Donald Trump heeft grootheidswaanzin: zegt wel even alle conflicten in het Midden-Oosten op te lossen

Het zou toch wat zijn, toch? De meest bekwame president zonder schandalen die eventjes binnen een ambtstermijn alle conflicten in het Midden-Oosten gaat oplossen. Helaas moet die president nog geboren worden, maar er is wel al iemand die beweert dat te kunnen doen: onze geliefde Donald J. Trump!

De afgelopen dagen is de Amerikaanse president door het Midden-Oosten aan het reizen om daar voor wereldvrede te zorgen en natuurlijk om een deal te ondertekenen met het land dat hij als hoofdverdachte acht van de 9/11 aanvallen van meer dan 110 miljard dollar aan waarde. Ja, het kan allemaal in Trumpland. Daarin zijn principes niet leidend, maar wat het meeste oplevert.

Na Saudi-Arabië ging Trump door naar Israël, de natuurlijke bondgenoot van de Arabieren (zie hier mijn sarcasme). Daar ging hij naar de Klaagmuur en heeft hij ook nog even gebabbeld met de ‘president’ van de Palestijnen, Mahmoud Abbas. Vandaag gaf the Donald samen met Netanyahu een persconferentie om daarin aan te geven dat de Israëliërs vanuit traditie het recht hebben om te wonen waar ze nu wonen en dat er vrede komt tussen de Palestijnen en Israël. Hij had dit ‘even’ besproken met Abbas, die wil graag vrede. Hij had ook gesproken met Netanyahu, die wil ook vrede. Iedereen in de islamitische wereld wil over de religieuze verschillen heen kijken en wil vrede. Tenminste, volgens Trump.

Dat is natuurlijk niet echt het probleem. Ik denk dat iedereen wel vrede wil en zonder conflicten wil zitten, maar hoe bereik je dat? Donald Trump laat het klinken alsof het de makkelijkste zaak van de wereld is en hij het even gaat oplossen. Veel succes Donald, gaat vast goed komen. We horen je later wel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Ritter

  Een vreemd artikel.

  Trump heeft tot nu toe een succesvolle reis gemaakt aan het begin van zijn presidentschap. Dit tot grote teleurstelling van zijn politieke vijanden die gehoopt hadden dat de reis zou mislukken.

  Zowel in de islamitische wereld als in Israël is hij zeer goed ontvangen en zal Trump het vertrouwen bij de bondgenoten herstellen die onder Obama was verdwenen.

  Trump heeft de islamitische wereld erop gewezen om islamitische terreur in eigen kring te bestrijden en daarbij dus gewezen op hun eigen verantwoordelijkheid en hun hulp daarbij aangeboden.

  Veel beter dan een President die weigert het probleem te benoemen (b.v Obama die weigerde te spreken over “islamitische” terreur)

  Trump toont leiderschap en dat is precies wat nodig is in deze tijd.

  Trump Calls For Unified Arab World, West Against Radical Islamic Terror
  http://insider.foxnews.com/2017/05/21/donald-trump-speech-saudi-arabia-terrorism-middle-east-islam-muslim-world-america-africa

 2. Ritter

  “De meest bekwame president zonder schandalen”

  Die z.g “schandalen” zijn tot nu toe roddels van een zeer vijandige media die al vanaf de verkiezingen Trump ondermijnen en demoniseren. Een media die openlijk de kant van Hillary hadden gekozen tijdens de verkiezingen.

  Neem nu de vermeende samenwerking tussen Trump en de Russen. Daar zijn talloze artikelen over verschenen in de Trump hatende Wapo en NYT; allemaal zonder enig bewijs. Pure roddel dus.

  Of de roddel van Trump plasseks zou hebben in Rusland. Ook pure roddel.

  En zo kan ik nog wel even doorgaan.

  De meeste media gedragen zich niet als journalisten die nieuws moeten brengen maar als (verkapte) anti Trump activisten die tot doel hebben Trump ten val te brengen.

  Gorka on Mainstream Media: ‘It’s Not News, It’s Not Reporting, It’s Just Propaganda’
  http://insider.foxnews.com/2017/05/19/sebastian-gorka-hannity-mainstream-media-trump-foreign-trip-middle-east

 3. Two Ravens Black Kettle

  Obama kroop met kwispelende staart voor de Saoedi koppenafhakker, verontschuldigde zich voor de (?Amerikaanse?) kruistochten en de daden van allen die ons voorgingen, mompelde Islam = Vrede, gilde dat er helemaal niet zoiets bestaat als islamitisch terrorisme en gaf de Saoedies wapens.

  Trump komt met ongesluierde vrouw binnen, roept dat het afgelopen moet zijn met islamitisch terrorisme maar geeft vervolgens de koppenafsnellers toch wapens.

  Trump is een verbetering (zeker zijn volledige steun aan Israel) maar het resultaat is hetzelfde.

  De spin in het wahabitisch net blijft gevoed worden.

  1. Sniper666

   @ TRBK

   Dit mechaniek t.a.v. SA is alleen maar te veranderen als olie bijzaak gaat worden. Daar kunnen we wat aan doen door zo veel mogelijk energie uit eigen bronnen te halen/produceren.

  2. Beukman

   @Raaf
   Pardon? Obama kwam ook met zijn ongesluierde vrouw binnen. Obama durfde de onderwerpen antisemitisme en 9/11 aan te roeren.
   Nee, dan Trump. Die bestond het om gisteren de regering van SA “een baken van vrouwenrechten” te noemen. Trump durfde SA niet te noemen als bron van terrorisme, maar deed dit wél over Iran.

   Waar Trump een handje van heeft: stroop om de monden smeren van degenen die tegenover hem staan. Achter hun rug steekt hij opeens heel andere praatjes op.
   Het resultaat: een politiek correcte toespraak waar de honden geen brood van lusten.

 4. Ni28

  Is dit overgenomen van de New York Times of Washington Post?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.