Deprimerende droeftoeter Kuzu doet het weer: 'Feyenoord-fans zijn ook slecht geïntegreerd!'

Geen categoriemei 11 2017, 17:00
DENK-opperhoofd Tunahan Kuzu vindt het weer eens nodig om ons Nederlanders te vermoeien met zijn totaal ontspoorde vergelijkingen. Verrast dit ons eigenlijk nog?
Het is weer eens zover! DENK-voorman Tunahan Kuzu heeft zijn werktijd als Tweede Kamerlid - en dus jouw belastinggeld - voor de zoveelste keer zitten misbruiken om met een belachelijk schrijfseltje aan te komen zetten in de Kamer. Hij heeft het voor elkaar gespeeld om - je verzint het niet - aanhangers van Feyenoord te vergelijken met slecht geïntegreerde allochtonen Nederlanders met een migratieachtergrond, waarvan we er nogal wat hebben. Lees maar vrolijk mee, en dan vooral de punten 6, 7 en 8:
Jawel, je leest het goed. De voorvechter van de Nederlandse islamisering kan het niet laten om voetbalhooligans na de wedstrijd Excelsior - Feyenoord - die niet bepaald vriendelijk huishielden in Rotterdam - te vergelijken met rellende nieuwkomers zonder trek in onze normen en waarden, bij de gebeurtenissen rondom het Turkse consulaatbezoek en de anti-Zwarte Piet-demonstraties, allebei ook in Rotterdam. Erg logisch, Tunahan! Hiermee speelt hij het niet alleen klaar om het optreden van de Rotterdamse politie te kleineren - dat was in alle drie de gevallen hard, maar gewoon uitstekend te rechtvaardigen (waarvoor hulde!) - maar ook om weer eens te tonen geen enkel begrip te hebben van wat er nou wél en niet in Nederland thuishoort.
Natuurlijk Tuna: we zijn het er allemaal mee eens dat relschoppen keihard moet worden aangepakt, of je dat nou doet omdat je te diep in het glaasje hebt gekeken of omdat je Zwarte Piet haat. Het wezenlijke verschil - en dus ook waar je naar moet kijken als je wilt weten of dit door slechte integratie komt of niet - zit hem echter in de achtergronden van die rellen. Bij de acties rondom de Sinterklaas-intocht ging het om mensen die tot doel hadden het verpesten van een typisch Nederlandse traditie: niet alleen in het publieke debat, maar ook daadwerkelijk voor de ogen van feestvierende kinderen. En inderdaad, als je zo weinig snapt van de Nederlandse cultuur dat je niet ziet dat Zwarte Piet eerder een compliment dan belediging richting zwarten is, dan ben je allesbehalve geïntegreerd. De vernielingen van afgelopen zondag in de Rotterdamse binnenstad waren echter het gevolg van een pijnlijke nederlaag in een voetbalwedstrijd. Men was verwikkeld in een competitie, wilde winnen, maar verloor toch. En ja, voetbal hoort nu eenmaal, met haar mooie en minder mooie aspecten, bij Nederland.
Is in dat geval dit geweld dan wel te rechtvaardigen?
Natuurlijk niet! Dat is het nooit, maar het maakt wel duidelijk dat dit totaal niet meten met twee maten is: het is rationeel kijken naar de oorzaken. Toch lijkt dat voor ons favoriete kamerlid nog een stap te ver: die blijft liever hangen in het maken van vergelijkingen die kant noch wal raken. Triest!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten