Dolblije linkse media: ‘Britse economie groeit 0,1% minder dan verwacht, door Brexit natuurlijk!’

“Het lijkt erop dat de aanstaande brexit de Britse economie nu echt begint te raken.” aldus een euforisch Nu.nl.

Het was een veelgehoord argument tijdens de campagne tegen de Brexit: de Britse economie zal helemaal instorten als die eilanders uit de Europese Unie stappen! Hoewel daar tot nu toe weinig tot geen bewijs voor is – de economie aan de andere kant van de Noordzee was de ‘Brexit-dip’ al binnen luttele maanden weer te boven – speurt het mediakartel hier nog elke dag het nieuws af, op zoek naar tekenen dat de beslissing om de Unie te verlaten de Britten inderdaad in de verdoemenis heeft gestort.

En nou, ze hebben zo’n teken gevonden hoor!

Houd je maar vast: de groei voor dit kwartaal pakt maar liefst een hele tiende van een procent lager uit dan aanvankelijk gedacht, wat betekent dat 0,3% groei opeens 0,2% groei is geworden. Het zijn misschien geen Chinese groeicijfers, maar om het zo te spinnen moet je toch wel echt tot het mediakartel behoren:

De groei zwakte af tot 0,2 procent op kwartaalbasis, van 0,7 procent een kwartaal eerder. In een eerdere raming werd nog uitgegaan van 0,3 procent groei.

Het lijkt erop dat de aanstaande brexit de Britse economie nu echt begint te raken.

Ehm, juist. Men groeit dus gewoon vrolijk door, maar als die groei een tikkeltje slinkt dit kwartaal, dan stort het meteen allemaal in? Juist ja. Natuurlijk is dit niet het cijfer wat Theresa May voor ogen heeft, maar gezien de huidige omstandigheden mag je er best over naar huis schrijven. De Britten hebben namelijk gewoon te maken met ontzettend veel onzekerheid: er komen verkiezingen aan en het is nog steeds één groot vraagteken hoe de Brexit er nu precies uit zal zien, en als er iets zeker is, is dat de economie niet van onzekerheid houdt. Die twijfels zullen echter als sneeuw voor de zon verdwijnen zodra de nieuwe regering een deal heeft weten te sluiten met de Brusselse elite, waarmee er dus geen enkele reden voor paniek is: de Britse economie zal het even goed blijven doen als altijd.

En laten we niet vergeten: dit zijn dezelfde mensen die voorspelden dat de Britten nu inmiddels onder de Tower Bridge hadden moeten slapen bij een ‘leave’. Hoe kan het dan dat er niet alleen geen sprake is van een sterk krimpende economie, maar zelfs van een lichte groei? Laat ze daar maar eens antwoord op geven bij de redacties daar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Sniper666

  Ja mooi de Britse economie trekt zich natuurlijk per saldo niets aan van Brexit. Een economie past zichzelf voortdurend aan. Dat doen economieën nu eenmaal.

 2. FlorisDeVr1es

  Echt hilarisch. Waar hebben we het over. 0.1% minder GROEI. Welke Europese landen hebben momenteel groei?

  Dit zou een “klap” zijn door de Brexit? Dat noemen de Britten een “screamer”.

 3. corfo

  Zo’n bericht is natuurlijk zéér welkom in linkse kringen. Verder zijn de Britten uiterst tevreden met hun nieuwverworven autonomie. Óók in NL worden bijna maandelijks diverse verwachtingscijfers bijgesteld door bijv. CPB, CBS enz. enz. Onlangs verheugend bericht : overschot van 3,5 miljard op de NL-betalingsbalans; een paar dagen later iets minder verheugend : helaas géén overschot maar een tekort van 1 miljard, een verschil van 4,5 miljard. Dat zijn de gevolgen van een staatssecr, van onderwijs die een 3 voor rekenen wel voldoende vindt. Nederland is totaal gek geworden.

 4. Hendriekus

  Deze verminderde economische groei is een voorbode van economisch slecht weer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.