Bizar: Duitse wereldomroep maakt ‘heel normale’ Manchester-moordenaar onherkenbaar

De Duitse wereldomroep, Deutsche Welle, heeft met haar nieuwste blunder weer eens laten zien liever politiek correct te zijn dan de waarheid onder ogen te zien.

Het is deze vrijdag alweer vier dagen geleden dat Salman Abedi, of ‘de moordenaar van Manchester’ zoals ik hem maar zal noemen, zijn bloedbad aanrichtte bij de Manchester Arena. Daar kwamen net duizenden fans – vooral kinderen en jongvolwassenen – naar buiten na een concert van Ariana Grande. Deze onmens zag echter geen reden om zich niet temidden van al die jongeren op te blazen, met alle gruwelijke gevolgen – 22 doden en meer dan 100 gewonden – van dien.

Je zou denken dat iemand die zoiets walgelijks uitvoert wel door iedereen verafschuwd wordt als een demoon, regelrecht uit de hel. Nou, niet dus. Deutsche Welle, zeg maar de Duitse wereldomroep, heeft namelijk geen zin om mee te doen aan het in een kwaad licht zetten van deze ‘best wel normale jongeman’. Ze wijden een heel artikel aan zijn leven – an sich natuurlijk best interessant – maar lijken daarbij iets teveel hun best te doen hem als doodgewoon neer te zetten. En dan kom je als links medium natuurlijk met dit soort citaten aanzetten:

The young Salman Abedi moved schools with unusual frequency, attending at least three separate high schools. He was described as a normal teenager, a fan of Manchester United who spent hours playing computer games on his Playstation 4 console.

“He was a outgoing fun guy but since he went to Libya in 2011 he came back a different guy,” he told the newspaper. “He used to drink, smoke weed then all of a sudden he turned religious and I’ve not seen him since 2012.”

De kers op de politiek correcte taart staat echter bovenaan het artikel. Waar wij van De Dagelijkse Standaard het natuurlijk meer dan logisch vonden om de wereld het gezicht achter deze gruwelijke terreurdaad te tonen, ziet Deutsche Welle daartoe kennelijk niet zo de noodzaak. Zij plaatsen weliswaar dezelfde foto, maar doen dat wel op zó’n manier dat hij niet meer te herkennen valt.

Logisch natuurlijk: je zou niet willen dat door jouw schuld deze jongeman later bij zijn sollicitatie voor hersenchirurg geïdentificeerd wordt als iemand die op vage wijze betrokken was bij dit akkefietje. Dat hij tientallen doden en gewonden op zijn geweten heeft, is Deutsche Welle helemaal egal, laat staan dat ze zich bedenken dat de morsdode Salman Abedi alleen maar keihard zou lachen hierom.

Wat is dat toch steeds met het ontkennen van verantwoordelijkheden? Dít is de man die de slachtpartij op zijn geweten heeft, en niemand anders. Dan kun je wel politiek correct gaan zitten doen alsof we niet boos op hem moeten zijn, maar daar brengen we de slachtoffers die hij gemaakt heeft helaas niet mee terug. Sterker nog: daar geef je de volgende terrorist alleen maar een extra reden mee om ook zoiets walgelijks te doen.

Oh, en dit is hem dus, zonder blur of wat dan ook.

Screenshot Sky News. Salman Abedi is de moordenaar van Manchester.
Screenshot Sky News. Salman Abedi is de moordenaar van Manchester.
Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Dit zijn de leden van de Volkischer Beobachter.
  De bewakers van de policor.
  De Gedanken-Gestapo
  De poortwachters van de Regressieve Kerk
  Propaganda
  Met in hun linkerklauw de doofpot, de veger en het tapijt
  En in hun bloederige rechterklauw het touw om de jongetjes en meisjes die de naakte keizers durven aan te wijzen publiekelijk op te knopen.
  Hun draaihals krampachtig heen en weer zwiepend om bovenal de realiteit en de stampende olifant niet te hoeven zien.
  Dit is geen naiviteit
  Dit is pure onversneden kwaadaardigheid.
  Zij zijn de handlangers van de verkrachters, plunderaars en moordenaars.
  Onze Staatsradio en Staatstv zit er ook vol mee.

