Wie had dat gedacht? Van Wolfswinkel bezorgt Vitesse eerste hoofdprijs in 125 jaar!

Wie had dat gedacht? Van Wolfswinkel bezorgt Vitesse eerste hoofdprijs in 125 jaar!

Dit is dus waarom Vitesse de competitiewedstrijd tegen Ajax van vorige week totaal liet lopen. Ze zetten vol in op de Bekerfinale. En ja, dat heeft ze dan ein-de-lijk een echte, mooie hoofdprijs opgeleverd.

Toen Vitesse en AZ vanmiddag het veld opstapten was de ploeg uit Alkmaar licht favoriet. Weliswaar waren de twee ploegen bijzonder aan elkaar gewaagd in de twee wedstrijden die ze dit seizoen tegen elkaar speelden, maar AZ had in haar mooie geschiedenis de Beker al viermaal gewonnen. Vitesse geen enkele maal.

Tja, zoiets gaat, denk je, toch in de hoofden van spelers zitten.

Dat leek aanvankelijk ook zo te zijn. AZ begon veel sterker aan de wedstrijd. Er was maar één probleem: de ploeg vergat het af te maken. Na het eerste half uur viel de Alkmaarse storm stil, waarna de twee ploegen eigenlijk gewoon fout op fout stapelden. Op Twitter waren voetbalfans dan ook bepaald niet positief over het schouwspel:

Natuurlijk moest de finale dan toch besloten worden, en op ongelooflijke wijze gebeurde dat... in de officiële speeltijd. De reden laat zich raden voor kenners: Ricky van Wolfswinkel. De spits -- misschien wel de beste spits op de Nederlandse velden -- sloeg in de slotfase niet één, maar twee keer toe. In de 80e minuut stond hij op de goed plek om de bal in te koppen, 8 minuten later was het weer raak, dit keer met een fraaie krul over de doelman van AZ. Boem, pats: in minder dan tien minuten tijd was het duel beslist.

Het is voor het eerst in het bestaan van de club (125 jaar!) uit Arnhem dat het een hoofdprijs wint. Geen wonder dus dat de spelers he-le-maal losgingen:

Zo zie je maar weer: geef nooit op. Het kan een jaartje of 125 duren, maar dan heb je ook wat -- als je maar doorzet!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties