Doorgeslagen politieke correctheid: Kinderdag wordt verplaatst vanwege Ramadan

Geen categoriemei 19 2017, 17:00
Hoewel er geen enkele moslim zelf om vroeg, heeft welzijnsorganisatie Wijk&co besloten om de jaarlijkse Kinderdag een week eerder te vieren vanwege de islamitische vastenmaand.
Over een week begint de Ramadan, de maand waarin moslims overdag vasten om na zonsondergang hun buik rond te eten. Moslims moeten vooral zelf weten wanneer ze willen eten, maar het wordt wel een beetje vervelend wanneer ook niet-moslims zich moeten aanpassen aan de vastenperiode. Toch vinden sommige politiek-correcte figuren het zo belangrijk om rekening te houden met moslims, dat zij alles overhoop gooien vanwege de Ramadan.
De Utrechtse welzijnsorganisatie Wijk&co is een voorbeeld van zo'n doorgeslagen politiek-correcte club. Zij organiseren dit jaar een feest voor de Kinderdag van de Verenigde Naties. Kinderen uit Overvecht kunnen zich dan laten schminken, spelen op een springkussen, en meer van dat soort kinderfestiviteiten. De VN-Kinderdag valt elk jaar op 1 juni, maar dit jaar is gekozen voor een andere datum: 1 juni valt namelijk tijdens de Ramadan! Wijk&co wil het de islamitische kinderen uit de wijk niet aandoen om tijdens die maand een feestje te organiseren, dus is het verplaatst naar 24 mei. "Sociaal makelaar" Fleur van IJperen legt uit:

"In Overvecht zijn heel veel kindjes en ouders die meedoen aan de Ramadan. We willen dat ze vol energie kunnen spelen. Kinderen hoeven niet te vasten, dat klopt. Maar mijn buurjongetje is elf, en die vast wel mee."

Juist ja. Omdat moslims er zelf voor kiezen om te vasten tijdens de Ramadan, moet iedereen zich maar aanpassen. Wat een onzin! Het meest bizarre is nog wel dat er vanuit de islamitische gemeenschap zelf helemaal geen verzoek was om het feest te verplaatsen. Deze welzijnsorganisatie is dus zó doorgedraaid in het rekening houden met moslims dat zij een feest verplaatsen vanwege de Ramadan terwijl er niet eens om is gevraagd door moslims zelf.
Zelfs de PvdA heeft kritiek op het besluit van Wijk&co. Raadslid Bouchra Dibi – zelf van Marokkaanse komaf en woonachtig in Overvecht – begrijpt er geen snars van:

"Ik ga er niet over, maar waarom zou je het verplaatsen? Ik kan me niet voorstellen dat jongere kinderen vasten. Die eten en drinken toch gewoon?"

Precies. Het slaat helemaal nergens op om een feest te verplaatsen omdat sommige mensen vasten, vooral omdat de meeste kinderen nog helemaal niet meedoen aan de Ramadan. Moslims mogen lekker zelf weten of ze wel of niet vasten, maar laten we daar in vredesnaam niet met zijn allen rekening mee gaan houden. We zijn immers geen islamitisch land, en op dit soort doorgeslagen betutteling zit helemaal niemand te wachten. René Dercksen, fractievoorzitter van de PVV in de Utrechtse Provinciale Staten, slaat de spijker op zijn kop:

"Je ziet dat overal, politiek-correcte lieden die denken dat moslims niet in staat zijn zich een beetje aan te passen. We moeten steeds meer uitburgeren om de islamisering, maar die wordt steeds meer georganiseerd door de overheid zelf."

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten