Emailschandaal: ‘Saoedi-Arabië lid vrouwenrechtencommissie door op geld en olie belust België’

Als je voor een totalitair, vrouwenonderdrukkend regime stemt wil je natuurlijk wel dat de tirannen van dat regime daarvan op de hoogte zijn. Anders kun je er immers geen cent aan verdienen. En dat is nou juist wél de bedoeling.

De kogel is door de kerk: Saoedie-Arabië is toegetreden tot de VN-vrouwenrechtencommissie dankzij… België. Jawel, onze zuiderburen zorgden ervoor dat de vrouwenonderdrukkers uit Mekka voortaan net mogen doen alsof ze vrouwenrechten serieus nemen. Wat zullen ze daar om gelachen hebben in Riyadh. Haha!

Natuurlijk is dat al erg genoeg — België moet zich kapotschamen — maar dit schandaal wordt nog groter. Uit gelekte emails blijkt namelijk dat de Belgische overheid zijn diplomaten niet alleen vertelde dat ze voor Saoedi-Arabië moesten stemmen, maar ook dat ze dit duidelijk moesten maken aan de moslimfundamentalisten zelf.

According to these documents, the cabinet’s reply, written in the first person, mentions the following elements. The “clean slate” procedures should be followed and Belgium should therefore provide its support to the candidates for the various positions during the secret vote. Furthermore, the delegation was requested to inform the various candidates, including Saudi Arabia, of this support if possible.

Waarom dat gedaan moest worden? Nou ja, een kind kan dat nog begrijpen, maar voor mogelijke lezers uit België zelf leg ik het toch maar even uit: omdat ze daarvoor beloond wilden worden door Saoedi-Arabië. Voor wat, hoort wat noemen we dat in Nederland. Of in goed Latijn: quid pro quo.

Kortom, niet schrikken als we binnenkort kunnen melden dat België ‘opeens’ een fantastisch mooie deal  heeft kunnen sluiten met de vrouwenonderdrukkers van koning Salman. Want ach, principes, daar heeft niemand iets aan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Nasrani

  Walgelijk.

 2. corfo

  De idioten die dit geflikt hebben zijn dan de z.g. “politici”.
  Maar u gelooft toch zeker niet dat dát soort “politici” alleen in België voor komt ?
  Ze leven een geheel andere (foute) wereld als de gewone man die hun salaris moet opbrengen, met de gedachte “de ene gunst is de andere waard”.
  Waarom denkt u dat Rutte, Timmermans en meer van dat soort, als schoothondjes achter Merkel c.s. aan drentelen ?

 3. Ngatimoto

  Denken jullie nu dat het in Nederland anders gaat?
  Kennelijk was de stemming geheim, maar ja, voor de Belgen gaat dit niet op.
  Helen Clark, the former prime minister of New Zealand, dit mens was jaren Minister president van Nieuw-Zeeland en veel linkser dan zij zul je niet makkelijk vinden. Mevrouw is ook nog eens lesbisch (laat uit de kast gekomen) was eerder wel getrouwd met man.
  http://fortune.com/2017/04/25/un-womens-rights-saudi-arabia/
  Dat lesbisch zijn kan ze in SA wel uit haar hoofd laten, daarom noem ik het even.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.