Het is namelijk best mogelijk dat ze op een gegeven moment terugkeren naar Nederland. Ze zijn dermate geïndoctrineerd dat je ze eigenlijk niet anders kunt zien dan als wandelende bommen.

De kleine Asma legt uit dat dit soort kindsoldaten nu al afgrijselijke psychopaten zijn:

“Ik vroeg: heb jij mijn moeder vermoord? Toen schoot hij mij in de arm.”

Vervolgens kreeg Asma te horen dat zij en haar familie niet mochten huilen. Ja, ze had haar moeder verloren, maar weiger het eens daarom te treuren. Deed ze dat wel, dan zou ook zij vermoord worden.

Het is dieptriest dat dit soort dingen tegenwoordig nog kunnen gebeuren, maar het is desalniettemin goed dat de NOS en Nieuwsuur hier aandacht aan besteden. Laat het reden zijn voor de politiek om nou eindelijk eens écht in actie te komen en er alles aan te doen om ISIS van de kaart te vegen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Ni28

  Na drie dagen Panda nieuws toch iets aangrijpends bij de NOS. Een vreselijke korte reportage van menselijke leed. De IS zijn onbewogen slachters die voor hun doel, de overheersing van de wereld niets te veel is. Alleen mensen gevoed door fanatieke geloofsbeleving zijn in staat daarvoor te moorden. Dat is de echte voedingsbodem voor geweld. De fanatieke islam die niet gemoderniseerd mag worden en dat niet alleen van de IS maar ook van leiders zoals in Iran en Saoedi Arabië en vele anderen. Dat maakt zoveel slachtoffers en het zijn niet alleen de doden. Zware geloof is de grootste oorzaak van de ellende op de wereld.

  1. Syntha

   Ja. Een dogma kent geen ruimte, geen vernieuwing….alleen een plafond. Het gebed gaat niet verder dan dat plafond….men houdt strak vast aan het eigen gevoel en kan dat proberen op te leggen aan een ander.

 2. Kodi

  De Nederlandse kindsoldaten aanwezig in Iraq en in Syrië kunnen inderdaad beter daar hoe eerder hoe beter sterven dan hier terugkeren. Voorwaar zeide de premier dus ooit een keer iets goeds, hetgeen maar weinig voorkomt. Wat jankerige Van Haarsma Buma daar dan premier onwaardig aan vindt, mag Joost weten.

 3. Syntha

  “Een kleine smeerlap van IS heeft mijn moeder en mijn zusje vermoord. Mijn zusje droeg een rok en dat mocht niet.”

  Van de week keek ik een video, waarin een imam oproept, om alle vrouwen die men ziet en die een broek dragen, een kogel door het hoofd te schieten.
  Het zusje droeg een rok en dat mocht niet?

  Dat IS kinderen “opleid” om te moorden, hebben wij ook in die video’s kunnen zien. Hier is een rok dragen ook al niet goed? Of was het gewoon om te moorden?

  Het feit dat een religie op roept om te moorden zegt al genoeg en is verschrikkelijk, om het zacht uit te drukken.

  Dogma’s, uiterlijkheden…..:-(

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.