Coördinator Dodenherdenking in Loenen: “De vluchtelingen van nu, zijn de verzetstrijders van toen!”

Deze waanzin wordt hoe langer hoe gekker: niet alleen linkse margefiguren als Rikko Voorberg, Anne Fleur Dekker en Sylvana Simons vinden nu dat 4 mei eigenlijk over vluchtelingen zou moeten gaan. Ook organisatoren van 4 mei-herdenkingen zijn die mening nu toegedaan, moeten we tot onze grote spijt concluderen.

Het wordt echt met de dag een beetje zotter sinds de mislukte dominee Rikko Voorberg van het weekend voorstelde om geen oorlogsslachtoffers maar vluchtelingen te gaan herdenken op 4 mei. Inmiddels zijn we aanbeland op het punt dat vluchtelingen niet alleen net zo zielig zijn als de nabestaanden van 200.000 slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Nee, vluchtelingen zijn zelfs met z’n allen net zo dapper als verzetshelden. Het zijn stuk voor stuk Soldaten van Oranje en Anne Franks!

Het zijn niet mijn woorden, maar de woorden van Nathalie Toisuta. Zij is de coördinator voor de 4 mei-herdenking op het Ereveld bij Loenen. En zij staat helemaal achter de actie om dit jaar de holocaust een keertje niet te herdenken, maar in plaats daarvan de bootvluchtelingen die de kusten van Europa niet konden bereiken. Take it away, Nathalie Toisuta:

 “,,De vluchtelingen van nu, zijn de verzetstrijders van toen. Het zijn mensen die zich niet wilden conformeren aan de machthebbers in hun land. Ook nu zijn er Anne Franks en Soldaten van Oranje”, vindt Nathalie Toisuta, coördinator van de herdenking op het Ereveld.”

Nathalie heeft dus daadwérkelijk het lef om mensen die naar Nederland komen om van onze welvaart te genieten gelijk te schakelen aan mensen die zich opofferden zodat wij hier onze vrijheid konden behouden. Echt, hoe enorm misselijkmakend wil je het hebben?

Nathalie Toisuta op reis door Congo.

Laten we hopen dat deze trend van het glorificeren van vluchtelingen al ware het allemaal Ghandhi’s snel ophoudt – de waarheid wordt hier door types als Nathalie geweld aangedaan. Het is geschiedvervalsing en daarnaast buitengewoon respectloos naar alle mensen die de Tweede Wereldoorlog nog hebben meegemaakt. Kappen, dus!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Ni28

  Ook de dodenherdenking van de slachtoffers van de WO2 moet zo nodig om zeep geholpen worden. De Joden zullen moeten straks nog accepteren dat de doden van Hamas tegelijkertijd herdenkt worden met hun slachtoffers van de nazi’s. De geschiedenis onderwijs mankeert heel wat hier.

  1. van Urk

   En wanneer gaan deze “Nederlandvaarders alias verzetsstrijders” weer terug om te strijden tegen hun agressors? De Koerden en Afrikaanse christenen staan te springen om nieuwe rekruten.

 2. Floris

  Ongelofelijk! Hoe naïef kan een mens zijn. En dit is dan coördinator Dodenherdenking?

  Man, man, man, wat is dit land diep gezonken. Totaal weggezakt in de linkse bagger.

  1. van Urk

   En vrijdag vieren we de bevrijding van de Duitse bezetting door onze Marokkaanse helden.

 3. TheGrimReaper

  Ik persoonlijk denk, dat de verzetsstrijders van toen, zich nu omdraaien in het graf. Als de mogelijkheid had bestaan, zouden ze (na alle walgelijkheid te hebben kunnen zien) massaal uitgeschreeuwd: “Maar DAAR hebben we het niet voor gedaan!”
  Beetje bij beetje worden letterlijk ALLE nederlandse normen en waarden opgeofferd, ten gunste van……tja……..van WAT eigenlijk??
  Misschien heel erg extreem om DIT te schrijven, maar wat dit land nodig schijnt te hebben is een burgeroorlog; al was het maar om de linkse gutmenschen op het binnenhof definitief wakker te schudden.
  Wat zijn we als volk DIEP GEZONKEN dat we DIT allemaal accepteren……..

  1. van Urk

   Wat in de tweede wereldoorlog afspeelt is natuurlijk het verdrijven van een tirannie waarbij verzetsmensen een rol in hadden gespeeld. Ook vrijwilligers onder de geallieerden liepen met deze gedachtes rond om dit onrecht tegenover onschuldigen te bestrijden. Onrecht kan nu ook op dezelfde manier bestreden worden met gewapend verzet of grote militair inzet. Maar dan beginnen die linkse laffe koeien van het gebroken wapen instituut zoals gewoonlijk opeens massaal heen en weer te stuiteren. Argumenten als: “Is dat wel nodig? kunnen we niet met deze agressor om de tafel?”, “Denk toch aan onze jonge jongens en meiden die nooit een echte oorlog meegemaakt hebben”, “Zijn twee militaire waarnemers als inzet niet voldoende om dan toch later op onze borst te kunnen gaan slaan dat wij deelgenomen ?”, “In zee gaan met een agressor ons voormalige bevrijder, hoe durf je!” enz. Je ziet hoe ons leger ervoor staat door die linkse snollen alsof die tirannie en het lijden van die mensen in Afrika of in het midden oosten hen eigenlijk niet eens wat kan schelen. Zolang de vluchtelingen naar hier worden gehaald hebben zij hun zakelijke plicht wel gedaan denken ze.

   1. Floris

    ” Onrecht kan nu ook op dezelfde manier bestreden worden met gewapend verzet of grote militair inzet. Maar dan beginnen die linkse laffe koeien van het gebroken wapen instituut zoals gewoonlijk opeens massaal heen en weer te stuiteren.”
    ———————————————————————-
    Behalve natuurlijk als het om palestijnen en dergelijke gaat. Dan mag het wel van deze hypocrieten.

  2. Adriaan

   @TheGrimReaper, ik denk ook dat er een burgeroorlog gaat komen. Dat kan niet anders. Veel Nederlanders hebben tijdens WOII ook verzet gepleegd. Dat gaat weer gebeuren. Ondanks mijn hoge leeftijd, sta ik vooraan om mee te strijden.

 4. corfo

  Hoe durft dat Congolese mens “vluchtelingen te vergelijken met verzetsmensen ?
  Verzetsmensen gingen NIET op de vlucht, Congolese dame. Je moet je dood schamen om dit te durven voorstellen ! “Vluchtelingen” behoren hun vaderland te dienen en niet hun hand op te houden in een land dat bewoond wordt door door hen verachte “christen-honden”.
  Verzetsmensen pleegden hun daden voor de bevolking of het land, dit kan van de meeste “vluchtelingen” niet worden gezegd.

  1. van Urk

   Ze is Molukse beste Corfo. Dan moet ze eigenlijk weten wat verzet echt inhoudt.

 5. corfo

  Nederland is een verachtelijk landje geworden; hoofdzakelijk veroorzaakt door allochtoon volk.

  1. Floris

   Correctie: hoofdzakelijk veroorzaakt door linkse goedmensen. Allochtoon volk maakt vervolgens misbruik van de openingen die linksen hen hebben gegeven.

   Zonder links hadden we nooit van de Sylvana’s van deze wereld gehoord, was er geen DENK geweest etc etc etc.

 6. Adriaan

  Vluchtelingen van nu, zijn de lafaards van toen. Dat had er moeten staan. Wat een kul is dit nu weer. We worden gekker en gekker in dit ooit zo fijne land. Door al die Niet-Nederlanders gaan we ons a-typisch gedragen. De Niet-Nederlanders gaan voor ons bepalen wat we moeten denken en doen. Dat is ook de basis van de Islam. Niet zelf nadenken, dat bepaalt de godsdienst wel. Wat een klote wereld is het aan het worden en wat ben ik blij dat ik al zo oud ben. Het wordt nog vele malen erger dan het nu is.

 7. Ritter

  “Vluchtelingen”?

  De meeste asielzoekers zijn geen echte vluchtelingen die veiligheid zoeken maar (illegale) migranten die om economische redenen naar (Noord/West) Europa gaan en daarvoor de asielprocedure (mis) gebruiken op kosten van de belastingbetaler.

  Karskens: Vluchtelingenpolitiek grootste bedrog van de 21e eeuw
  https://wnl.tv/2017/04/02/vluchtelingenpolitiek-is-grootste-oplichterij-21e-eeuw/

 8. nienke

  Dat ze ook nog het lef hebben deze oh zo belangrijke dag, de “dodenherdenking”zonder enig respect voor al die mensen die hun leven hebben gegeven zo te verzieken.
  Het kan echt niet erger dan dit, schaamteloos, respectloos, en geen kaas gegeten of enig besef wat de tweede wereld oorlog in Europa teweeg heeft gebracht.
  Vluchtelingen met deze mensen vergelijken, wat een waanzin ze zijn allemaal gevlucht uit hun land, ze hadden hun land met z’n allen moeten verdedigen en niet weglopen naar een rijk Europa om te genieten van een heerlijk leventje.
  Heb de tweede wereldoorlog zelf meegemaakt in het jappen kamp dus weet er alles van.
  Het gedonder elk jaar om de doden herdenking elk jaar weer te verstoren door deze waanzin moet maar eens voorgoed stoppen en toon je respect voor deze mensen waardoor wij met z’n allen in vrijheid kunnen leven.

 9. van Urk

  Tegenwoordig worden helden in ons kromme landje berecht omdat zij meehielpen met het Koerdisch verzet tegen agressors als ISIS. Zoals onze Jitse.

 10. Ruud562

  Dat wijf is volkomen respectloos naar alle slachtoffers van WO II en hun nabestaanden !!
  Waarom zit zij nog in dat comité?? Omdat ze soms een allochtoon is??

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.