Dit is Ajax. En ja, we gaan vanavond voor WINST!

Geen categoriemei 24 2017, 14:00
Nog maar een paar uur wachten en dan speelt Ajax de belangrijkste wedstrijd van de afgelopen 19 jaar.
Wij Ajacieden hebben er lang -- heel lang -- op moeten wachten, maar vanavond is het dan eindelijk weer zover: Ajax speelt ein-de-lijk weer een Europese finale. De tegenstander is sterk, rijk en bekend: Manchester United. Maar dat betekent niet dat Ajax bang is of moet zijn. Ajax is Ajax. Dat wil zeggen:
https://twitter.com/AFCAjax/status/867107885196517377
Het wordt vanavond een buitengewoon lastige wedstrijd. Dat weten we bij voorbaat al. Alleen de spits van Manchester United verdient elk jaar meer dan het hele team van Ajax gekost heeft: 22 miljoen euro tegenover 19 miljoen euro. United heeft zoveel geld te spenderen... de getallen duizelen je.
Maar. Maar. Maar. Ajax heeft dit seizoen laten zien dat het betere tegenstanders kapot kan tikken met fantastisch aanvallend spel. Spel dat we jarenlang niet gezien hebben op de Nederlandse velden. Het is een hecht team met jonge, maar buitengewoon getalenteerde spelers, en ze hebben een trainer die er niet bang voor is om zijn eigen spel te spelen, wie de tegenstander ook is.
Met andere woorden, dit Ajax doet denken aan het team van vroeger, toen Ajax een zegetocht hield door Europa en zelfs in de hele wereld.
Of Ajax vanavond wint, tja, dat weten we pas later vandaag, maar wat we al weten is dat er in ieder geval kans op succes is en dat dit Ajax Nederlandse voetbalharten eindelijk weer sneller heeft doen kloppen. Nu die laatste stap nog even, over Manchester heen, en vooruit naar de Cup!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten