Geert Wilders: de patriottische lente komt eraan

Partijleider Geert Wilders voorspelt op Twitter een patriottische lente. Volgens de PVV-leider is er een democratische politieke revolutie aanstaande waarin de vaderlandsliefde weer zal opbloeien.

In januari van vorig jaar introduceerde Geert Wilders het begrip de patriottische lente. Volgens de PVV is dit een ‘democratische en geweldloze politieke revolutie’ waarbij vaderlandsminnende partijen zullen winnen. Dit zijn partijen die zich keren tegen de Europese Unie en de massa-immigratie. Wilders en Le Pen willen allebei de soevereiniteit terughalen uit Brussel.

Gisteren gingen in Frankrijk de kiezers naar de stembus om te bepalen wie hun president gaat worden de komende jaren. Front National behaalde 33,94 procent van de stemmen. Hiermee eindigde de partij achter de pro-Europeaan Emmanuel Macron. Ondanks de nederlaag is de uitslag voor het Front National de beste in de geschiedenis van de partij.

Journalist en antropoloog Joris Luyendijk had zo zijn eigen interpretatie van de uitslagen van de verkiezingen in Europese landen.

Nota bene oud-kamerlid voor D66 Boris van der Ham is het terecht totaal oneens met Joris Luyendijk.

Geert Wilder reageert briljant:

Le Pen kondigde gisteravond aan Front National te willen omvormen tot een brede ‘patriottische’ partij. We kunnen dus verwachten dat de PVV en Front National in de toekomst nog veel meer gaan samenwerken. Geert Wilders heeft alvast de aanval op Emmanuel Macron geopend door de tweet van @ezralevant te retweeten:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. Guus Geluk

  Grapjas.

  1. Top

   Hij is in ieder geval, met verve, leuker dan U! En ja, daar is inderdaad, niet veel voor nodig!

   1. Guus Geluk

    Top ziet de lol van deze grap – namelijk, “patriottische lente” – in en dat is een goede zaak.

 2. Kritiekaster

  Geert heeft lef. Hij verloor de verkiezingen, zijn vriendin Marine werd afgedroogd in Frankrijk, in Duitsland ligt populistisch rechts op zijn gat en Geert zingt van een patriottische lente.

  Natuurlijk, en morgen valt de hemel op ons hoofd.

  1. Kodi

   De verkiezingen verloren? VVD -/- 8; PvdA -/- 29; PVV + 5. Links kan weer eens niet rekenen.

 3. corfo

  Nét als Rutte, die doorlopend liegt en bedriegt, mag dhr. Wilders wel eens een leugentje vertellen. Hij heeft bij de verkiezingen méér gewonnen dan de VVD heeft verloren.
  Het feit dat de EU-kruipers Wilders’ club buiten de deur houden is erg onfatsoenlijk, maar dat is van diverse partijen, w.o. VVD, te verwachten. In Frankrijk wordt Le Pen géén president, we zullen zien wat Macron doet. In ieder geval wordt de linkse meute aardig nerveus van de opmars van rechts. Nóg een periode van links-getinte “politiek” en ze worden vermoedelijk weggevaagd zoals met de PvdA in NL is gebeurd.

  1. Kodi

   Ja ja, bijna was de PvdA zelfs gedecimeerd tot de Partij van de Acht zetels. Geen enkele medelijden met deze verraderspartij overigens.

 4. Nico

  Wilders roept al meer dan 10 jaar dat de patriottische lente er aan komt. En over 10 jaar roept hij het nog steeds.

 5. Beukman

  Luyendijk twittert:
  “Brexit has united EU27”

  Ondanks alle binnenlandse verdeeldheid heeft Joris gewoon gelijk. Kijk ook eens hoe eensgezind de EU de recente besluitvorming rond de Brexit rond kreeg.
  Als straks de omvang van de schadelijke gevolgen voor GB van de vechtscheiding duidelijk wordt, zal dit de eensgezindheid alleen maar verder vergroten.

  Wen er maar aan. De EU is ons nieuwe vaderland.

  1. Viertel

   O ja Beukman ? En dan geregeerd worden door een permanente dronkenlap (Juncker) ? Of een pathologische leugenaar en ophitser (Timmermans) ? Een wereldvreemd vrouwtje (Mogherini) ? Een doorgedraaide bankier (Draghi) ? Een domineesdochter (Merkel) ? Ik zal je zeggen: Dat went nooit !

   1. Kritiekaster

    Tot nu toe doen ze het nog niet zo slecht.

    1. Viertel

     Onder welke steen leef jij ?

   2. Beukman

    Er is geen koe zo bont of er zit een vlekje aan, @Vier.

    1. Isolde

     En hoge bomen vangen veel wind.

  2. Kodi

   Is het de EU in Brussel al gelukt om aan Polen, Hongarije en andere (verstandigere) Visegrad landen ook maar één * kuch * vluchteling te slijten? In Oost Europa zijn ze inzake massaïmmigratie en Islam een stuk realistischer dan in Duitsland of in Zweden.

 6. Ritter

  Partijen die kritisch zijn op de (illegale) massa immigratie, islam en EU worden door het establishment en hun vriendjes in de media enorm tegengewerkt. En soms zelfs vermoord zoals b.v met Pim Fortuyn is gebeurt.

  Ondanks deze tegenwerking en dagelijkse demonisering zijn nu veel van deze partijen de tweede grootste partij van het land geworden.

  Macron zal daar niets aan kunnen veranderen omdat de gevolgen van de massa immigratie en de islamisering van onze westerse samenleving steeds duidelijker zichtbaar aan het worden is.

  En dus zullen steeds meer mensen zich hiertegen gaan verzetten omdat ze het gevoel hebben “vreemdeling” in eigen land te worden.

 7. Jetske

  Kritiekaster

  Geert heeft lef. Hij verloor de verkiezingen!
  Heeft u al die tijd liggen slapen, de VVD verloor 8 zetels en de PVV heeft 5 zetels gewonnen. Rekenen is niet uw sterkste punt!

  1. Kritiekaster

   Geert won een paar zetels maar staat politiek volstrekt buitenspel. Hij wilde een rol van enige betekenis spelen in de Nederlandse politiek maar staat nu met lege handen. Hij verloor dus de verkiezingen.

   1. IJscoman

    Jawel, Kritiekaster is de nieuwe nick van Simon Ceteris Isolde. Je bent echt ziek in je hoofd Wim. Maar dat hebben al vele anderen voor mij gezegd.

    1. Guus Geluk

     Kritiekaster heeft echter wel groot gelijk: Geert Wilders helpt zijn eigen partij naar de verdoemenis.

    2. Beukman

     Wij zijn allen ziek in ons hoofd dat we op DDS te komen, @IJsje, dus ook Krtiekaster. Maar hij heeft wél gelijk.

     1. IJscoman

      Nee Beuk en Guus, Wilders verloor de verkiezingen niet, hij won en de VVD verloor zetels. Een ondubbelzinnig feit en een waarheid als een koe. Hij werd inderdaad wel buitenspel gezet door alle overige PVV-fobe partijen. Maar dat is iets heel anders dan verliezen. Dan hebben we het over een ondemocratisch en smerig cordon sanitaire.

     2. Beukman

      Heb je Kasters argumentatie gelezen waarom Geert de verzeikingen verloor, @IJsman?

      “Geert won een paar zetels maar staat politiek volstrekt buitenspel. Hij wilde een rol van enige betekenis spelen in de Nederlandse politiek maar staat nu met lege handen.”

      Daar zit toch wel wat in? Het enige dat we de grijzende onderduiker moeten nageven, is dat andere partijen een paar PVV-dingetjes hebben overgenomen, zij het met de scherpste kantjes er vanaf.

     3. Guus Geluk

      De essentie is dat Geert Wilders niet zoveel kiezers achter zich kreeg als de VVD, @IJscoman. Dat houdt in dat het volk hem voor geen cent vertrouwt, terwijl zij de VVD wél de sleutel van het Torentje mee wilde geven

      Geert Wilders is niet buitenspel gezet door anderen, hij heeft zichzélf buiten spel gezet. Daarna heeft hij zijn achterban keihard voorgelogen: ze hebben me buiten de macht geplaatst – de elite, ik ben een bedreiging voor hen. Alternatieve media als DDS hebben deze lariekoek vervolgens als waarheid verkocht.

     4. IJscoman

      Ja Beuk, maar die argumentatie klopt niet. Wilders is opgestoomd naar de tweede partij van Nederland en wint daarmee. Punt uit.

      Nogmaals: dat alle andere partijen hem uitsluiten, heeft niets met winnen of verliezen te maken. Kaster draait dus om de feiten heen en herbenoemt ze op een leugenachtige manier.

      Een correcte omschrijving van de bedoelde situatie zou zijn: “Wilders en de PVV behoren tot de belangrijke winnaars van de verkiezingen, maar worden desondanks door andere partijen -waaronder de grote verliezende partij, de VVD- buiten regeringsdeelname gehouden”.

     5. Guus Geluk

      Het cordon sanitaire bestaat niet, @IJscoman. Dat heeft Wilders je wijsgemaakt. Met een beetje hulp van alternatieve media, uiteraard.

      Het is lariekoek en zwartmakerij.

      >>http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/09/denk-viert-feest-nu-al-de-grootste-politieke-partij-op-facebook/trap-er-niet-in/<&lt;

     6. van Urk

      Aangifte tegen de staat wegens cordon sanitaire is een feit “Nationale bond voor overheidszaken boekt succes met steun 3300 burgers ” Na 4 weken en het wijzen op de ambtsplicht heeft de politie nu eindelijk de aangifte aangenomen.

     7. Guus Geluk

      Ik vrees dat de bewijslast erg mager zal zijn, @van urk. Een goed politiek analist prikt die leugens zó door.

     8. Beukman

      Tja @IJsje, het is een beetje als met Clinton. Ze is maar liefst 2e geworden (of 1 na laatste, zoals grapjassen zeggen), maar ze staat met lege handen.
      Wilders staat ook met lege handen, ondanks dat de PVV de 2e partij is geworden. Zo bezien heeft hij verloren.

      Inderdaad ziet geen enkele partij er been in om met Wilders te gaan onderhandelen. Niet alleen is dat hun goed recht, het spaart ook bakken met geld uit. Lees dat A4tje van de PVV maar eens rustig door, dan weet je meteen waarom.

      Omgekeerd heeft Wilders de VVD met Rutte een tijdje uitgesloten. Prima! Hij had daar goede redenen voor, en we zullen hem dit niet euvel duiden.

      Wilders kan nog altijd invloed uitoefenen via het parlement. Dat geldt voor elke partij. Hij moet dus niet opnieuw de Calimero gaan uithangen.

     9. Beukman

      Urk merkt op:

      “Aangifte tegen de staat wegens cordon sanitaire is een feit “Nationale bond voor overheidszaken boekt succes met steun 3300 burgers ”

      Die bond heeft dus 3300 mensen in het pak genaaid.

     10. IJscoman

      Beuk, vind jij dat er geen sprake is geweest van een cordon sanitaire? Bij mijn weten hebben toch alle grote partijen (VVD, CDA, D’66, SP en GroenLinks) allemaal en stuk voor stuk duidelijk en ruim voor de verkiezingen aangegeven nooit en te nimmer en onder geen beding willen samenwerken of regeren met de PVV. Hoe zou je zo’n breed en hecht samenspannen dan willen noemen?

     11. Onderzoekt alles

      Guus Geluk

      Ehm bekijk de geschiedenis van de bijvoorbeeld FN en je ziet een opgaande lijn, waarin ze elke verkiezing steeds meer winnen. De reden dat de PVV niet echt groeit is omdat ze: 1 geen leden hebben en daardoor zwaar geld en ledensteun mislopen. 2 De PVV gewoon op zijn tijd idiote voorstellen doet zoals een hoofddoekjes belasting of een Koran verbod. 3 Omdat ze veel geld mislopen ook niet effectief campagne kunnen voeren. 4 Wilders zoveel beveiliging nodig heeft dat hij totaal niet mobiel is in verkiezingstijd.

      De FN doet dit allemaal veel beter. Als LePenn de partij verder transformeert en de naam van de partij veranderd, want juist die naam doet denken aan die antisemitische vader van haar dit terwijl zij dit totaal niet is, dan zal ze in 2022 het presidentschap gewoon binnenharken.

      Daarnaast kijk wat er in Italië, Oostenrijk en Zweden gebeurd. Het natienisme zoals Farage het noemt is overal aan het groeien. In Nederland ligt het er voornamelijk aan de PVV zelf dat de patriotistische oogst nog steeds niet is binnen gehaald, want Fortuyn was al aan het oogsten in 2002 voordat hij werd vermoord. Het Forum voor Democratie is een beweging die ik wel deze oogst binnen zie halen al wordt dat samen delen met de PVV. De FVD is veel beter in staat de VVD en het CDA leeg te trekken dan de PVV. Al moet de FVD wel stabiel en betrouwbaar blijven.

      Doe dus even uw onderzoek over!

     12. Guus Geluk

      @Onderzoekt alles, een stem op Macron was vooral een stem tégen Le Pen. Dit gaat in de volgende vijf jaar niet veranderen, vooral als Macron het land weet te verbinden en bij de parlementsverkiezingen zijn beweging groot laat uitgroeien. Europa heeft verschillende keren nee gezegd tegen het populisme: in Nederland, in Oostenrijk en nu ook in Frankrijk. In Duitsland staat een tweestrijd tussen Merkel en Schulz op stapel.

      Het Forum voor Democratie gaat de PVV slopen. Doordat de PVV eigenlijk een doelloze beweging is, zal FvD het PVV-electoraat steeds meer afsnoepen. De twee zetels die FvD in de Kamer heeft, zijn ook al van de PVV afgeroomd.

      Jij hebt het over patriottisme. Ik over rechtspopulisme. Dat is het en niets anders. Patriottisme is heel wat anders.

    3. Kodi

     Je herkent die psychopaat ook binnen een paar mantra’s uit duizenden.

    4. Kodi

     Dat wordt dan voor de moderatie werk aan de winkel door middel van de bezem te pakken en dit vuiltje te verwijderen.

 8. Nederlandse_Patriot

  Ik heb gestemd op Wilders en gun hem al het succes van de wereld, maar hij moet sterker en feller campagne voeren om relevant te blijven. Het verhaal over de ”patriottische lente” vertelt hij al lang, maar er komt nooit wat van. Wilders moet zijn partij gaan vernieuwen. Hij moet eropuit gaan tijdens zijn campagnes, de problemen in de ogen kijken, grotere aanwezigheid op social media opbouwen (niet alleen Twitter) en precies vertellen wat de plannen van de PVV zijn en hoe ze die gaan uitvoeren. Dit jaar voerde hij nogal een ”non-campagne”. Dat kan en MOET beter. Als zijn campagne beter gevoerd wordt en zijn ideeën beter uitgelegd, hoop ik dat de PVV bij de volgende verkiezingen de grootste wordt.

  1. IJscoman

   Helemaal mee eens NedPat.

  2. Beukman

   @Patriot
   Twijfel je dan nooit of het eigenlijk wel Geerts wens en bedoeling is om meer rechtstreekse invloed te krijgen? Zijn gammele partijstructuur is een indicatie van niet, want die is echt totaal niet op de toekomst voorbereid.
   Misschien vindt ie het wel best zoals het is, PVV dus als een pure oppositieprotestpartij, waarmee hij her en der wat gruis tussen de raderen kan gooien en invloed uit kan oefenen door andere partijen te dwingen PVV-dingetjes over te nemen.

   Dat is dan wel Geerts geheime agenda, waarmee hij iedereen in de maling neemt.

   1. Peter Selie

    Last van cognitieve dissonantie beuk, door gelijk met een Pavlov reactie te regeren op @Patriot. Het onaangename gevoel in het linksmensch hoofd, welke ontstaat bij kennisname van feiten of meningen van andere reguurders die strijdig zijn met de eigen overtuiging of mening.

    1. Beukman

     Twijfel en nieuwsgierigheid zijn de moeder van de vooruitgang, @Selie. Ik heb mijn theorie keurig onderbouwd. Je hoeft het niet met me eens te zijn, maar dan lees ik liever jouw argumentatie dan een lulverhaal over cognitieve dissonantie.

    2. Kodi

     Zo kennen we links weer. Met de mond belijden dol op anders te zijn, maar o wee als anderen anders denken. Met de mond belijden dol op diversiteit te zijn, behalve dan op diversiteit aan meningen. Zo werkt de linkse dramdwang.

   2. Isolde

    Ik ben het ten dele met je eens. Ik vermoed dat Wilders aanvankelijk wel uit was op fegeringsmacht maar gaandeweg inzag dat dit niet mogelijk was omdat hij geen competente bestuurders wist aan te trekken. Hij is ervaren genoeg om te weten dat dit bij regeringsinvloed de bepalende factor is.
    Hij probeerde het vervolgens nog even met de gedoogconstructie maar blies die op toen hij inzag dat hem dat electoraal veel schade zou berokkenen.

    Op dit moment lijkt het doel niet veel meer te zijn dan behoud van zetel en wachtgeld en wellicht aandacht voor de islamofobe zaak. Ik twijfel er niet aan dat hij wel in die racistische onzin gelooft.

    1. Guus Geluk

     @Isolde,

     Geert Wilders heeft vervolgens de boel ontzettend belazerd toen hij zijn trouwe aanhangers het verhaaltje van “cordon sanitaire” op de mouw speldde. Dit duidt niet alleen op een buitengewone minachting voor de kiezer, maar ook wordt het zwartmaken van collega-partijleiders – voor eigen gewin – niet geschuwd. Dergelijk parlementair wangedrag grenst aan het boosaardige.

    2. IJscoman

     Ahh, Isolde verwart in haar permanente waanzin terechte islamkritiek weer eens met racisme. Wat erg toch als je zo verkrampt bent in je denken, dat er alleen maar zure bagger uit komt.

     1. Isolde

      @IJscoman
      Ik weet niet waarop je je uitspraak baseert maar voor de goede orde: ik heb geen enkel probleem met islamkritiek, sterker die vind ik nuttig en nodig. Het heeft ook helemaal niets met racisme te maken.
      Op grond van welke uitspraak van mij kwam je tot deze wonderlijke conclusie?

   3. Nederlandse_Patriot

    Nee Beukman, ik denk niet dat Wilders dit met opzet doet. Natuurlijk wil Wilders graag invloed krijgen, maar er zijn in mijn mening twee grote factoren waardoor dit niet lukt:

    1. Zijn manier van campagnevoeren, zie mijn vorige bericht.
    2. De sfeer die rond de PVV is gecreëerd door andere partijen en de media. Want hij die op de PVV stemt, zou een boze blanke NSB’er zijn. De PVV moet deze valse beschuldigingen en idioterie stuk voor stuk ontkrachten.

    Als dit lukt, zal de PVV nog succesvoller worden.

    1. Beukman

     @Patriot
     Ik citeer even uit je eerdere bericht, want daarin verwoord je het kernachtig:

     “Wilders moet zijn partij gaan vernieuwen. Hij moet eropuit gaan tijdens zijn campagnes, de problemen in de ogen kijken, grotere aanwezigheid op social media opbouwen (niet alleen Twitter) en precies vertellen wat de plannen van de PVV zijn en hoe ze die gaan uitvoeren.”

     Geheel mee eens. Waarover wij van mening verschillen is over de vraag of Wilders dit echt wil gaan doen. Ik twijfel hier sterk aan. Zijn partij fungeert momenteel voornamelijk als klapvee. Zijn mensen worden niet gestimuleerd tot interne discussie, en ook extern houdt geert een dermate ijzeren controle dat de PVV na meer dan 10 jaar nog steeds een dor plantje is.

     Maar we zullen zien.

 9. Ni28

  There is no such thing as French culture en de Nederlander bestaat niet. Weg met onze cultuur geef Europa weg. Dat is de tegengestelde visie van politici zonder visie. En daardoor groeien de rechtse partijen.

  1. Sniper666

   Doet me denken aan vrouwtje Maxima die ook beweerde dat de Nederlandse identiteit niet bestaat. Het lijkt wel bewust beleid om cultuurverschillen in Europa plat te willen walsen.

   –> https://www.youtube.com/watch?v=zt0pHmZuDz0

 10. Jetske

  Nederlandse_Patriot

  De volgende partijen die flink (voor miljoenen) campagne hebben gevoerd:
  VVD verloren, PVDA verloren, SP verloren, VNL van de baan en noem maar op!
  De PVV krijgt geen stuiver subsidie van de overheid, dat zou geen enkele partij moeten willen. Als de PVV een congres wil houden, moeten ze hun eigen beveiliging betalen.
  Maar wel partijen die de standpunten van de PVV over nemen, maar niet met ze mee willen stemmen, hoe corrupt kun je zijn!

 11. Seneca

  @kritiekaster
  U schrijft: ‘Geert won een paar zetels, maar politiek staat hij buitenspel’. Ik kan helaas niets anders zeggen dan: ‘u heeft gelijk’. Echter daar staat tegenover, dat alle politieke partijen, die nu de dienst proberen uit te maken, u net zoals ik weet waar ik het over heb, op een afgrijselijke manier de Grondwet schenden. Vermoedelijk bent u niet geïnformeerd, maar er is namens 3300 Nederlandse burgers aangifte gedaan – de aangifte is na veel vijven en zessen geaccepteerd – tegen alle ‘leiders’ die weigeren om met de PVV samen te werken. Volgens vele juristen zijn de acties van deze lieden, ongrondwettelijk. Wij zullen het meemaken, wat het resultaat zal zijn.

 12. George Knight

  Probleem voor partijen als het FN of de PVV is dat de meerderheid van hun bevolkingen wel voor hervorming van de EU, maar niet tegen het uittreden ervan zijn. In Nederland is zo’n 70% ervoor dat Nederland in de EU blijft. Dat is een tamelijk stabiel percentage.

  Maar het FN en de PVV nemen harde standpunten in over de EU. In het FN uitte zich dat tijdens de campagne al in verdeeldheid in de partij over de strategie. Veelzeggend is dat de partij aan de parlementsverkiezingen wil deelnemen onder een andere naam. Dat doet je niet als alles gesmeerd liep en de vooruitzichten goed zijn.

  Nichtje Marion Maréchal-Le Pen die eerder religieus-conservatief dan rechts-populistisch is heeft haar tante Marine al teruggefloten met het teleurstellende resultaat. Om een goede springplank te hebben naar het parlement en toekomstige groei had het FN meer dan 40% moeten halen. Bijvoorbeeld door de Fillon-kiezers aan zich te binden. Dat is bij lange na niet gelukt.

  Heeft Luyendijk of Van der Ham gelijk? Luyendijk geeft onweerlegbare feiten in zijn tweet. Met Macron heeft Frankrijk inderdaad de meest Europese kandidaat gekozen. En ook de enige van de laatste vier die niet in de zak van het Kremlin zat.

  Luyendijk zegt niet dat nu alles koek en ei is voor de EU zoals Van der Ham suggereert. De EU is er nog lang niet. Het moet gaan hervormen. Het moet de Fransen meenemen in het bij de tijd brengen van wat in landen als Nederland en Duitsland al meer dan 10 jaren geleden gebeurd is. Die optie laat Luyendijk open. Het conservatisme van links (Mélenchon) en rechts (Le Pen) dat alles bij het oude wil laten is een sterk sentiment in Frankrijk.

  Want laten we niet vergeten dat het rechts-nationalisme van het FN oude politiek is die al decennialang bestaat in Frankrijk en door het FN in een nieuw jasje is gegoten. Het FN is een voortzetting van de OAS van Raoul Salan die in 1962 door generaal De Gaulle een loer gedraaid werd. Macron is nieuwe politiek, maar of hij zal slagen het Frankrijk met sterke vakbonden en stakingen aan de gang richting een type land als Nederland of Duitsland te krijgen is de vraag. De vooruitzichten zijn slecht. Frankrijk worstelt met zichzelf en zit in een identiteitscrisis.

  Wilders reageert geconditioneerd met zijn tweet over de patriottische lente. Want reken maar na, het FN heeft met 35% van de stemmen een zware nederlaag geleden. Zo’n nederlaag is niet echt een sterk fundament om op te bouwen. Des te meer omdat er verdeeldheid is binnen het FN over de koers aangaande de EU.

  Wilders zou er slimmer aan doen het debat binnen het FN nauwgezet te volgen en de argumenten die erin gebruikt worden te wegen voor de Nederlandse situatie. Er dus zijn voordeel mee te doen.

  Als Wilders verstandig is en strategisch denkt, dan manoeuvreert hij de PVV in een zo gunstig mogelijke uitgangspositie die de partij de beste electorale kansen biedt. Ook als dat het wijzigen of bijstellen van het standpunt over de EU betreft. Maar het debat in de PVV ontbreekt omdat de partij geen ledenpartij is met een open debatcultuur. Ex-PVV-ers als Louis Bontes of Hero Brinkman hebben zich er binnen de PVV op stukgelopen toen ze probeerden de partij te democratiseren.

  Wilders kan de PVV alleen een patriottische lente bieden als hij over zijn eigen schaduw heen durft te stappen. Gelukkig gaat het FN nu het huiswerk voor hem doen dat Wilders eigenlijk zelfs zou moeten doen.

 13. rosmalen53

  Geert heeft wel meer zetels gewonnen,die 2 van het FvD zijn ook van hem,als zij niet hadden meegelift op het succes van de PVV waren die 2 van hun geweest.
  Huichelaarpartij opgericht om de PVV te klein te houden

 14. Skippybal

  Zijn het de laatste stuiptrekkingen of moet ik de PVV nog serieus nemen?

  Deze partij met een knetterlinkse agenda beloofd ons in de toekomst weinig goeds.
  Een onbetaalbare welvaartsstaat financieren gaat alleen ten koste van belastingverhogingen.

  De PVV is slechts een bliksemafleider voor onredelijk, ontevreden volk, die te vaak steun trekken.
  De rest van Nederland maakt zich niet druk om immigratie….niet wetende dat
  We daar ook weer in onze eigen buidel moeten tasten.

  Helaas, Geert, wellicht meende je het ooit….tegenwoordig ben je bijna zo erg als Le Pen met haar knetterlinkse agenda.

  1. Kodi

   Een verzorgingsstaat is te onderhouden mits je deze afschermt door toegang tot de sociale voorzieningen af te schermen tot alleen de eigen bevolking. Geen enkele welvaarts- en verzorgingsstaat kan zich de import van parasieten veroorloven.

 15. nassigny

  je wordt er zo moe van om te reageren, kunt telkenmale volstaan met: Het volk Krijgt de machthebbers die het verdient!. In Nederland en Zelfs in Frankrijk voeren volgzame kudden schapen de boventoon. De nieuwe bourgeois maakt nog immer uit, wat de weg is die de schapen dienen te gaan. Triest.

  1. Kodi

   Je hebt in een zekere zin gelijk: De kudde laat toe dat zij zich door een valse herder laten geleiden naar de slachtbank.

 16. Lex

  Wat staat ons te wachten nu een rampzalig kabinet in de maak is met GroenLinks als groene filter van het motorblok.

  GroenLinks dat er waarschijnlijk voor gaat zorgen dat het gevreesde en gewraakte Rekeningrijden word ingevoerd. De automobilist als melkkoe.

  Tja wat patriottische lente betreft ik zeg “MISLUKT”

  Geert Wilders de PVV is niet de grootste partij geworden.
  Pe Pine is niet de grootste partij geworden.
  Alternative für Deutschland is niet de grootste partij geworden.

  Kortom de negatieve Linkse publiciteit en het zwart maken van in hun ogen populistische politike partijen werpt zijn vruchten af.

  Mijn vraag is wat wilt de PVV nog gaan bereiken, Geert Wilders loopt op zijn eind hij is duidelijk zichtbaar moe en zou graag het stokje over willen geven als hij een geschikte overname kandidaat zou hebben. De enige die ik geschikt vind is Martin Bosma.

  1. Kodi

   De PVV is een constante en FvD komt eraan. Dus extra power op het nieuw realisme. De gevestigde partijen moeten zich geenszins in de illusie wanen dat FvD enkel kiezers bij de PVV kan gaan afsnoepen. Ook zij zullen kiezers gaan verliezen. En bij de laatste verkiezingen heeft de PVV gewoon gewonnen, dit in tegenstelling tot de PvdA en de VVD.

   1. Lex

    Ik ben een PVV stemmer vanaf het begin en zie het somber in voor de PVV.

    Het probleem is dat Geert Wilders het gewoon heeft verknald.

    Met zijn steeds radicalere aanpak en uitspraken. Alles ging redelijk goed tot die stomme MINDER MINDER uitspraak.

    Dit is in mijn ogen het stomste dat hij ooit gezegd heeft. Al langer werd door de partijen gezegd dat ze niet met de PVV samen wilde werken, Geert Wilders lachte het weg. Nu zien we waar het toe lijd tot grote ergernis mag de 2e partij niet meedoen met de samenstelling van een kabinet.

    We krijgen een rampzalig groen kabinet met GroenLinks.

    Ik zie het somber is voor de PVV.

    Of er moeten wonderen gaan gebeuren Geert Wilders heeft wel eerder iedereen verrast. Anders zou het wel eens kunnen zijn dat de meeste PVV stemmers over gaan lopen naar de FVD.

    Lex

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.