Zware tegenslag voor Le Pen: vervangend partijvoorzitter blijkt ordinaire Holocaust-ontkenner

De kandidate voor het Franse presidentschap heeft een tegenslag te verdurven gekregen die haar kansen op een verkiezingswinst wel eens kunnen doen slinken.

Het is geen vrolijke dag voor Marine le Pen, die na een mooie uitslag in de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen hoopt op een winst bij de tweede ronde op 7 mei, over anderhalve week. Hoewel ze zelf natuurlijk goede hoop heeft en verrassingen á la Trump of Brexit niet uit te sluiten zijn, zijn haar daadwerkelijke kansen niet al te groot: hoewel de Franse gevestigde orde weinig trek heeft in de Alexander Pechtold-kloon Macron, is de angst voor de zogenaamd ‘extreem-rechtse’ partij Front National zo groot dat men zich nog liever achter Macron schaart. Dat alles terwijl nog even gezegd wordt dat er bij Front National allemaal nazi’s zitten. Klinkt bekend, of niet?

In dat licht is de keuze voor vervangend partijvoorzitter van Le Pen extra pijnlijk. Om zich volledig op de verkiezingsrace te kunnen storten heeft ze haar positie van partijvoorzitter tijdelijk overgedragen aan een andere persoon. Op zich was dat geen slecht idee geweest, als ze een juiste keuze voor die persoon had gemaakt. De keuze viel namelijk op Jean-François Jalkh, die nou niet bepaald een schone lei heeft. Deze man vond het in 2000 namelijk nodig om luidkeels te zeggen dat hij er helemaal niet zo zeker van was dat de Holocaust echt had plaatsgevonden – hoe dom kun je zijn? Als er ergens veel bewijs voor is, dan is het wel voor de vele miljoenen doden die de uitroeïngspolitiek van de Nazi’s teweeg bracht. Niet bepaald iemand die je als partijvoorzitter wilt hebben dus.

Inmiddels is hij de laan uitgestuurd en vervangen door iemand die hopelijk wat slimmere opmerkingen in zijn leven heeft gemaakt, maar de schade is al toegebracht. Het ligt voor de hand dat Le Pen’s politieke tegenstanders dit – niet geheel onterecht dus – zullen aangrijpen om te zeggen dat types met dit soort denkbeelden nog teveel invloed in de partij hebben. En dat terwijl Marine juist al sinds het overnemen van de partij van haar vader haar best doet om deze van extreem-rechtse invloeden te bevrijden, die onder haar vader hoogtij vierden.

Nee, de kansen voor een overwinning van Le Pen zijn er – helaas – hiermee niet groter op geworden, en dat is in dit geval haar eigen schuld. Doodzonde.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Guus Geluk

  Front Nationale. Niet te vertrouwen.

  1. Floris

   Moet Le Pen weten wat die vent 17 jaar geleden heeft gezegd? Hij is meteen de laan uitgestuurd dus er is adequaat gehandeld. Dat kan je van Nederlandse partijen, de VVD en GL voorop, niet zeggen.

   1. Isolde

    Floris ziet er geen been in. Voor die door Le Pen verduisterde vijf miljoen euro zal hij ongetwijfeld ook een relativerende verklaring hebben.

    1. Floris

     ‘Isolde’ schreef vandaag op FFI ongeveer hetzelfde: “Ik weet zeker dat Hallo Tokyo ook deze pijnlijke feiten zal weten te relativeren.”

     http://dutch.faithfreedom.org/forum/viewtopic.php?f=43&t=26121&p=423498#p423498

     Recentelijk ontkende de pathologische leugenaar nog dat hij achter de nick Boudewijn Abma zit.

     Whoehahaha…

     1. Isolde

      Ik las het, en Abma heeft gelijk.

      Wat is je inhoudelijke reactie?

     2. Floris

      Wim geeft zichzelf gelijk.

      Whoehahaha.

      Inhoudelijk: we zullen af moeten wachten wat er van waar is.

     3. Isolde

      Je gelooft niet dat het waar is?
      Welke aanwijzingen heb je daarvoor?

     4. Floris

      Ik heb alleen beschuldigingen gezien, geen bewijzen.

   2. Guus Geluk

    Antisemitisme zit in de nieren van Front Nationale, @Floris. Front Nationale gaat zich niet losrukken van de antisemitische factie. Een soort DENK.

    1. Floris

     De partij heeft zeker een antisemitisch verleden, maar Marine Le Pen heeft zich daar van gedistantiëerd. Ze beseft zeer wel dat het probleem niet bij joden, maar bij moslims ligt. De grootste antisemieten vindt men heden ten dage trouwens onder moslims.

     Juist ja, dezelfde moslims die door de linksen en de policoristen de hand boven het hoofd wordt gehouden.

     1. Guus Geluk

      http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2017/04/marine-le-pen-verslikt-zich-in-uitspraken-rond-jodenvervolging-488427/

      Marine Le Pen vond ook dat het in de geschiedenisboekjes allemaal wat minder mocht. Antisemitisme is van alle tijden, alle mensen en alle plaatsen. Je hoeft je geen moslim te noemen om je tegen de Joodse staat te keren. Kijk maar naar Van Agt.

     2. Isolde

      Precies Guus, het FN staat strak van het antisemitisme en Marine Le Pen weet dat je een deel van zijn achterban verliest als je niet een beetje meebuigt met dit antisemitisme. De woorden van haar, waar je naar verwijst, zijn geen domme verspreking maar een subtiele poging de antisemieten binnen de gelederen niet voor het hoofd te stoten.

     3. Guus Geluk

      Tja, lastig spagaat, @Isolde. Enerzijds kun je de gematigde FN-er niet doen weglopen, terwijl je anderzijds de ouwemannen-club van Jean Marie tevreden moet houden. De tijd zal leren of Le Pens manouvres succesvol zijn.

   3. Vabis

    Wim (Isolde) Hutten voelt in zijn Tena Lady gelekte water dat Marine Le Pen de verkiezingen gaat winnen, en tracht derhalve in zijn frustratie daarover wild om zich heen te trappen met non-news over de eerste toekomstige gekozen vrouwelijke Presidente van het grootste land van Europa, Frankrijk geheten.

    Het moet ook frustrerend voor die vieze trol zijn om eerst er naast te zitten in zijn hilarische Brexit miskleun, en om over de verkiezing van Trump, waar zij weer grandioos blunderde maar te zwijgen.

 2. Isolde

  Het FN is tot in de haarvaten een antisemitisitische beweging, dat is met de doorzichtige windowdressing van Marine niet weg te poetsen.

  Een corrupte beweging is het overigens ook. Vandaag werd duidelijk dat Marine Le Pen voor 5 miljoen heeft gefraudeerd op kosten van de belastingbetaler.
  Ze wil er geen commentaar op geven, dat doet ze pas na de verkiezingen zodat de kiezer niet wijzer wordt gemaakt dan hij is.

  Een zeer onfrisse club.

  1. IJscoman

   Onze vieze Isolde-de-huishermafrodiet gaat ook weer eens los met z’n smerige Hutten-praatjes. Als er een gore frauderende partij is (en dicht bij huis) is het de VVD wel: talloze VVD’s op elk bestuurlijk niveau, zowel lokaal, regionaal als nationaal zijn in de afgelopen jaren middelpunt geweest van een corrupte rel. Een smerige graaierspartij waar het nepotisme tot in alle haarvaten is doordringen, nee, in de genen zit.

   De EU en alle gutmenschpartijen doen alles om FN stuk te maken: liegen, karaktermoord, frauderen en als het niet helpt ook moorden: de timing is zo overduidelijk dat zelfs de grootste idioot kan zien dat het geen toeval is.

   1. Isolde

    Zo kun je de cognitieve dissonantie natuurlijk oplossen: er zijn nog meer fraudeurs dus Marine is eigenlijk reuze eerlijk.

    1. IJscoman

     Hey trafo, ik heb je gemist vandaag bij een wezenlijk interessant en belangrijk item. Misschien dat je er niet van terug hebt, maar probeer het toch maar: http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/04/geert-wilders-slaat-alarm-sluit-onze-grenzen-en-red-de-verzorgingsstaat/

     1. Isolde

      Ik beschouw Wilders niet meer als een relevante politicus en zie ook weinig reden op zijn overspannen gebral in te gaan.

     2. IJscoman

      Voor jouw pindabrein: “Het huidige migratiebeleid ondermijnt de Nederlandse verzorgingsstaat volledig, aldus migratiedeskundige Jan van de Beek. Gisteren schreef DDS al over de zorgwekkende analyse van migratiedeskundige Jan van de Beek. Volgens deze wetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam kan de verzorgingsstaat alleen maar betaalbaar blijven als de massa-immigratie wordt gestopt.”

      Past niet in je straatje, he? Jij bent voor ‘een ruimhartig immigratiebeleid” en daarmee voor het verraad van ons land en de aftakeling / het failliet tot armoedeland/derde wereldland. Je bent nog te min om op te kop te kotsen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.