Britten waarschuwen voor meer aanslagen: Salman Abedi, de slachter van Manchester, “handelde niet alleen”

De psychopatische islamistische extremist had een heel netwerk van terroristen om zich heen.

Het monster achter de aanslag op een Ariana Grande concert in Manchester, de 22-jarige Salman Abedi, handelde niet alleen. Dat zegt de Britse minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd. Volgens Rudd was Abedi een bekende van de inlichtingendiensten en is ook bekend dat hij steun genoot van een heel netwerk.

Eén van de leden van dat netwerk zou de 23-jarige man zijn die gisteren werd opgepakt. Ook is de woning doorzocht van Abedi’s broer Ismail.

Voor de mensen die Abedi kenden kan dat niet als een verrassing komen. Zo zegt zijn imam, Mohammed Saeed El-Saeiti, dat Abedi helemaal doordraaide toen hij een anti-ISIS speech gaf. “Salman showed me the face of hate after my speech on ISIS,” aldus El-Saeiti. “He used to show me the face of hate and I could tell this person does not like me.

En: “I could understand that he was not happy with me because I did combat ISIS in that Friday sermon sometimes.”

Ondertussen nemen de spanningen razendsnel toe in het Verenigd Koninkrijk. Zo zegt premier Theresa May dat meer terroristische aanvallen “op handen” kunnen zijn. De reden dat ze denkt dat er mogelijk meer aanvallen komen is dat Abedi dus vrijwel zeker niet alleen handelde. Daarom vermoeden de autoriteiten dat er meer aankomt, nu van de andere leden van Abedi’s terreurcel.

ISIS heeft de aanslag ondertussen opgeëist. Daarbij viel het op dat de terreurgroep stelde dat de terrorist erin geslaagd was een bom bij het concert te plaatsen. Aanvankelijk werd daar kritisch op gereageerd in het Westen omdat Abedi een zelfmoordterrorist was, maar we weten nu dat die verklaring wel degelijk klopte: hij gebruikte een bom in een koffer.

De tijdlijn van de aanslag voor zover nu bekend:
40B861F900000578-4535388-image-m-38_1495577295782

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Ritter

  De massale (vaak illegale) instroom uit de islamitische landen is nu zo groot dat het onmogelijk word voor veiligheidsdiensten om alles in de gaten te houden.

  Vroeger waren het misschien een paar honderd man. Maar nu de moslim populatie veel groter is geworden (en die groeit als kool) zijn het er misschien tienduizenden.

  Daarbij groeit ook het aantal verdachte moskeeën in rap tempo. Vooral daar waar Salafisten het voor het zeggen krijgen. Die zijn onmogelijk allemaal in de gaten te houden. Daarvoor hebben de veiligheidsdiensten veel te weinig man.

  Langzaamaan nemen salafisten Amsterdamse moskeeën over
  http://www.elsevier.nl/nederland/achtergrond/2017/04/groeiend-salafisme-in-amsterdamse-moskeeen-toont-invloed-saudi-aarabie-496406/

  Een ander verschijnsel is dat een aantal moslim politici ook “radicaliseren”. B.v vroeger waren ze tegen hoofddoeken bij de politie……….nu zijn ze ineens voor. Kortom, deze politici laten nu hun ware gezicht zien.

 2. Ni28

  Het was weer een terrorist én moslim.

  1. Skippybal

   Er staan nog duizenden eenlingen klaar met hele enge ideeen.

   Pak hun moskee af en ze worden nog gekker, pak hun hoofddoeken af en
   ze worden nog agressiever.
   Pak hun bijstand af en ze hangen de hele dag in de moskee….

   Links of rechtsom….we hebben een groot probleem

 3. TheGrimReaper

  @ Ritter / Ni28 / Skippybal:

  Vergeet (behalve de overduidelijke aanwezigen hier in dit land EN andere landen) vooral de “sympathisanten” niet: in de VS “Homegrown Terrorists” genoemd. Deze zijn NOG gevaarlijker als dat men denkt…

 4. Two Ravens Black Kettle

  Dus het is een roedel van Lone Wolves ?

  “We moeten er maar wennen”
  Sprak de verrader die zich in NL journalist noemt anno 2017
  “Er is helemaal geen probleem, allemaal hersenspinselen”
  Sprak diezelfde verrader die zich journalist noemt een paar jaar daarvoor

  De frame is verzet. Het paradigma verschoven
  Eerst bestond het niet en waren alle dissidenten racisten en nazi’s
  Nu
  Moeten we er maar aan wennen
  (en nog steeds trappen ze en masse (en grotendeels gesubsidieerd door de Staat) de kleine jongens en meisjes in elkaar die naar de naakte keizer wijzen.
  Dat noemen ze
  Progressief en Solidair.

  De enige fascisten die de Deugmens ooit in zijn of haar leven tegenkomt ontmoeten ze op hun incestueuze morele zelfbevredigingsfeestjes, hun PO en ‘ s avonds en ’s morgens in de spiegel.

 5. Peter Selie

  Martial law is nog maar een paar stappen verwijderd van een totale militaire controle controle op burgerlijke functies van de overheid, met name als gevolg van een tijdelijke noodgeval, zoals (vul zelf maar in). Door jaren lang bezuinigingen op defensie zal dit wel gaan lukken (Kuch)…

 6. Sniper666

  Frankrijk is ook al maanden in een noodtoestand. Dat is hun doel, de samenleving treffen en ontwrichten. Zo lang we niks terugdoen gaan ze door… Dus hoppa een totaalverbod op alles wat met islam te maken heeft. De enige optie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.