CDA’er Michel Rog durft het te zeggen: “We mogen best wat trotser op Nederland zijn!”

Als het erop aankomt, blijkt het CDA toch nog een zeldzaam baken van nationale trots te zijn in een land waar die term bijna tot scheldwoord is verworden.

Het volkslied leren op school – laat staan het dagelijks zingen – onze vlag op veel meer plekken doen wapperen en je sterk maken voor onze tradities – het is niet bepaald sexy in een land dat soms zo doorgeschoten is in tolerantie dat het vergeet dat dat niet betekent dat je je eigen identiteit maar moet opgeven.

Het moge geen nieuws zijn dat Nederlandse normen, waarden, tradities én symbolen stevig op de tocht staan. Geweld neemt almaar toe, Zwarte Piet wordt – pun intended – elk jaar zwart gemaakt en de vroegere Nederlandse vlag (de Prinsenvlag) wordt neergezet als een verzamelobject voor NSB’ers. Niet zo gek dat Nederlanders dan niet snel meer de moed vinden om hun identiteit te omarmen, laat staan dat ze deze propageren. Want dat is natuurlijk hartstikke discriminerend enzo richting mensen die ook in ons land zijn. Want “ons land” wil natuurlijk niet zeggen dat wij er ook echt wat te zeggen hebben natuurlijk.

Gelukkig is er nog een kleine groep mensen die het wél aandurft om trots te zijn op Nederland en dat ook uitdragen. CDA-kamerlid Michel Rog draagt sinds kort elke dag een speldje van een Nederlandse vlag op zijn jasje, en hoopt dat collega-kamerleden dit ook zullen oppakken. Net zoals in Amerika dus eigenlijk, waar vrijwel alle congres- en senaatsleden met een vlag van hun land pronken:

Ze hebben daar een heftig gepolariseerd landschap. Desondanks is er één ding dat hen bindt: die vlag. En die dragen ze trots. Dat vind ik een heel mooi symbool van verbinding.

En daar heeft hij een uitstekend punt. Hoewel de meest progressieve democraten en conservatieve republikeinen het nooit over ook maar één onderwerp eens zullen worden in een debat, zijn ze er allemaal van overtuigd dat hun land prachtig is en dat zo’n speldje dragen het minste is wat ze kunnen doen. En waarom ook niet, als dat de vlag is van het land dat je zoveel heeft gegeven en geboden in je leven? Ik vind het helemaal niet zo gek dat Amerikanen trots zijn.

Maar wat let ons hetzelfde gevoel te hebben? Hoewel ook hier niet alles perfect is, zijn sommige dingen hier toch onmiskenbaar beter dan in de VS: de gezondheidszorg, infrastructuur en de weelde aan cultuur bijvoorbeeld. En we voetballen – nouja, voetbalden – toch een stuk beter. Niet echt belangrijk, maar wel een mooi extraatje. Dus waarom zou je daar niet trots op mogen zijn?

Maar nee: in plaats van dat we positief over ons land praten, zit ons land vol met mensen die het tot hun doel gemaakt hebben de Nederlander zoveel mogelijk schuldgevoelens aan te praten. Slechte integratie van nieuwkomers? Hadden we ze maar meer kansen moeten geven. Miljoenen Afrikanen die zullen proberen deze richting op te komen? Dan hadden we ze tig honderd jaar geleden maar niet moeten uitbuiten! – en dat soort contraproductieve onzin. Schiet je daar ooit wat van op? Natuurlijk niet: zulke minderwaardigheidscomplexen hebben nog nooit iemand wat opgeleverd.

Natuurlijk hoeven we niet meteen door te schieten in een super-nationalistische bui, zoals sommigen zullen beweren: het dragen van een Nederlands vlaggetje betekent echt niet dat we meteen alle anderen vlaggen op de brandstapel gooien ofzo. Een beetje nationale trots is gewoon gezond, en wat dat betreft is het te hopen dat andere kamerleden het voorbeeld van Michel Rog zullen volgen: je moet ergens beginnen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

71 reacties

 1. Skippybal

  Wat een warrig verhaal zeg….
  Trots uitdragen door het dragen van een speldje van 50 cent?
  Trots op ons knetterdure en linkse gezondheidssysteem?

  En waar is dat vlaggetje op de foto? Zeker een foto toen hij nog niet in de 2e kamer zat.

  De hamvraag, wie verzon de naam voor onze natie? NEDERLAND

  Als je dat niet weet, waar ben je dan trots op?

  1. Guus Geluk

   Koninkrijk der Nederlanden.

 2. corfo

  Ik wás ooit trots op Nederland, maar sinds wij worden overspoeld door hele horden parasieten uit de moslimwereld ben ik dit landje een triest landje gaan vinden.
  WIJ moeten ons aanpassen aan die parasieten. In Duitsland wordt de bevolking gevraagd om een moskee te gaan bezoeken om meer begrip voor die gasten te krijgen. Dat is de boel omdraaien; de parasieten moeten maar eens kerken gaan bezoeken zodat ze weten in welk land ze bivakkeren en door wie ze te vreten krijgen. Gatver. de gatver. wat zijn wij een godvergeten landje geworden !!! Niks meer om trots op te zijn, óók niet met een piepklein speldje op de borst.

  1. Isolde

   Ik ben het met corfo eens, allochtonen moeten verplicht worden om elke zondag naar de kerk te gaan.
   Daar zullen ze van opknappen!

   1. van Urk

    Isolde@ Ze zullen wel merken dat de christelijke God en zijn Zoon persoonlijker en meer liefdevoller is dan hun eigen Allah met zijn wrede profeet. Dat geeft ze inderdaad meer rust.

    1. Isolde

     Zeker, van Urk, en ze zullen misschien nog vlijtiger de opdracht van onze Heiland en Zaligmaker verstaan die ons opdroeg alle volken tot Zijn discipelen te maken. Dat zal het Rijk Gods nog steviger vestigen op de aarde, zulks Gode welgevallig.

     Laat ons thans staande zingen Psalm 68:1.

     De HEER zal opstaan tot den strijd;
     Hij zal Zijn haters, wijd en zijd,
     Verjaagd, verstrooid, doen zuchten;
     Hoe trots Zijn vijand wezen moog’,
     Hij zal voor Zijn ontzagg’lijk oog,
     Al sidderende vluchten.
     Gij zult hen, daar G’ in glans verschijnt,
     Als rook en damp, die ras verdwijnt,
     Verdrijven en doen dolen.
     ’t Godd’loze volk wordt haast tot as;
     ’t Zal voor Uw oog vergaan, als was,
     Dat smelt voor gloênde kolen.

     Mogelijk zong u deze psalm afgelopen zondag nog in de Gereformeerde kerk te Urk. Voor uw genoegen koos ik de oude berijming, hetgeen u ongetwijfeld zal weten te waarderen.

     1. swetsnek

      En dat jou koppie straks maar als eerste op het hakblokkie mag liggen .
      En let wel niet zinder mij beginnen he ik wil er graag bij zijn

 3. Guus Geluk

  We hebben hier al veel dat ons verbindt, in het bijzonder onze rijke cultuur en tradities. Er is slechts één element dat algemeen ons allen bindt: de Oranjekleur. Het Koningshuis, Bevrijdingsdag, Sport, Koningsdag. Internationaal staat Nederland als Oranje bekend.

  Niemand hoeft Amerikaans gedrag te kopiëren, we hebben immers – veel mooiere, en betere – methodes om het Koninkrijk der Nederlanden uit te dragen.

  1. van Urk

   Straks wordt de kleur oranje ook nog als iets als afstotends gezien. Waarom zou je niet trots mogen zijn op je eigen nationale driekleur? Turken in ons land zwaaien ook nog met veel trots met hun halve maan. In Denemarken zijn ze zeer trots op hun “Dannebrog” s,werelds oudste nog in gebruik zijnde nationale vlag. Terwijl Nederlanders hun vlag maar op drie dagen in het jaar hun vlag ophangen doen de Denen dat op alle feestdagen en nationale gebeurtenissen (ook met kerst, hemelvaart en pasen b.v.) en op feestelijke gebeurtenissen zoals verjaardagen, geboortes, bruiloften etc. en de vlag gaat halfstok bij alle gewone en belangrijke begrafenissen, dodenherdenking en zelfs bij hemelvaart. Nee we mogen net als de Denen best wat meer gaan zwaaien met onze mooie nationale driekleur. Allochtone immigranten hebben tenslotte ons land als nieuwe vaderland om dezelfde redenen gekozen als migranten gekozen hebben voor b.v. Amerika. Terwijl migranten in Amerika meteen hard zijn gaan werken voor een goede positie in de samenleving en zelfs meteen bereidt zijn te sterven voor het land door vrijwillig te dienen in het sterkste leger van de wereld denken onze migranten meteen al met het ophouden van hun hand en om zo snel mogelijk te klagen over zaken wat hun niet bevalt.

   1. Guus Geluk

    Bij ons is de Oranje wimpel meer populair dan de driekleur, @vam Urk. Om de trots op Oranje staan we ook bekend: na de Turkijerel kneep men in Turkije sinaasappels uit, daar zij Oranje direct koppelden aan het Koninkrijk der Nederlanden. De trots ligt ‘m er bij ons vooral in de Oranjekleur en dat is een goede zaak.

  2. IJscoman

   Guus staat op Prinsjesdag met een vlaggetje te zwaaien land de route van de Gouden Koets. Wat is hij blij als Maxima toevallig naar hem kijkt! Daar ligt hij nachten van te woelen. Natuurlijk kijkt hij altijd reikhalzend uit naar de o zo boeiende magazines Royalty en Vorsten. En de jaarlijkse kalender met de koninklijke familie – een hoogtepunt, een feest!

   1. Guus Geluk

    Dat is zo ongeveer wel juist, @IJscoman. En bij de voetbal ben ik elke keer weer verguld met de oranje slingers, pruiken t-shirts en hoorns. Oranje staat niet alleen voor ons Koningshuis, maar is inmiddels ook de landskleur waar we om bekend staan.

    1. Beukman

     @Guus
     Hebben we dan nu Advocaat. Een goeie gelegenheid om dat lelijke oranje eens in te wisselen voor geel.

     1. Guus Geluk

      Ik vind Oranje prachtig, @Beukman.

     2. van Urk

      Guus Geluk@ Ook het oranje van onze prinsenvlag? Dan komen we op het punt waar over gezeikt wordt. Dol op oranje maar niet op de oude vorm van onze nationale vlag waar oranje i.p.v rood in beeld staat.

     3. Guus Geluk

      De moeite met de Prinsenvlag die beoaalde mensen hebben, is ook een teken van Vaderlandsliefde. De vlag wordt immers in verband gebracht met NSB – en dat zijn uitgerekend de types die ons land tot op de grond toe afbraken. Zie je, @van urk?

     4. Beukman

      @Guus.
      Oh. En ik maar denken dat oranje zelfs objectief een lelijke kleur was.

     5. van Urk

      Guus Geluk@ Daar kan die vlag toch niks aan doen dat hij misbruikt werd door landverraders die zelf hun eigen soort vlag hadden? Dat is voor mij hetzelfde als vlagverbranding.

     6. Guus Geluk

      Ik vind het mooi dat het al zo lang ons handelsmerk is, @Beukman.

     7. Guus Geluk

      Dat is juist, @van urk, maar de kern is dat de Tweede Wereldoorlog – voor elk persoon met vaderlandsliefde – een heel gevoelige periode is. Per die vaderlandsliefde is het in feite logisch dat men niet wil worden geconfronteerd met de Prinsenvlag.

   2. van Urk

    Ik woon tenslotte in Nederland waar de driekleur bij geldt en niet op paleis soestdijk of villa Eikenhorst . Ons driekleur is de kleur van de gehele Nederlandse familie terwijl de kleur oranje alleen maar linkt naar een bepaald befaamde familie van ons land.

    1. Guus Geluk

     En we zijn ook trots op de nationale driekleur, @van urk. We gaan echter niet met de vlaggetjes op het rever lopen of elke feestdag de vlag uitsteken. Zo zijn we gewoon niet.

     Het leeuwendeel van het Nederlandse volk is op zijn/haar manier trots op dit land, maar we uiten het op een andere manier dan de Amerikanen of de Denen.

     1. van Urk

      Guus Geluk@ Ja door altijd te klagen en te gaan zeuren en alles wat te “Nederlands” is te gaan verbieden.

     2. Guus Geluk

      Nee, door iedere keer weer in de huid van Zwarte Piet en Sinterklaas te kruipen, door feest te vieren met Koningsdag en door op 5 mei de Bevrijdingsdag te vieren. Dit is vaderlandsliefde.

 4. Ni28

  Wees trots op jezelf voordat je wordt uitgeroeid!

 5. Beukman

  Trots op Nederland en op de EU, zeker weten! Weg met de weg-met-onsers die altijd maar op anderen lopen te zeiken en te klagen.

  1. Isolde

   Mensen die niet trots op Nederland zijn moeten zonder pardon worden gedeporteerd naar het land van herkomst.

   1. Guus Geluk

    Hoe doen we dat dan met het jammervolkje dat constant dit volk naar beneden haalt, @Isolde? Zet je die op de trein naar Orban?

  2. Guus Geluk

   Eens. Dit land gaat nog eens ten onder aan dergelijke weg-met-onsers. Niks is goed, alles is slecht en het is allemaal de schuld van Rutte.

 6. Floris

  Sinds het cultureel marxisme door linkse sociale wetenschappers is verheven tot evangelie en via die weg is doorgedrongen tot de linkse kudde rust er een taboe op vaderlandsliefde. De Frankfurter Schule beschouwde vaderlandsliefde als een “pathologisch fenomeen”, iets wat bestreden diende te worden. En dat is precies wat er gebeurd is.

  Nationalisme is sindsdien een vies woord geworden. Het gevolg is geweest dat de naties van West-Europa als los zand uiteen zijn gevallen en een gemakkelijke prooi zijn geworden voor elementen die West-Europa vijandig gezind zijn. De EU biedt daartegen geen bescherming. Integendeel: zij zet de grenzen wagenwijd open voor die vijanden en parasieten.

  De geschiedenis zal een vernietigend oordeel vellen over de criminelen in Brussel en hun lakeien. Althans, als de westerse cultuur deze frontale aanval overleeft. Als de islam overwint zullen deze collaborateurs uiteraard worden geprezen.

  1. Isolde

   Floris studeerde in de 60-er jaren en werd in die periode verleid door het Marxisme, een ideologie van lik mijn vestje maar hij was jong en naïef.
   Nadien kwam hij tot inkeer en hij bekeerde zich net zo makkelijk tot het volksnationalisme en het anti-islamisme. Ook een ideologie van lik mijn vestje maar Floris heeft een geloof nodig in een ferme ideologie om de strijd aan te kunnen binden met Het Kwaad, zoals daar zijn, de Rode Octopus, de Linksche Kerk, de Gutmensch en iedereen die het waagt zijn ferme ideologie te betwisten. In die strijd is wat hem alles geoorloofd, het gaat om de Goede Zaak en waar gehakt wordt vallen spaanders.

   Toch?

   1. Floris

    Wim fantaseert erop los over mijn achtergrond, maar komt niet tot een inhoudelijke reactie. Hij voelt zich waarschijnlijk erg ongemakkelijk bij het feit dat is blootgelegd dat zijn zieke gedachtengoed bijna volledig is terug te voeren op het cultuurmarxisme. Zelfs zijn favoriete woord ‘islamofobie’ is te herleiden tot de toxische ideeën van de Frankfurter Schule.

  2. Beukman

   Floris heeft een nieuwe framing gevonden: cultureel marxisme. Tegenwoordig ben ik een cultureel marxist waar ik vroeger nog een autist was, óf een narcist, óf gewoon een lul. Of allemaal tegelijk, uiteraard.

   Het kan geen kwaad om te weten dat de nazis al decennia terug de term “cultureel bolsjewisme” hebben gemunt. De twee stromingen hebben een paar meer dan toevallige raakvlakken:

   “Cultureel marxisme is sinds een aantal jaren ook in Nederland een populair begrip. Het voert terug op ideeën die ontwikkeld werden door de Frankfurter Schule, maar is meestal slechts een stok is om iedereen mee te slaan die er enigszins progressieve ideeën op na houdt. Het gaat uit van een kwaadaardig, links complot om de westerse waarden en cultuur te vernietigen, al dan niet in samenwerking met de islam. ”
   [….]
   “De nazi’s hadden [….] een gruwelijke hekel aan modernistische kunststromingen zoals het expressionisme en het surrealisme.
   Ik zie wel wat overeenkomsten met de conservatieven uit de Verenigde Staten die het begrip cultureel marxisme groot hebben gemaakt. Die hebben ook een enorme hekel aan al dat moderne gedoe. Het is dan ook niet zo heel vreemd dat ze opvallend vaak in hun gezelschap verkeren.
   Zo gaf de eerder genoemde Lind [een criticus van de Frankfurter Schule, die trouwens een opvallende gelijkenis met Trump vertoont] in 2002 een lezing over cultureel marxisme voor een groep van 120 samenzweringstheoretici, antisemieten, neo-nazi’s en historisch revisionisten tijdens een Holocaustontkennings-conferentie. Over de leden van de Frankfurter Schule stelde hij onomwonden: “Dat waren allemaal Joden.” Ook Pat Buchanan, die eveneens tot de ultra-conservatieve stroming behoort, is een fervent strijder tegen het cultureel marxisme en tegen politieke correctheid. Hij staat tevens bekend als antisemiet en Hitler-apologeet.”

