Column Jan Roos: Ons bloed zal blijven vloeien

Nog voor de gruwelijke aanslag in Manchester had ik weer eens een onderhoudend gesprek met een moslim. Hij vertelde mij dat ik op een ‘hitlist’ sta van salafisten en liet me het lezen. En inderdaad: er stonden twee A4’tjes vol met citaten van mij over de islam met de uitleg waarom het allemaal niet klopt wat ik zeg en waarom ik hun vijand ben.

Nu waren mijn uitspraken niet erg radicaal, meer in de vorm van dat er weinig zelfreflectie is bij de moslimgemeenschap in Nederland. Maar ook dat de Koran geen andere interpretatie kent dan de letterlijke uitvoering van het geschrift, precies zoals IS doet, aangezien Allah zelf het boek heeft geschreven. En het woord van God is niet door het eenvoudige grondpersoneel te interpeteren. Het gesprek verliep zoals altijd. Alles wat ik zei was onzin, want ik wist niks van de Islam en de Koran. Daarbij mocht ik er ook helemaal niks van vinden omdat ik geen moslim ben. Jodenhaat: joden zijn de vrienden van moslims. Vrouwenonderdrukking: islamitische vrouwen hebben het juist beter dan Westerse vrouwen. Uitmoorden van andersgelovigen: bestaat helemaal niet. Homohaat: onder Nederlanders veel erger.

Toch probeerde ik het nog een keer. Hoe zit het dan met al die aanslagen, vroeg ik. Dat heeft al helemaal niks met de Islam te maken, was het antwoord. En als een duveltje uit een doosje presenteerde hij een plaatje op zijn telefoon waarop te lezen was dat in de Koran staat dat je helemaal niemand mag doden. En dat was het dan.

Dit is het ware probleem binnen de Islam. De aanhangers wensen niet te kijken naar het extremisme, wat gewoon onderdeel is van hun geloof. Natuurlijk zijn er vrome moslims die zich niet op willen blazen of homo’s met hun hoofd naar voren van gebouwen kieperen. Natuurlijk zijn er genoeg islamieten die niks hebben met alle bloedbaden uitgevoerd vanuit hun ideologie. Maar het is wel onderdeel van waar zij achter staan. En dat blijven ontkennen zal ervoor zorgen dat er nooit iets verandert. Niet massaal opstaan en de moordlustige afdeling elimineren betekent heel simpel dat je het stilzwijgend toestaat. Als de moslimgemeenschap in het Westen zich niet eens achter de oren krabt en een begin maakt aan een zelfreinigend vermogen, kunnen wij kaarsjes blijven branden, Imagine blijven zingen en “Je suis…” blijven roepen tot we een ons wegen. De aanslagen zullen blijven komen. Ons bloed zal blijven vloeien. En we kunnen er helemaal niets tegen doen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Volgens de Staatsradio en de Staatstv en grote delen van de universiteiten en pol. partijen hebben de aanslagen ook niets met de islam te maken.
  De Muilkorf/Deug-brigade
  In Nederland hebben we zelfs een motie aangenomen die de islamisering van NL wil bespoedigen.
  Ze noemen dat ‘verschillig’ en bovenal Progressief.

  Sterker nog volgens mij denken zij dat islam niks met de islam te maken heeft.
  En dankzij hun misdadig struisvogelgedrag zullen in de toekomst nog vele kindertjes sterven.
  Kinderen die niet hadden hoeven sterven.
  Zij hebben bloed aan hun klauwen
  (net als de Anti-Nederlandse D’66 magistratuur die zij aan zij staat met de ideologische nazi’s)

 2. Ritter

  Waarom plegen moslims al deze aanslagen?

  Anne-Marie Delcambre schrijft daarover in Trouw het onderstaande:

  “Om aanslagen te verklaren, is een blik op het leven van de Profeet voldoende. Hij rechtvaardigde de politieke moord voor het heil van de islam. En mensen bang maken, terreur uitoefenen, werd voorgeschreven als een nobele methode om paniek te zaaien onder de vijanden van het geloof.”

  https://www.trouw.nl/home/de-gematigde-islam-bestaat-niet~ac5e31f4/

 3. Sniper666

  Inderdaad. Stoppen met wegkijken. De islam is een voor ons letterlijk dodelijke doctrine. We moeten het uitbannen uit onze samenleving.

 4. Ritter

  Ondertussen gaat de christenvervolgingen in de islamitische landen gewoon door.

  Wederom een slachtpartij in Egypte onder christenen.

  Door deze slachtpartijen ontvluchten veel christenen de regio met als gevolg dat , naar schatting, over 15 jaar maar weinig christenen over zullen zijn in het Midden-Oosten. Wat precies de bedoeling is van deze christenvervolgingen.

  Report: Gunmen Massacre Coptic Christians in Egypt, Killing at Least 23
  http://www.breitbart.com/jerusalem/2017/05/26/egypt-gunmen-massacre-christians-killing-least-23/

  1. Marija

   en dat is ook onze toekomst als er niet drastisch iets gaat veranderen.

 5. Kodi

  De achilleshiel van de terrorismebestrijding is de migratie uit de islamitische landen http://tinyurl.com/y7hq7lgy

 6. Kodi

  Gewelddadige 3e wereldmigranten rellen in Melbourne, Australië
  De politie is machteloos vanwege het aantal nu

  Aantallen, daar draait het om

 7. Ruud562

  Inderdaad Jan, zolang het gif dat islam heet zich nog ongebreideld kan verspreiden, tot zolang zal er nog veel bloed van onschuldigen vloeien!

 8. Peter Selie

  Ja en Hitler had ook niets met het nationaal socialisme te maken.

 9. van Urk

  Ook al kunnen goede moslims gaan roepen dat dit soort gewelddadigheden niet thuis horen bij de islam dan noch hebben zij wel de verantwoording om radicale moslims op het goede spoor te brengen en erkennen aan de buitenwereld dat er aardig wat mis is bij bepaalde moslimgemeenschappen. In het christendom leerden wij van christus om juist onze broeders en zusters (dus niet ongelovigen) naar goede banen te leiden als zij een misstap hebben begaan. De islam is gewoon een keer toe aan een hervorming i.p.v. blijven vastklampen aan orthodoxe regels die niet met onze tijd mee kunnen gaan.

  1. Sniper666

   @ van Urk

   Nee, de islam is toe aan uitroeiing!

   1. van Urk

    Sniper666@ Snap ik best maar hoe doe je dat? Mensen hebben altijd iets nodig om ergens in te geloven en of naar te leven. Het verboden Nazisme is na zeventig jaar ook niet voor 100% uitgeroeid.

  2. Floris

   De islam kan niet hervormd worden, Van Urk. Het is een stolsel in de tijd. Het is wel geprobeerd maar de hervormers hebben het met de dood moeten bekopen.

   1. van Urk

    Dat klopt Floris. Daarom is er ook geen goed reden te vinden om sympathie te hebben met moslims en de islam.

    1. Floris

     De islam is zonder meer het ergste wat de mensheid is overkomen. Het nazisme en het communisme zijn nagenoeg verdwenen maar omdat islam (ook) een religie is, is het onuitroeibaar.

     Dat is wat religieuze indoctrinatie op jonge leeftijd met mensen doet. Ze komen er zelden aan toe om er kritisch naar te kijken. Neem die koran bijvoorbeeld. Dat boek is zo ontzettend slecht geschreven, het gaat van de hak op de tak, zonder enige logische volgorde, vol herhalingen, en zelfs met zichzelf in tegenspraak, dat elk weldenkend mens anno 2017 toch moet concluderen dat z’n rommeltje nooit het product van een god kan zijn.

     Maar nee, hoor. Ze vinden het het beste boek dat ooit geschreven is…

 10. Ni28

  Het probleem is groter dan men ons wil laten geloven. De zwijgende meerderheid is het inhoudelijk wel eens met de terroristen maar niet iedereen is een potentiele moordenaar. Dus doden zouden zij niet zomaar doen maar zij staan wel voor hetgene waar de terroristen voor moorden. En dat begrijpen wij niet. En inderdaad, wij zullen het nooit begrijpen. Wij willen dat niet begrijpen. Stop de islamisering.

 11. Floris

  “Het gesprek verliep zoals altijd. Alles wat ik zei was onzin, want ik wist niks van de Islam en de Koran. Daarbij mocht ik er ook helemaal niks van vinden omdat ik geen moslim ben. Jodenhaat: joden zijn de vrienden van moslims. Vrouwenonderdrukking: islamitische vrouwen hebben het juist beter dan Westerse vrouwen. Uitmoorden van andersgelovigen: bestaat helemaal niet. Homohaat: onder Nederlanders veel erger.”
  ————————————————————
  Mogelijk gelooft hij het zelf. Zo lossen moslims het probleem vaak voor zichzelf op. Nahed Selim schreef jaren geleden een zeer sterk artikel dienaangaande. Een citaat:

  “De hoeveelheid excuses die intelligente moslims blijven bedenken om het geweld – dat duidelijk blijkt uit in de doctrines, de bronnen en geschiedenis – te verklaren en te legitimeren, is werkelijk enorm. Zij doen hun uiterste best het probleem te camoufleren. Ze zouden die energie beter kunnen besteden aan het zoeken naar oplossingen.
  Sommige westerse moslims schamen zich wellicht voor de gewelddadige component van het islamitische gedachtegoed. Ze zouden liever een islam zien die verdraagzaamheid en barmhartigheid propageert. Die schaamte maakt dat ze met klem blijven ontkennen dat de djihad een gewone, officiële doctrine is van de gewone, officiële islam.
  Maar ontkenning van feiten heeft nog nooit geholpen om ze te veranderen.”

  https://www.trouw.nl/home/de-feiten-ontkennen-zal-ze-niet-veranderen~ae1f4a0d/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.