Hypocriete NOS zeurt dat Facebook de abortusboot censureert, vond censuur op rechts wél prima

Onze fijne staatsomroep laat maar weer eens zien dat er in het geval van censuur altijd met twee maten gemeten wordt bij de redactie daar.

Facebook: het is een bedrijf waar je nogal wat kritiek op kunt hebben, maar heel soms nemen ze ook gewoon uitstekende beslissingen. Zo ook toen ze deze week besloten om niet meer mee te werken aan alle propaganda van het moordlustige Women on Waves, dat met haar abortusboot illegale abortussen pleegt bij landen waar dat helemaal niet is toegestaan. De dames hadden namelijk via een zusterorganisatie, Women on Web, op Facebook reclame zitten maken voor abortuspillen, met handleiding en al, wat duidelijk tegen de richtlijnen van Facebook ingaat: het is namelijk helemaal niet toegestaan om reclame te maken voor medicijnen daar. Helemaal geen censuur dus, maar gewoon een prima naleving van de regels.

Of toch niet?

Onze staatsomroep, de NOS, schreeuwt van de hoogste toren dat hier wél sprake is van stevige censuur. Het is een mensenrecht enzo:

Women on Web is kwaad over de maatregel en verwacht dat Facebook de pagina weer snel toegankelijk maakt. “Toegang tot deze informatie is een mensenrecht”, staat in een verklaring.

Aan welke zijde van het conflict – Facebook of Women on Waves – ze bij dat linkse medium staan behoeft natuurlijk geen uitleg: dat valt wel af te leiden aan hun track record wat betreft censuurschreeuwen.

Dit is immers de omroep die wél moord en brand schreeuwt als het gaat om acties die linkse, progressieve belangenorganisaties in de weg zitten, maar er hooguit een alinea aan wijdt als ditzelfde gebeurt bij rechtse partijen. Sterker nog: dan is het feest daar op de redactie. Zo vindt de NOS het helemaal prima als Facebook mensen censureert die – nogal terecht – zeiden dat de Turkse gemeenschap in Nederland nog lang niet is geïntegreerd, of als een ander conservatief geluid gedempt wordt.

En dat terwijl die mensen dan gewoon gebruik hebben gemaakt van hun vrijheid van meningsuiting: ze riepen niet op tot geweld en maakten al helemaal geen illegale reclame voor pilletjes, iets wat de babymoordenaars van Women on Waves niet kunnen zeggen. Maar goed, zo rolt men nu eenmaal bij de NOS: eigenlijk is verbazing hier allesbehalve nog op zijn plek.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

  1. Sniper666

    Tja, de NOS.. Kijk wel het 20 uur journaal maar verbaas me steeds meer over welke onderwerpen langs komen en hoe ze worden belicht. Verbazing ook vaak over hetgeen NIET op het journaal komt terwijl die op andere media wel prominent aanwezig zijn.

  2. HaZ

    Het “don’t eat where you shit” principe. Zolang de publieke omroepen in stand worden gehouden door de overheid (lees belastingbetaler) zal er zelden tot nooit een kritisch geluid richting de propaganda van de staatsomroep komen. Oplossing: haal de toetsen 1,2 en 3 uit uw afstandsbediening !

  3. Verlazques

    De NOS is helemaal niet geïnteresseerd in nieuws uitzendingen, dat wordt, zeker ’s ochtends, zo snel mogelijk afgeraffeld, zodat ze hun eigen rare programma’s kunnen uitzenden. Het liefst sport, want daar zijn ze allemaal miljonair van geworden, de rest is maar vervelend.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.