Buren: ‘Terrorist Salman Abedi gedroeg zich vreemd laatste weken, reciteerde gebeden hardop op straat’

Hij gedroeg zich “vreemd,” was een bekende van de politie, maar kon deze aanslag tóch plegen. Hoe kon dat in vredesnaam gebeuren?

Buren van ISIS-jihadist  Salman Abedi, de slachter verantwoordelijk voor de onmenselijke massamoord gisteravond bij een concert van Ariana Grande in Manchester, zeggen dat hij zich de afgelopen weken “heel vreemd gedroeg.” Zo hoorden ze hem onder meer heel hard islamitische gebeden reciteren. Nou is het normaal dat een moslim dat thuis doet, of in de moskee, maar meneer deed dat op straat.

Een kennis van de moordenaar voegt daar aan toe dat hij zijn voormalige speelmaatje bijna niet meer herkende toen hij hem een jaar geleden tegen het lijf liep. Abedi zag er heel anders uit, wat voornamelijk kwam doordat hij een baard had laten staan. En dan bedoel ik dus niet een hippe baard of een ringbaardje, maar zo’n Taliban-ding.

Ook was Abedi een bekende van de autoriteiten die wisten dat hij de afgelopen jaren “geradicaliseerd” was. Blijkbaar weten ze zelfs met welke andere islamistische extremisten hij omging. Eerder vandaag pakten ze namelijk een 23-jarige man op die verdacht wordt van betrokkenheid bij de aanslag:

Het doet allemaal denken aan de aanslag in Duitsland door Anis Amri. Ook die psychopaat was een bekende van de autoriteiten. Ze wisten dat hij geradicaliseerd was en dat hij een gevaar vormde voor de maatschappij… maar niemand met het lef om hem van straat te plukken vóór hij toe kon slaan.

Datzelfde lijkt nu gebeurd te zijn in Engeland. De autoriteiten wisten wie Abedi was, ze waren zich ervan bewust dat hij zwaar geradicaliseerd was en met ISIS sympathiseerde, maar daar werd verder niets mee gedaan.

Het bewijst maar weer dat wij in Europa de strijd tegen het terrorisme nog altijd halfhartig voeren. Dat is een enorme fout. Deze gekken haten ons en willen ons — en onze kinderen! — doden. Als je zo’n gek identificeert pak je hem op en zorg je ervoor dat hij niemand ooit iets kan aandoen. Breng dit soort psychopaten maar naar Guantanamo Bay — wat nog steeds open is, gelukkig — en laat ze daar wegrotten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. van Urk

  Omdat de autoriteiten meestal de terroristen kennen is het daarom volgens de autoriteiten moeilijk om terrorisme te bestrijden. Tijd dat er ook een autoriteitenbestrijding i.p.v. alleen een terroristenbestrijding op tafel komt.

 2. Ritter

  Het fundamentele probleem is natuurlijk dat de meeste moslims niet integreren en vasthouden aan een ideologie/waarden/normen systeem dat niet compatibel is met onze westerse normen/waarden/levenswijze.

  Je ziet het in wijken waar moslims de meerderheid vormen. Dat soort wijken veranderen in islamitische enclaves.

  Je ziet het ook aan de toename in Europa van gevallen van eerwraak; vrouwenbesnijdenis en kinderhuwelijken.

  Aangezien de illegale massa instroom doorgaat zal de situatie alleen maar verslechteren en zullen steeds meer wijken “overgenomen” worden door de migranten.

  De vraag is hoe meer aanslagen de bevolking nog zal accepteren voordat het geduld op is?

  ‘Vrouwen worden verbannen uit Franse moslimwijken
  http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2016/12/vrouwen-worden-verbannen-uit-franse-moslimwijken-417777/

  1. van Urk

   Inderdaad Ritter. Als die aanslagen aanblijven dan wordt de haat tegen moslims alleen maar groter en het vertrouwen in de overheid alleen maar kleiner. Zelfs onder onze narcisten zal langzaam de moed gaan inzakken.

 3. Sniper666

  Een basis probleem is dat bijv. het vreemd reciteren van de koran op straat an sich niet verboden is, kortom, je kunt niet zomaar iedereen oppakken naar aanleiding van ongebruikelijk gedrag. In de praktijk komt het er op neer dat er eerst iets moet gebeuren, de misdaad, voordat de politie in actie kan komen.

 4. Peter Selie

  De autoriteiten wisten wie Abedi was, ze wisten dat hij geradicaliseerd was, de autoriteiten (MI6) wisten dus precies dat Abedi een prachtig object was voor een false-flag operatie. Doden praten niet dat klinkt als een titel van een goedkope misdaad roman, maar uiterst praktisch voor diegenen die zulks soort van aanslagen de maatschappij een zware klap wensen toe te breng voor hun perfide redenen om meer controle over het volk te verkrijgen. Anders Breivik was ook zo’n nuttige idioot.

  Ole Dammegard over Anders Breivik en de false flag aanslagen in Noorwegen van 2011
  Een onthullende en informatieve uitleg van Ole Dammegard (te gast bij Alfred Webre) over de false flag aanslagen in Noorwegen van 2011

  http://www.indigorevolution.nl/ole-dammegard-over-anders-breivik-en-de-false-flag-aanslagen-in-noorwegen-van-2011-html/

  1. Nasrani

   Als je dit soort onzin geloofd ben je rijp voor de psychiatrie. Wat een malloot.

   1. Peter Selie

    Ach Nasrani bekeerde christen malloot niemand is zó erg in de war als een bekeerling, lees je je bijbeltje nou maar, je kan je beter met geestelijke zaken bezig houden dan aardse zaken, waarvoor jou grijze ‘massa’ net niet goed genoeg voor uitgerust is, trouwens die reactie van jou die sloeg als een slappe-lul op een drumstel.

 5. Adriaan

  Weten jullie waar het echte probleem ligt? Nee? Dat ligt bij het merendeel van de Europeanen die heel graag willen dat Moslims naar Europa komen. Die zijn namelijk een verrijking van onze culturen. En die paar aanslagen? Ach, dat zijn incidenten. De meeste Moslims zijn vredelievend. Hè Pechtold, Niet waar, Klaver? Zolang je die vluchtelingenstroom niet onder controle krijgt, wordt het nog veel en veel erger. De minderheid van al die vluchtelingen zijn echt goedwillende arme sloebers. De rest is tuig van de bovenste richel. Wat zijn we toch afgedwaald naar een niveau dat gelijk staat aan een riool.

  1. Sniper666

   @ Adriaan

   Dat weten de meeste regeerders hier allang. Maar als je zegt dat je een totaal verbod op islam wil, ben je meteen een nazi…

 6. HaZ

  Leest u even mee moslimknuffelaars ! Binnenkort ook in uw plaatselijk theater te bewonderen……..
  Binnen de Libische gemeenschap in de stad is volgens The Guardian verbaasd gereageerd op het nieuws dat Abedi de mogelijke dader van de aanslag is. ,,Hij was zo’n stille jongen en behandelde me altijd met respect ”, zei een kennis van de familie. ,,Zijn broer Ismael is extravert, maar Salman was altijd erg stil.”
  De vader van de broers, Abu Ismael Abedi, zou een bekende verschijning zijn in een lokale moskee. Hij was naar verluidt fel gekant tegen jihadistische ideologieën. ,,En dit IS-ding is niet eens jihad, het is crimineel”, zei het lid van de Libische gemeenschap. ,,De familie zal er kapot van zijn.”

 7. Nasrani

  Is isolde ziek?

  1. Ni28

   Simon is misschien geband. Of hij kocht eindelijk een spiegel.

  2. Sniper666

   @ Nasrani

   Het leek er op dat-ie Kees1973 was geworden.

 8. Nasrani

  Deze mafkees is in Manchester geboren. En dus een geradicaliseerde debiel van eigen bodem. Engeland krijgt wat het verdiend zullen we maar zeggen. Ben benieuwd wanneer wij aan de beurt zijn.

 9. Ni28

  De islamitische gebeden roepen alleen maar ellende op. Verdachten die in het vizier van de politie zijn hebben hier dus niets te zoeken en dienen verwijderd te worden al hebben zij nog niets gedaan. Dat heet preventie. Ook dat moet democratie aankunnen en zich niet blindstaren op regels die niet werken. Democratie is alleen voor democratisch denkende mensen. Haar vijanden misbruiken haar alleen voor hun dictatoriale doelen.

 10. Floris

  Ik vernam zoeven van Beukman het volgende: “Ik ontken nu juist dat aanslagen gepleegd door moslims een jihadische achtergrond hebben.”
  ————————————————————–
  Ik viel van m’n stoel…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.