  Zesentwintig Mei, tweeduizendzeventien
  En we worden nog steeds gedwongen de Gedanken-Gestapo te financieren.

 2. Ni28

  Je ziet toch dat het een moslim maar past niet in de Wir schaffen das programma. Schandalig hoe de Duitsers en Fransen zich gisteren hebben gedragen bij de NAVO ontmoeting. Over etiquette gesproken Macron die aankomt negeert Trump en steekt naar rechts direct als een schoothondje (van de weer oudere vrouw) naar Merkel en nog een paar andere figuren voordat hij bij Trump terugkomt. Obama als gast net nu was ook opgestoken kaart. Als dit de verwelkoming voor de VS moet voorstellen dan zou ik als Trumpen zeggen, bekijk het maar EU, ga jezelf maar verdedigen als moet.

 3. Ben Zine

  https://www.youtube.com/watch?v=westm8bmf2E
  Het is dit soort policor krankzinnigheid waar Duitsland uiteindelijk aan kapot zal gaan. Duitsers kampen nog altijd met een schuldgevoel over de Holocaust en dit schuldgevoel is de directe oorzaak van deze waanzin. Het is echt van het ene uiterste in het andere… Van de gaskamers in Auschwitz in 1943 naar extreem policor in 2017… Duitsers zijn in wezen een tragisch volkje, dat zich nog altijd niet goed raad weet met haar geschiedenis. Onder leiding van labiele doos ‘Mutti” Angela zijn ze bezig langzaam suïcide te plegen. De Duitse cultuur moet dood, de Duitse identiteit moet worden opgegeven, de Duitse vlag moet worden ingewisseld voor een Europese, de Duitse grenzen open, oftewel weg met het mooie Duitsland, leve het multiculturele Europa. Dat is wat Merkel voor ogen heeft, en geloof me, dit ogenschijnlijk sympathieke kindvrouwtje gaat dit erdoor drammen want voor haar is dit geen overtuiging, maar een geloof. Ze haat Duitsland, geïndoctrineerd door de opvoeding van haar vader, een Predikant, in de voormalige DDR. Merkel is een fanaticus, een gevaar voor Duitsland, en die onnozele Duitsers hebben helemaal niet in de gaten dat ze hebben te maken met een wolf in schaapskleren. In feite is Merkel net zo fanatiek als Hitler, maar dan 180 graden aan de andere kant van het spectrum. En net als in de jaren ’30 en ’40 loopt het Duitse volk ook nu weer als 1 man achter hun Führer(in) aan. Kijk nog even naar bovenstaand filmpje, hoe Merkel met een uitdrukking van weerzin de Duitse vlag weggooit…

 4. HaZ

  Oh, en dit WAS hem dus, zonder blur of wat dan ook.

 5. Two Ravens Black Kettle

  Het is trouwens niet vreemd dat het juist de Duitsers zijn die wederom de ideologische nazi’s steunen.
  Dat volk is kennelijk onverbeterlijk.

 6. Ali Yas

  “He used to drink, smoke weed…”

  En dáár ging het dus mis. Zoals zo vaak, vrijwel altijd eigenlijk, blijken massamoordenaars, ook mohammedaanse, een tijdlang gebruik gemaakt te hebben van bewustzijnsveranderende middelen zoals marihuana en anabole steroïden.

 7. Kodi

  Een hele gewone jongen? Gewoon een rotte vrucht aan een rotte boom. Met de paplepel meegegoten is hij enkel Islamitisch gif toegediend.

  Mag ik hier nog even op wijzen?

  Knettergek: Libische islamistische extremisten kregen massaal asiel in Engeland!
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/05/knettergek-libische-islamistische-extremisten-kregen-massaal-asiel-in-engeland/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.