BREKEND: auto rijdt in op mensen op Times Square (New York), minstens één dode

Een 26-jarige man heeft meerdere mensen aangereden in op Times Square in New York, waarvan er ten minste één is overleden.

Update 20:24: Volgens de NOS is de bestuurder een 26-jarige ex-marinier uit New York, genaamd Richard Bojas.

Update 20:01: Het is in ieder geval zeker dat het om een man gaat die veel vaker is opgepakt voor rijden onder invloed. We weten nog niet of hij nu weer dronken was, maar met zo’n verleden is dat aardig aannemelijk.

Update 19:55: Vreselijk: het dodelijke slachtoffer was een vrouw in de bloei van haar leven: slechts 18 jaar heeft zij mogen genieten, tot vandaag een gek daar totaal onnodig een eind aan maakte.

Update 19:38: Op dit beeld is duidelijk te zien waar de auto tot stilstand is gekomen. Het gebied lijkt geheel geëvacueerd te zijn:

Bron foto: screenshot Earthcam
Bron foto: screenshot Earthcam

Update 19:13: De brandweer van New York schat het aantal gewonden nu op 19. Er is nog steeds sprake van één dode.

Update 19:09: Een verslaggever van Reuters, dat haar kantoor op Times Square heeft, was getuige van de daad. Hij zegt dat de auto tegen het verkeer inreed en opzettelijk mensen op het trottoir aanreed. “Mensen werden geraakt en rolden van de auto af”, aldus Josh Duboff. Update 19:04: Persbureau Reuters heeft een kaart met daarop een reconstructie van hoe deze gruwelijke gebeurtenis zich vandaag waarschijnlijk heeft voltrokken, gepubliceerd. Het kantoor van Reuters zit praktisch naast de plek:

Update 19:01: Volgens TPO is de bestuurder een 26-jarige man uit The Bronx – een stevige achterstandswijk in het noorden van New York -, Latino en al vaker veroordeeld voor rijden onder invloed. Er zijn ook berichten dat de bestuurder vandaag dronken achter het stuur zou hebben gezeten. Update 18:51: Wat hier staat, klopt helemaal – als het hier om een ongeluk ging, was het wel een heel erg vreemd ongeluk:

Update 18:47: De arrestatie van de bestuurder is gefilmd en online gezet. Het lijkt erop dat het hier om een Afro-Amerikaanse, of in ieder geval donkere, man gaat, maar dat is niet met zekerheid te zeggen. In ieder geval is 26 jaar, zoals EenVandaag eerder meldde, een zeer waarschijnlijke leeftijd voor deze man: het gaat hier zeker niet om een oude, verwarde man.

Update 18:43: Volgens RTL-verslaggever Eri Mouthaan is de man als eens eerder opgepakt voor rijden onder invloed en zou het dus niet om een aanslag gaan. Laten we het hopen, maar dat maakt het leed er niet minder om: inmiddels zijn er één dode en minstens 20 gewonden te betreuren.

Update 18:38: Ondertussen is via de webcams van EarthCam te zien dat rondom de plaats delict nog gewoon mensen rondlopen alsof er niets gebeurd is, de politie ziet kennelijk geen reden om het hele gebied af te grendelen. Dat ondersteunt wel de theorie dat het hier niet om terreur gaat en er niet nog een explosief in de wagen aanwezig zou kunnen zijn of iets dergelijks. TimesSquare_2 Update 18:35: CBS meldt dat het toch niet om een aanslag zou gaan. Laten we het hopen, al lijkt dat op dit moment onwaarschijnlijk, gezien de eerdere berichten dat de bestuurder gericht op de voetgangers zou zijn ingereden.

Update 18:33: Volgens EenVandaag gaat het om een 26-jarige bestuurder: we wachten nog op bevestiging hiervan en meer details. Update 18:29: Ook hier is duidelijk te zien dat hier wat goed mis is.

Update 18:27: We hebben nu ook beelden van dichtbij, waarop de auto die dit alles teweeg heeft gebracht te zien is. Er is nog niets bekend over de bestuurder.

Update 18:22: De auto reed tegen het verkeer in en lijkt express op de voetgangers te hebben gemikt. Een aanslag lijkt dus, helaas, erg waarschijnlijk:

Update 18:17: Een webcam met live beelden van Times Square laat inderdaad zien dat er wat mis is daar, er zijn veel ambulances te zien:

Bron foto: screenshot EarthCam
Bron foto: screenshot EarthCam

Update 18:15: Eén van de slachtoffers lijkt te zijn overleden aan de verwondingen na de aanrijding. Nog steeds onduidelijk of het hier om opzet ging of niet.

18:10: Volgens persbureau Reuters is een voertuig ingereden op voetgangers op Times Square, het drukste, wereldberoemde kruispunt in New York City:

Er zouden minstens 10 gewonden zijn aldus Reuters:


Het is nog niet duidelijk of het hier om een aanslag gaat, of toch een ongeluk. Zodra er meer bekend is berichten we daar in dit artikel natuurlijk over bij De Dagelijkse Standaard.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Ni28

    Tegenstanders van Trump weten al dat het door Trump zelf georganiseerd was om de politiek achter zijn aangekondigde antimoslim maatregelen te krijgen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.