100 Feyenoord-relschoppers opgepakt na hilarische nederlaag Feyenoord tegen Excelsior

Tuig van de richel.

Dat je als supporter van Feyenoord niet blij bent met het resultaat van de wedstrijd tegen Excelsior, afijn. Daar kan werkelijk iedereen zich iets bij voorstellen. Maar dat je je vervolgens op grote schaal misdraagt? Dat is echt volkomen onacceptabel.

Gisteren berichtten wij al dat de ‘kampioenswedstrijd’ van Feyenoord net een beetje anders verliep dan gedacht. Het hele land ging ervan uit dat de Rotterdamse ploeg wel even kampioen zou worden. Daar waren drie punten voor nodig.

Na 90 minuten stond de teller echter op 3 doelpunten voor kleine broertje Excelsior en op 0 voor Feyenoord.

Oeps.

Al die mensen waren voor niets naar de Coolsingel gekomen. Niets geen feestje.

Nou gunde ik het Feyenoord enkele weken nog best, maar toen ik hun spandoeken gisteren zag begreep ik weer waarom ik mijn hele leven lang een hekel aan die club heb gehad. We doen allemaal net alsof Feyenoord ‘de arbeidersclub’ is van Nederland, maar dat is je reinste onzin. Het is de tuigclub van ons land.

Het ultieme bewijs?

Bij de rellen na afloop van de wedstrijd Excelsior-Feyenoord heeft de politie honderd relschoppers opgepakt. Zij worden mogelijk uitgesloten van een eventueel kampioensfeest.

De raddraaiers daagden in het centrum van de Maasstad de politie uit, gooiden vuurwerk en straatstenen, scholden en beledigden agenten.

Het gaat dus niet over een “handjevol” rellers, maar over een stuk of honderd. Voor Rotterdammers roepen dat dit ook wel weer meevalt: je had jullie eens moeten horen als het niet om Feyenoordfans maar om, zeg, teleurgestelde Marokkanen of Turken ging. Dan hadden jullie massaal geroepen dat al die mensen uitgezet moeten worden. Ja, ja, de rellen zouden dan het ultieme bewijs zijn geweest van ‘de mislukte integratie.’

Maar nu hebben we dit maar te accepteren omdat het om een “klein groepje raddraaiers” gaat?

Ik dacht het dus even niet. Leer je maar eens te gedragen, aso’s.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Guus Geluk

  Volledig mee eens. En dat de rechter ze maar flink mogen laten bloeden.

 2. Beukman

  “je had jullie eens moeten horen als het niet om Feyenoordfans maar om, zeg, teleurgestelde Marokkanen of Turken ging. Dan hadden jullie massaal geroepen dat al die mensen uitgezet moeten worden.”

  En nu gaat onze vriend Vabis beweren dat het allemaal *Turkse en Marokkaanse” fans waren.

 3. erikhh

  Whahahaha en dan die paupers die voor €10.000 euro een kaartje hebben gekocht of op voorhand al een tattoo hebben laten zetten. Daarna boos de straat op. De supporters van Feijenoord zjin al net zo hersenloos als de spelers van het team ( want heel intelligent spul zit daar niet tussen) haha.

 4. joost2

  Hilarische overwinning is de onjuiste uitdrukking.
  Voor Excelsior was dit een historische overwinning.
  Het valt me van de heren sportjournalisten tegen dat de prestatie van Excelsior , dat gewoon beter voetbalde en de overwinning ook verdiende, door hen onderbelicht werd.

  1. Kritiekaster

   Als Feyenoord zijn normale niveau had bereikt hadden ze dik gewonnen van Excelsior.

 5. joost2

  Vooral het commentaar van die verslaggever van FOX was heel erg partijdig en niet om aan te horen!
  Die kan er helemaal niks van.

  De relschoppers hebben niks met Feyenoord te maken en zijn niet eens supporters.
  Het is een radicale groep in Rotterdam, die nauwelijks aangepakt wordt en telkens elke gelegenheid , koningsdag, feestdagen, Feyenoord etc., aangrijpen om te rellen en als ze gepakt worden krijgen ze op het politie bureau koffie en gebak.

  1. Kritiekaster

   In elk geval zijn het geen allochtonen maar blanke kaaskoppen die de stad onveilig maken.
   Die relativering lijkt me ook wel eens nuttig om te maken.

 6. sargon

  Ook als Feyenoord kampioen wordt volgende week zal het misgaan. Tegen 7 uur s’avonds gaat het fout. Idem in 020 als ze de EL pakken. JA dan snap ik pas weer waarom ik altijd een hekel aan Ajax heb gehad.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.