Fotobewijs: politieagentes in Marokko en Turkije dragen ook geen hoofddoek

Geen categoriemei 19 2017, 18:00
Waarom dan wel in Nederland?
De Amsterdamse politie kwam eerder deze week met het bespottelijke idee om de islamitische hoofddoek deel te maken van het officiële politie-uniform. Moslima's die bij de politie willen werken, moeten hun hoofddoek kunnen ophouden, meent de politieleiding in de hoofdstad. Het idee kwam uit de koker van Fatima Elatik, die in haar vorige functie als stadsdeelvoorzitter in opspraak kwam door torenhoge declaraties, en momenteel voor 12.000 euro per maand in dienst is als diversiteitsambtenaar.
De Amsterdamse politie vindt "diversiteit" in het politiekorps belangrijker dan de neutrale uitstraling die agenten dienen te hebben. Een agente met een hoofddoek? Dat moet gewoon kunnen, vindt de politiek-correcte politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg. Ook de NOS vertelt ons dat hoofddoekjes bij de politie héél normaal zijn: in Londen doen ze het ook! Wat echter opvalt, is dat er in islamitische landen helemaal geen sprake is van agentes met een hoofddoek. Uit deze twee foto's blijkt dat politievrouwen in Turkije én Marokko er helemaal geen probleem hebben om zonder hoofddoek hun beroep uit te oefenen:
https://twitter.com/hulswood/status/865274215183810561
Als agentes in Marokko en Turkije geen hoofddoek dragen, waarom moeten we dan in vredesnaam in Nederland de hoofddoek invoeren als onderdeel van het politie-uniform? Het is doorgeslagen politieke correctheid waar niemand beter van wordt. Agenten dienen een neutrale uitstraling te hebben, en dat gaat niet als ze opzichtige religieuze symbolen voeren. Als islamitische vrouwen een hoofddoek willen dragen, moeten ze dat vooral zelf weten. Maar de neutraliteit van de politie is belangrijker dan de religieuze gevoelens van moslims. Stop dus onmiddellijk met dat onzalige plan om hoofddoeken in te voeren voor agenten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten