Feyenoord-groupies van de NOS bombarderen Jørgensen tot beste speler van de Eredivisie

Dan ben je dus óf stekeblind óf zo’n groot fan van Feyenoord dat je net zo goed blind had kunnen zijn.

Laat er geen misverstand over bestaan: Nicolai Jørgensen heeft dit seizoen prima gepresteerd. De spits maakte 21 doelpunten voor Feyenoord, en had daarmee een belangrijk aandeel in de titel van die club. Voor de NOS reden om hem uit te roepen tot beste speler van het seizoen:

Nicolai Jørgensen is door de commentatoren van NOS Studio Sport en NOS Langs de Lijn uitgeroepen tot beste speler van de eredivisie dit seizoen. De Deense topscorer van Feyenoord (met 21 goals) bleef zijn landgenoot Kasper Dolberg voor.

 

Leuk hoor. Maar een spits van zijn leeftijd moet ook zoveel scoren. Anders dan Kasper Dolberg is Jørgensen namelijk al 26 jaar oud. Wat? Ja, 26. Hij is nu dus in zijn beste jaren. 21 doelpunten in de in verdedigend opzicht gehandicapte Eredivisie is dan wel het minimale wat je van hem zou verwachten, zéker bij een kampioensteam. Ricky van Wolfswinkel heeft er 20 in liggen. Dat is eigenlijk een veel knappere prestatie aangezien hij bij Vitesse speelt, wat weliswaar een goede subtopper is, maar daar is alles wel mee gezegd.

Natuurlijk heb ik het dan nog niet eens gehad over de échte beste speler van de Eredivisie, Hakim Ziyech. Ik begrijp dat Ajax tweede is geworden en dat de NOS graag een speler van de kampioensploeg tot ‘beste’ wil verklaren, maar een blinde kan nog zien dat Ziyech veruit de beste speler op de Nederlandse velden is. De balbehandeling van die man is geweldig, hij behoudt altijd het overzicht, is vlijmscherp, geeft keer op keer beslissende passes… Zonder hem had Ajax niet eens bijna in de finale van de Europa League gestaan.

De man is echt veruit de beste speler van de Eredivisie. Zelfs gepassioneerde fans van Feyenoord zullen dat moeten toegeven.

Helaas zijn de dames en heren van de NOS de enigen die dat niet zien. En dus hebben ze Jørgensen maar uitgeroepen tot de beste speler; want hij maakte de meeste doelpunten en is de spits van de kampioen. Verder dan dat kijken ze niet bij de publieke omroep.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. HaZ

  Zo heeft ieder zijn eigen keuze voor speler van het jaar. Zyech is gedurende het seizoen gegroeid in zijn rol bij Ajax, waar hij toch wel de nodige “stappen” voor heeft moeten zetten bij aanvang van het seizoen. Over het héle seizoen genomen is een dragende speler als El Ahmadi nadrukkelijker aanwezig geweest bij Feyenoord en zie ik die dan ook meer als speler van het jaar net zoals trouwens mijn vrienden bij VI.

 2. Babaji538

  Mensen die werkelijk blind zijn, zien
  meer dan de zienden, is de ervaring van een ziener.
  Petra Hermans

  1. sjun

   Het komt vooral weer aan op pretentie en inlegkunde, zoveel valt er vanaf de zijlijn wel waar te nemen.

   1. Pit

    @Sjun: Geinig dat jij reageert, Petra portretteert namelijk alleen monologen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.