Deprimerende droeftoeter Kuzu doet het weer: ‘Feyenoord-fans zijn ook slecht geïntegreerd!’

DENK-opperhoofd Tunahan Kuzu vindt het weer eens nodig om ons Nederlanders te vermoeien met zijn totaal ontspoorde vergelijkingen. Verrast dit ons eigenlijk nog?

Het is weer eens zover! DENK-voorman Tunahan Kuzu heeft zijn werktijd als Tweede Kamerlid – en dus jouw belastinggeld – voor de zoveelste keer zitten misbruiken om met een belachelijk schrijfseltje aan te komen zetten in de Kamer. Hij heeft het voor elkaar gespeeld om – je verzint het niet – aanhangers van Feyenoord te vergelijken met slecht geïntegreerde allochtonen Nederlanders met een migratieachtergrond, waarvan we er nogal wat hebben. Lees maar vrolijk mee, en dan vooral de punten 6, 7 en 8:

Jawel, je leest het goed. De voorvechter van de Nederlandse islamisering kan het niet laten om voetbalhooligans na de wedstrijd Excelsior – Feyenoord – die niet bepaald vriendelijk huishielden in Rotterdam – te vergelijken met rellende nieuwkomers zonder trek in onze normen en waarden, bij de gebeurtenissen rondom het Turkse consulaatbezoek en de anti-Zwarte Piet-demonstraties, allebei ook in Rotterdam. Erg logisch, Tunahan! Hiermee speelt hij het niet alleen klaar om het optreden van de Rotterdamse politie te kleineren – dat was in alle drie de gevallen hard, maar gewoon uitstekend te rechtvaardigen (waarvoor hulde!) – maar ook om weer eens te tonen geen enkel begrip te hebben van wat er nou wél en niet in Nederland thuishoort.

Natuurlijk Tuna: we zijn het er allemaal mee eens dat relschoppen keihard moet worden aangepakt, of je dat nou doet omdat je te diep in het glaasje hebt gekeken of omdat je Zwarte Piet haat. Het wezenlijke verschil – en dus ook waar je naar moet kijken als je wilt weten of dit door slechte integratie komt of niet – zit hem echter in de achtergronden van die rellen. Bij de acties rondom de Sinterklaas-intocht ging het om mensen die tot doel hadden het verpesten van een typisch Nederlandse traditie: niet alleen in het publieke debat, maar ook daadwerkelijk voor de ogen van feestvierende kinderen. En inderdaad, als je zo weinig snapt van de Nederlandse cultuur dat je niet ziet dat Zwarte Piet eerder een compliment dan belediging richting zwarten is, dan ben je allesbehalve geïntegreerd. De vernielingen van afgelopen zondag in de Rotterdamse binnenstad waren echter het gevolg van een pijnlijke nederlaag in een voetbalwedstrijd. Men was verwikkeld in een competitie, wilde winnen, maar verloor toch. En ja, voetbal hoort nu eenmaal, met haar mooie en minder mooie aspecten, bij Nederland.

Is in dat geval dit geweld dan wel te rechtvaardigen?

Natuurlijk niet! Dat is het nooit, maar het maakt wel duidelijk dat dit totaal niet meten met twee maten is: het is rationeel kijken naar de oorzaken. Toch lijkt dat voor ons favoriete kamerlid nog een stap te ver: die blijft liever hangen in het maken van vergelijkingen die kant noch wal raken. Triest!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. swetsnek

  hahahaha ik zeg maar 1 ding mostergas voor die drolul

  1. corfo

   swetsnek.
   En van mij een schop onder z’n Turkse reet !

 2. Peter Selie

  Ach het Brusselse mandaat heeft altijd gelijk: met de import de islamofascistischemonocultuur wordt de vergrijzing opgelost en geen haan die er na kraait.

 3. Isolde

  Ik vind dat Feyenoordsupporters zonder pardon moeten worden teruggestuurd naar hun eigen land.

  1. barendp

   kijk, zo is ie fijn.

 4. Peter Selie

  Universiteit München komt met wetenschappelijk bewijs – 90 procent van de mensen ‘vijandig jegens moslims’
  De Duitse gemeente wil inwoners moskee bezoek gaan aanbieden als therapie

  Slechts 1 op de 10 inwoners van de Duitse stad München vindt islam een prima godsdienst en ziet geen bezwaren of problemen. Dat is gebleken uit een onderzoek van de Ludwig-Maximilians-Universität in München (in opdracht van de gemeente, het ‘Centrum voor Democratie tegen rechts-extremisme, racisme en misantropie’). In een representatieve enquête werden respondenten gevraagd om hun goed- of afkeuring aan te geven bij de volgende drie uitspraken over islam/moslims:

  “De islamitische cultuur past goed in Duitsland”

  “De gewoonten en tradities van de islam geven me de kriebels”

  “Er zijn te veel moslims in Duitsland”

  Tot zover de peiling
  Met die vragen lijkt me niet zoveel mis, het zijn ook de vragen die veel mensen bezighouden, maar wie van kerngezonde mening is dat de islamitische cultuur – waaronder het stenigen van vrouwen – niet in Duitsland past en dat het (oproepen tot) doden van ongelovigen en homo’s hem of haar de kriebels bezorgt – dan is dat volgens het onderzoek ‘vijandig jegens moslims’. Oftewel gewelddadig. Tot zover het peilen van de stemming dus, de ‘onderzoekers’ gaan gelijk weer over op het framen, beschuldigen en wegzetten van bezorgde burgers als racisten en xenofoben.

  1. HaZ

   Laat me raden, de overige 10 procent zijn inwoners met een moslim achtergrond..;-)
   Als Ajax ze vanavond ook zo makkelijk inkopt, staan ze in de finale.

   1. Peter Selie

    Mooi HaZ dat laatste hoop ‘k óók.

 5. Peter Selie

  Heftige beelden: Vrijwillige ‘buurtvaders’ aangevallen door groep “hangjongeren”

  Een groep vrijwillige ‘buurtvaders’ in Almere is gisteravond mishandeld door hangjongeren. De vrijwilligers waren bezig met een ronde door de Muziekwijk, toen ze plots werden uitgescholden.

  https://wnl.tv/2017/05/10/heftige-beelden-vrijwillige-buurtvaders-aangevallen-groep-hangjongeren/

 6. DennisEijs

  Ik weet het Kuzu. Wij autochtonen willen ons maar niet aanpassen aan de nieuwe Ottomaanse bezetters. Wanneer krijgen we door dat we ons aan jullie moeten aanpassen? Waarom begrijpen wij dat nou niet? Niet opgeven Kuzu, sommigen zijn al omgevormd tot de dhimmies die je graag ziet. Misschien is er toch hoop.

 7. Marija

  Volgens mij voeren die gasten geen flikker uit,
  vangen iedere maand een smak geld met flauwekul en nergens toe dienende
  stomme voorzetjes.

  1. HaZ

   De definitie van DENK in een notendop !

 8. jalalaba

  @dds, is het mogelijk om die rotkop van varkenskop Kuzu te verbannen van jullie website. niet de artikelen maar letterlijk die varkenskop van Kuzu. ik kom letterlijk aan het kotsen als ik die gast zn varkenskop weer zie. ik ga zo nog DDS vermijden zodat ik niet hoef te kokhalzen.

 9. Pedrito

  Is er geen enkele aanleiding te vinden om Kuzu als ongewenst jank-object uit Nederland te verwijderen ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.