Het is de meest belachelijke dag van het jaar: "De Dag van de Arbeid." Gelukkig gaat Jan Roos dan ook los op Twitter

Geen categoriemei 01 2017, 9:30
Het is de meest merkwaardige 'feestdag' van het jaar: de Dag van de Arbeid.
Je zou denken dat mensen die voor hun gezin zorgen door te werken daar trots genoeg op zijn en dus geen 'feestdag' nodig hebben, maar helaas. Blijkbaar moeten we allemaal geëerd worden door een speciale dag. Dat hebben we te danken aan de oude communisten van de Sovjet Unie, die dachten dat dit hen zou helpen om hun leninistische-stalinistische evangelie van terreur te verspreiden.
En dus zijn hele massa's mensen vandaag gedwongen vrij... en laat mijn Rabobank-app mij weten dat er vandaag geen betaalverkeer kan plaatsvinden. Nee, ook niet digitaal.
We vieren 'De Dag van de Arbeid' door géén arbeid te verrichten. Je zou erom lachen als het niet zo ontzettend triest was.
Hoe dan ook, gelukkig zijn er nog mensen die mijn dedain voor deze walgelijke dag lijken te delen. Jan Roos bijvoorbeeld:
https://twitter.com/LavieJanRoos/status/858940533296828416
Voor mensen roepen dat het allemaal wel meevalt: nee, dat doet het niet. Kijk maar naar de video's hieronder met beelden uit Seattle. Hoewel de beelden uit 2016 dateren is het daar ieder jaar raak. Blijkbaar moeten we het maar heel normaal vinden dat zelfverklaarde anarchisten deze dag aangrijpen om onheil te zaaien.
Het blijft me verbazen dat de mensen die het meest bezig zijn met deze dag de professionele bankzitters van de samenleving zijn. Laten we hopen dat de politie he-le-maal losgaat op ze als ze vandaag wéér voor onrust zorgen -- wat ongetwijfeld zo zal zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten