Buren: 'Terrorist Salman Abedi gedroeg zich vreemd laatste weken, reciteerde gebeden hardop op straat'

Geen categoriemei 23 2017, 20:00
Hij gedroeg zich "vreemd," was een bekende van de politie, maar kon deze aanslag tóch plegen. Hoe kon dat in vredesnaam gebeuren?
Buren van ISIS-jihadist Salman Abedi, de slachter verantwoordelijk voor de onmenselijke massamoord gisteravond bij een concert van Ariana Grande in Manchester, zeggen dat hij zich de afgelopen weken "heel vreemd gedroeg." Zo hoorden ze hem onder meer heel hard islamitische gebeden reciteren. Nou is het normaal dat een moslim dat thuis doet, of in de moskee, maar meneer deed dat op straat.
Een kennis van de moordenaar voegt daar aan toe dat hij zijn voormalige speelmaatje bijna niet meer herkende toen hij hem een jaar geleden tegen het lijf liep. Abedi zag er heel anders uit, wat voornamelijk kwam doordat hij een baard had laten staan. En dan bedoel ik dus niet een hippe baard of een ringbaardje, maar zo'n Taliban-ding.
Ook was Abedi een bekende van de autoriteiten die wisten dat hij de afgelopen jaren "geradicaliseerd" was. Blijkbaar weten ze zelfs met welke andere islamistische extremisten hij omging. Eerder vandaag pakten ze namelijk een 23-jarige man op die verdacht wordt van betrokkenheid bij de aanslag:
Het doet allemaal denken aan de aanslag in Duitsland door Anis Amri. Ook die psychopaat was een bekende van de autoriteiten. Ze wisten dat hij geradicaliseerd was en dat hij een gevaar vormde voor de maatschappij... maar niemand met het lef om hem van straat te plukken vóór hij toe kon slaan.
Datzelfde lijkt nu gebeurd te zijn in Engeland. De autoriteiten wisten wie Abedi was, ze waren zich ervan bewust dat hij zwaar geradicaliseerd was en met ISIS sympathiseerde, maar daar werd verder niets mee gedaan.
Het bewijst maar weer dat wij in Europa de strijd tegen het terrorisme nog altijd halfhartig voeren. Dat is een enorme fout. Deze gekken haten ons en willen ons -- en onze kinderen! -- doden. Als je zo'n gek identificeert pak je hem op en zorg je ervoor dat hij niemand ooit iets kan aandoen. Breng dit soort psychopaten maar naar Guantanamo Bay -- wat nog steeds open is, gelukkig -- en laat ze daar wegrotten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten