Dodental Manchester loopt op: 22 doden en “tientallen gewonden”

Het is echt vreselijk, maar het dodental blijft oplopen.

Eerder vandaag berichtten we dat er afgelopen nacht 19 doden en bijna 60 gewonden waren gevallen bij een aanslag op het Ariana Grande-concert in Manchester. Helaas blijken die cijfers nu niet helemaal te kloppen. Volgens Britse media zijn er minstens drie doden bijgekomen.

De politie heeft ondertussen bevestigd dat de terrorist zichzelf heeft opgeblazen bij zijn terreurdaad. Ze zijn nog bezig om de zelfmoordterrorist te identificeren, maar ze hebben wel een idee wie het is. Het zou in ieder geval om een (jonge-) man gaan. Meer informatie komt de komende tijd ongetwijfeld naar buiten.

Ariana en haar management hebben onderhand ook gereageerd op de aanslag, die overigens werd uitgevoerd kort nadat de zangeres het podium had verlaten. Zo zou haar concertreeks op losse schroeven staan omdat het a) een veiligheidsrisico zou kunnen vormen en b) Grande “hysterisch” en “ontroostbaar” is. Dat laatste is natuurlijk begrijpelijk, maar het is juist belangrijk om wél door te gaan met leven. Het enige wat belangrijk is is dat de autoriteiten de veiligheid kunnen garanderen van concertgangers (Grande geeft later een concert in Londen, tenminste, dat was het plan). Als dat kan moet je zo’n concern in principe vooral niet afzeggen; de angst mag niet gaan regeren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Ni28

  De politiek zal weer hun afschuw uitspreken tijdens een stille mars en vervolgens alles aan doen om dit te voorkomen. En tegelijk de islam in bescherming nemen want dat is een godsdienst van vrede alleen zijn bepaalde boodschappers fout. En dat komt natuurlijk weer door ons. Stop deze politiek correcte onzin en doe iets goeds a.u.b.!!!

 2. Guus Geluk

  Afschuwelijk.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Lone Wolf
  Allemaal de schuld van Nigel Farage
  &
  De daadwerkelijke slachtoffers zijn de islamisten

  En nu weer die duizenden narcistische politici en BN’rs in de media.
  De politici die direct verantwoordelijk zijn voor de verkrachtingen en moorden die Europa in haar grip houdt.
  Zo’n miezerige Pechtold of Frans Timmermans gat*damme

  Inmiddels heeft de Staatsradio het over de ‘toon’ en vooral niet speculeren over de ‘identiteit’ van het daadwerkelijke slachtoffer; namelijk de massamoordenaar.

 4. poldi

  Hallo Rutte!!….. wanneer wordt je wakker?
  Nog steeds Wilders buiten de deur houden om een kabinet te maken?
  Of…….vind jij een aanslagje meer of minder misschien geen probleem?? ……en jouw vrinden in het complot Buma en Pechtold vinden dat ook allemaal nog binnen de aanvaardbare grenzen?

  Hoe zit dat met jullie geweten? huhh……?

 5. Two Ravens Black Kettle

  Timmermans, Pechtold, Klaver, Rutte, Matthijs ‘ik fiets een stukje sneller sinds Charlie Hebdo’ van Nieuwkerk, alle Staatsdoofpotjournalisten:

  “Wij zijn ontdaan, de grenzen moeten nog verder open, meer, meer, meer islam en alle mensen die hiervoor waarschuwen zijn racisten en populisten en dienen aan het Kruis-der-Fatsoen genageld worden”

  De schijnheiligheid druipt in bloedige kleverige slierten van het beeldscherm.

  Aan de andere kant
  De Nederlanders kiezen bewust voor meer islam en een grenzeloos Europa.
  Keer op keer.
  Een perpetuum mobile.
  Eindeloos als makke schapen de kliffen af.

  West-Europa valt te vergelijken met Rome onder Romulus Augustulus of de laatste dagen van Byzantium.
  Vroeger hadden we Karel Martel, Jan Sobieski, de Hospitaal ridders, Winston Churchill

  Nu zijn in W-Europa alleen maar Chamberlains, Timmermansen, Ruttes en Quislings aan de macht.

  Er zal niks veranderen
  De verkrachtingen, bloedbaden en moordpartijen zullen doorgaan
  En zelfs een bloedbad bij een school in Beslan, Bataclan, aanslagen in Nice, Berlijn, Parijs, dode cartoonisten, Theo, concerten, Kopenhagen. Londen, Westminster, Madrid, Stockholm, Brussel, Toulouse ad infinitum
  We gaan gewoon op dezelfde weg door.

  Maar wat deugen ze allemaal toch !
  De Deugmens die nu geschoktheid veinst.
  Misselijkmakend

  1. Beukman

   @Raaf
   Voeg aan het rijtje terroristische aanslagen gerust ook de MH17 en Breivik toe. Typisch toch dat deze steevast worden “vergeten” in het rijtje.

   Niettemin valt het tot nog allemaal erg mee. Voor een burger van de EU is de kans om bij een terreurdaad om te komen vrijwel nihil.
   Zoals Michael terecht zegt: laat de angst niet gaan regeren, ga gewoon door met je leven.

   1. Kodi

    Gôh, jij hebt die onderste steen van de MH17 boven? Knap hoor, want tot nu toe is deze alleen maar verder afgezonken in het moeras van geopolitieke leugens, nietwaar Rutte? En Breivik viel toch ook hartstikke mee? Je zegt het zelf: “Voor een burger van de EU is de kans om bij een terreurdaad om te komen vrijwel nihil.” Dus de kans dat iemand een eilandje komt hoppen is vrijwel nihil. Kortom: Gewoon wegkijken! En vooral de grenzen verder wagenwijd open voor de proxies van de Jihad. Zo komen we er wel.

    En de EU in Brussel heeft het voorlopig drukker met Hongarije, dat wèl aan grensbeveiliging doet, te excommuniceren, want dat is natuurlijk véél erger dan terreur..: http://www.elsevier.nl/buitenland/achtergrond/2017/05/europees-parlement-wil-orban-straffen-504139/

    Hoe komt het toch dat ze in de Visegradlanden minder last hebben van verstoringen van popevenementen door Islam terreur? Een betere grensbeveiliging en daarmee minder Jihad proxies?

    1. Beukman

     @Kodi
     Achter MH17 zaten de Russen, en als de Russen er niet achter zaten, was het Oekraïne. Er is echt geen moslim aan te pas gekomen.
     Breivik is ook al geen moslim, en zijn daad viel helemaal niet mee: het was qua slachtofferaantal een van de ergste van de laatste jaren. Typisch toch dat je die zelden aantreft in opsommingen van terroristische aanslagen.

     Verder heeft niemand het over wegkijken. Maar je gek laten maken hoeft ook niet, terroristen willen dat graag, angst aanjagen is een van doelen van terreur. Maar er is rationeel geen enkele reden voor.

     Wat Hongarije betreft: je vergelijking gaat mank. In Nederland barst het juist weer wel van de moslims, maar ook hier valt het aantal slachtoffers gerelateerd aan moslims in het niet vergeleken met dat gepleegd door gewone kaaskoppen. Hoe komt dat, denk je?

     Gewoon je hoofd koel houden dus, je bent toch een nuchtere Hollander? En dingen zien in het juiste perspectief.

 6. poldi

  Ons aller rubberen Mark al wakker en zijn speech van alle voorgaande keren al weer uit zijn bureaulade gehaald ?
  Want ongetwijfeld is hij weer diep geschokt en gaan zijn gedachten uit naar de nabestaanden waarmee hij intens meeleeft. Daarna gaat hij weer over tot de orde van zijn dag in zijn dromenrijk waarin alle vluchtelingen vluchtelingen zijn, werkloosheid daalt, de economie zienderogen vooruit gaat en Jessias een verrijking is voor politiek Nederland.
  Meneer de president, kent weer een zonovergoten dag vandaag!

 7. Two Ravens Black Kettle

  Bij Staatsradio is vandaag de insteek

  “uurtje Trump Bashen”

  O ja we moeten eigenlijk ook nog iets doen met Stand.nl. Hmmm daar komen we niet onderuit. Na Berlijn hadden we nog wel besloten dat we geen aandacht meer gingen besteden aan aanslagen want we moeten Wilders niet in de kaart spelen.
  Weet je wat

  We verzinnen gewoon wederom een buitengemeen laffe stelling die de luisteraar eigenlijk helemaal geen keuze laat zoals we altijd doen na een aanslag (als we er al aandacht aan besteden want het allerliefste drukken we die deksel stevig op de doofpot)

  Stelling:

  “Het is onmogelijk ons volledig te beschermen tegen terreur”

  Yep
  100% bescherming is onmogelijk.
  Maar wat dacht je van de stelling

  “Moeten criminelen met dubbele paspoorten gedenaturaliseerd worden ?”
  “Moeten de grenzen niet even dicht zodat we kunnen gaan uitzoeken wat we de afgelopen decennia allemaal in huis hebben gehaald”
  “Terugkerende jihadisten dienen standaard levenslang opgelsoten te worden”
  “Wordt het niet eens tijd om een dweil door de Augiasstal van de rechterlijke macht te trekken”
  “Is het tijd om de Australische Weg te volgen; geen enkele gelukszoeker komt er nog in die niet via de legale weg komt. Elke boot wordt terug gesleept”

  etc

  Nee we krijgen

  “Is het wel of niet mogelijk om altijd en te immer alle aanslagen te voorkomen”

  Het antwoord zal natuurlijk luiden: Nee
  En de Staatsdoofpotjournalist zal vanavond weer met een grote vette glimlach in slaap sukkelen want ze zijn er wederom in geslaagd om de oorzaken zes voet onder de grond te schoffelen
  -a clean strike die nu al 50 jaar duurt-

  NL’se Journalisten zijn zum kotsen

 8. Kodi

  Gelukkig mag de Britse politie hoofddoeken dragen zodat iedereen zich welkom voelt!
  http://i65.tinypic.com/t4zt6q.jpg

 9. Ni28

  Two ravens@ U hebt volkomen gelijk maar u weet dat het ontkent zal worden. Erger, doordat u de spijker op de kop slaat wordt u uitgemaakt voor degene die de moslims de reden geeft om te doen wat zij doen. Nee, wij krijgen nu weer een kabinet die de moslimsimmigranten gaat aaien op uw kosten. Hoe meer hoe beter. Er komt dus nog meer van hetzelfde en u wordt voor vijand verklaard zoals iedereen die zich hier tegen keert. Ook hier op dit podium maar zo te zien zijn de politiekcorrecte wegkijkers nog niet wakker om hun krokodillentranen op ons los te laten.

 10. RoodGevaar

  22 mei 2017 Laffe hyena blaast zichzelf op na popconcert ten koste van – tot nu toe – 22 jonge levens.
  22 jul 2011 Anders Breivik richt bloedbad aan onder groep jongeren van de socialistische Arbeiderspartij; 77 doden.
  Beide afschuwelijk terreur uit hoofde van een gewelddadige ideologie.
  De Manchester-aanslagpleger is reeds naar de eeuwige jachtvelden verbannen, terwijl de Noorse Wildersfan nog steeds volpension geniet op kosten van de belastingbetaler.

 11. nienke

  En na deze zoveelste barbaarse bomaanslag gaan we weer een stille tocht houden en bloemen stapelen.
  Wanneer hebben wij er nou eens schoon genoeg van en laten we ons met tien duizenden horen dat er GEEN vluchtelingen meer binnen komen.
  Zij kunnen toch niet eindeloos door gaan met deze barbaarse methode, en nu zelfs KINDEREN, het hele leven in de westerse wereld wordt compleet naar de filistijnen gebracht door deze woestijnratten.
  En wij blijven maar van de ene stille tocht na de andere stille tocht lopen.
  Wanneer is het eindelijk genoeg met die moordpartijen en komt het volk in opstand vraag ik me af.
  Gelaten wachten we op de volgende moord partij de zoveelste stille tocht en zij gaan rustig door met onschuldige kinderen, burgers vermoorden, de barbaren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.