   Lees verder:
   http://www.doorbraak.eu/de-haat-tegen-cultureel-marxisme-heeft-ultra-conservatieve-wortels/

   1. Floris

    “Floris heeft een nieuwe framing gevonden: cultureel marxisme. Tegenwoordig ben ik een cultureel marxist waar ik vroeger nog een autist was, óf een narcist, óf gewoon een lul. Of allemaal tegelijk, uiteraard.”
    ——————————————————————————-
    Ik hoef jou niet te framen, Beukman. Dat doe je zelf al. Het cultureel marxisme zit tot in jouw haarvaten en het filmpje dat ik linkte legt dat feilloos bloot. Ik kan wel begrijpen dat je (net als Wim) dat niet erkent. Mensen zoals jullie houden er niet van dat anderen de vinger op jullie zwakke plekken leggen.

    1. Beukman

     Mijn zwakke plek is dat ik veel te aardig ben, @Floris. Daarom vergeef ik je ook keer op keer alle lelijke dingen die je over mij beweert. Zo ook nu.

     1. van Urk

      Inderdaad Beukman. laten we elkaar vergeven of we nou links, rechts , zwart of wit zijn. Samen als 1 vuist door allemaal trots met onze rood blanje bleus te gaan zwaaien!

     2. Floris

      Het kan best zijn dat je IRL een aardige man bent, Beukman, al heb ik daar wel wat twijfels over vanwege je betweterigheid en je vaak wat arrogante toon (die echter in het niet valt vergeleken bij wat Wim Isolde Brouwenstein op de mat legt) maar ik zeg je het precies zoals ik het zie, zonder opsmuk van woorden en beleefdheden die ik tegenover jou niet nodig acht: ik beschouw jouw gedachtengoed als de nagel aan Europa’s doodskist.

      En daarin sta ik bij lange na niet alleen. Dus vrienden zullen we nooit worden.

     3. Beukman

      Prima @Floris, even goeie vijanden. Ik kom hier sowieso niet om vrienden te maken.

     4. Floris

      Eerlijk gezegd vraag ik me weleens af wat jij en je vrienden hier komen doen, Beukmans. Jullie zijn actief als mieren, maar worden door het gros van de deelnemers hier niet of nauwelijks serieus genomen.

      Wat denk je te bereiken?

     5. Beukman

      Floris vraagt zich af:
      “Wat denk je te bereiken?”

      Als postmoderne levensgenieter zeg ik naar waarheid: ik kom hier voor m’n lol. Gelukkig maar, want ik ga jou echt niet omlullen.

    2. Floris

     “Over de leden van de Frankfurter Schule stelde hij onomwonden: “Dat waren allemaal Joden.”
     ——————————————————————-
     Daar zaten inderdaad opvallend veel joden bij.

     Dat is uiteraard helemaal niet zo moeilijk te verklaren. Joden vormden immers een minderheid. De Frankfurter Schule nam het op voor minderheden en stond vijandig tegenover vaderlandsliefde en dat diende in de ogen van linkse joden hun belang.

     De Frankfurter Schule ontstond in het interbellum en toen waren de contouren van het komende Nazi-Duitsland al waarneembaar dus dat zal een rol hebben gespeeld.

     Echter, en dat is hier essentiëel, de ideëen van de Frankfurter Schule sloegen in hun eigen tijd niet aan, maar wél vanaf de jaren 60. Ik denk niet dat deze joden voor ogen hebben gehad om die andere minderheid, de moslims, de kans te geven om de joden uit Europa weg te pesten, denk je ook niet?

     1. Beukman

      @Floris
      Ik dacht niet dat de leden van de FS zich afficheerden als joden. In welk geval jouw vraag irrelevant is.

      Hieronder nog even een willekeurig zinnetje uit de schatkist van de FS. Glashelder en levensgevaarlijk proza.

      “Auf der einen Seite haben wir es im Gefolge von institutionellen Veränderungen, die etwa unter den Begriffen der “reflexiven Modernisierung” und des Wandels zur “Wissensgesellschaft” zusammengefasst werden, mit einer Vielzahl von unleugbaren Fortschritten in moralischer, rechtlicher und materieller Hinsicht zu tun: geschlechtsspezifische Rollenklischees sind zumindest in bestimmten Schichten in Auflösung begriffen, die Rigidität der traditionellen Kleinfamilie verliert sich tendenziell in eine Vielzahl von neuen familialen Arrangements, die rechtliche Gleichstellung von Frauen hat sich ebenso verbessert wie diejenige der Mitglieder von kulturellen oder ethnischen Minderheiten, und schließlich erlaubt die moderne wissensgestützte Ökonomie enorme Wertschöpfungsketten, die die materielle Lage breiter Bevölkerungsschichten erheblich verbessert.”

     2. Floris

      “Ik dacht niet dat de leden van de FS zich afficheerden als joden.”
      —————————————————————
      Het gaat er niet om hoe zij zich afficheerden, maar over hun motivatie. Het ligt voor de hand dat zij zich sterk maakten voor minderheden omdat zij zelf een minderheid waren.

      Datzelfde zie je trouwens terug bij joden binnen partijen als de PvdA. Ed van Thijn werd redeloos woest als iemand ook maar iets over ‘buitenlanders’ durfde te zeggen.

      De tragiek is dat dit soort linkse joden de weg hebben geëffend voor de meest notoire antisemieten die er heden ten dage rondlopen: moslims. Misschien niet allemaal, maar de meesten wel.

    3. Isolde

     Voor Floris is het cultureel Marxisme net zo’n duidelijk begrip als de Gutmensch.

     Buiten zijn eigen borreltafel weet niemand waar hij het over heeft.

   2. toetssteen

    Goede bron of, wacht eens even….:

    http://www.politiebronnen.nl/activisme.html

 7. Skippybal

  Ik weet het zeker, ik ben geen echte Nederlander.

  mijn stamboom en voorouders wonen langer in het hertogdom Gelria dan dat de staat der Nederlanden bestaat.

  Hulde aan Karel van Gelre!

  1. van Urk

   Skippybal@ En Urk was als eiland per ongeluk uit scandinavie hier naar toe komen drijven. Dus eigenlijk ben ik een Viking.

   1. Beukman

    @Urk
    Ik dacht eigenlijk dat Urk is ontstaan doordat een paar miljoen jaren precies aan de andere kant van de aarde een komeet zo hard insloeg dat de daar gemaakte deuk er hier weer als bobbel uitkwam: Urk?

    1. Skippybal

     Goed mogelijk…heb ik ook gehoord…

     Julius Caesar noemde de Urkmannen niet voor niets het moedigste volk bij de “Mare Isala”

     1. Beukman

      @Skippy
      Isala….? Niet “Mare insulorum” of zo?

    2. van Urk

     Beukman@ Ha,ha. Je weet het maar nooit! Wat ik wel weet is dat Urk een soort keileem bult is uit de pleistoceen periode vol met zwerfkeien afkomstig uit de ijstijd.

     1. Beukman

      Je woont op een bijzondere plek, @Urk. Ik kom er niet vaak, maar het treft me iedere keer.

  2. cmsuijkerbuijk

   Mijn stamreeks gaat terug tot ca. 1480. Maar mijn stamboom gaat verder terug en daar blijkt mijn familie af te stammen (via een bastaardzoon: Jan van Wijtvliet 1312-1356) van Hertog Jan II van Brabant.
   Dus wat dat betreft zijn er wel wat aanspraken te maken!

   1. Beukman

    Ik zou toch eerst even een DNA-test laten doen, @Suijkerbuijk. Je weet immers nooit zeker of geen van je voorouders nooit een scheve schaats hebben gereden.

    1. cmsuijkerbuijk

     Dat heb ik al aangegeven toch? Jan II van Brabant had als concubine Elsbena van Wijtvliet. Met als “resultaat” de bastaardzoon Jan van Wijtvliet. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_van_Wijnvliet)

     1. Beukman

      Prachtige pagina, @Suijkerbuijk!

      “In 1334 had Jan een meningsverschil met de in 1337 overleden Gerard heer van Voorne.”

      Beter inderdaad om maar op safe te spelen, en de DNA-test te laten voor wat ie is: een bron van conflicten.

     2. cmsuijkerbuijk

      @Beukman
      Wat bedoel je nou eigenlijk?

   2. Skippybal

    Ik zie het al…..allemaal Franse import 😉

    1. van Urk

     Skippybal@ Waarom zijn wij als voormalige vrolijke bourgondiers zo knorrig geworden? Zal wel aan het weer hier liggen.

     1. cmsuijkerbuijk

      @Van Urk
      Hier onder de grote Kali zijn we anders nog steeds Bourgondisch hoor! Ik denk dat het eerder door de godsdienst dan het weer komt. Katholieken zien de wereld wat zonniger dan protestanten.

   3. Isolde

    En toen het geslacht Suijkerbuijk tot decadentie verviel vestigden ze zich in Steenbergen, thans bekend door de slogan “daar moet een piemel in!”

    En zo werden ze toch nog beroemd.

    1. Skippybal

     Uit niets blijkt uw domme beschuldiging dat Suijckerbuijck zoiets zou zeggen.

 8. van Urk

  Maar hoe kan je trots zijn op je land terwijl je er niet voor wilt gaan sterven? Klinkt als een soort schijntrots als uit onderzoek blijkt dat maar 14% (een na laagste ter wereld) bereidt is om voor ons te land te willen gaan vechten. Als je over dienstplicht praat of meer geld voor defensie lopen ze hier al te grillen. Ik benijd landen (VS, Israel, Brazilie, Canada of Finland) waarvan het volk inderdaad laat zien dat zij echt trots zijn op hun land.

  1. Skippybal

   Nou, op 5 mei 1945 bleek bijna heel Nederland in het verzet te zitten.
   We zijn net zo heldhaftig als de Italianen.

   Maar een jaartje militaire tucht en niet zoals in mijn tijd kan zeker geen kwaad.

 9. Sniper666

  We moeten terug naar de ECHTE driekleur, de Hollandsche vlag van de republiek. Weg met dat Bilderberg nep-oranje gedoe.

  1. Skippybal

   De HOLLANDSCHE vlag? U beledigt de inwoners van de overige 6 provincieen sniper.

   Zo vaderlandslievend en zo slecht op de hoogte van onze geschiedenis….jammer

 10. buitenbeentje

  Balkenende, ook CDA, heeft NL tegen onze wil verkocht aan de EU. Het CDA, zeker dat deel dat in Brussel zit, is zo Eurofiel als wat. We MOGEN van het CDA niet trots zijn op NL we MOETEN trots zijn op de EU. Het is mij totaal onduidelijk waarom weer zoveel mensen op verrader partij CDA gestemd hebben. Net als het me over vier jaar weer zal verbazen hoeveel mensen weer PvdA zullen stemmen.

  Beloftes die de dag na de verkiezingen weer vergeten zijn. Liberaal (hahaha) Rutte gaat tegen de wil van zijn kiezers, die er weer ingetrapt zijn (hoe stom kun je zijn), onderhandelen met een partij die er eerlijk voor uitkomt dat ze de bevolking kapot willen maken, desnoods met geweld, om de wereld te redden voor de mens. Dat doen ze dan door het importeren van mensen die geboortebeperking (CO2-uitstoot) als haram hebben afgezworen.

  Nee, Nederland (en zo veel andere Europese landen) hebben niets om trots te zijn op hun politici.

  Zijn er ook speldjes met de prinsenvlag?

 11. Marija

  Ik ben trots op Nederland zoals het was, niet zoals het is.

  1. Skippybal

   Type voetbalsupporter dus….

   Als het even tegenzit voor je gevoel ben je ineens geen fan van je club?

   Ik ben altijd trots op Nederland….ongeacht de regering of de mores van het “volk”.

   We hebben veel bereikt.

   1. Marija

    Nee, met alles wat we als Nederland hebben meegemaakt vind ik het meest bedreigend de moslim en gelukszoekers invasies. Dus ik ben juist een fan van Nederland.

    1. swetsnek

     niet op reageren Marija want zij weten niet wat ze doen oooops lol

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.