In de doofpot: ‘Duitse politie had kerstmarktterrorist al lang kunnen oppakken maar deed dit niet’

De minister van Binnenlandse Zaken van Berlijn heeft bekendgemaakt dat de onrechtmatigheden rondom het verleden van kerstmarktterrorist Anis Amri waarschijnlijk nog veel verder reiken dan tot nu toe werd gedacht.

19 december 2016: het was de dag dat Berlijn in het hart geraakt werd door een moslimextremist die totaal niets ophad met ‘ongelovigen’ en dat op de meest duidelijke manier wilde duidelijk maken: door met een vrachtwagen door een kerstmarkt te rijden. Het resultaat: 12 doden en minstens 56 gewonden, allemaal in naam van zijn bloedlustige ideologie.

Het was echter niet enkel Berlijn dat hard geraakt werd: ook de Duitse politiek en justitie kregen harde klappen toen bekend werd wat er allemaal wel niet mis was gegaan rondom de omgang met de Tunesische Anis Amri. Het begon met de ontdekking dat Amri al tijden op de lijst stond om uitgezet te worden, maar dit niet gebeurde omdat Tunesië geen zin had om mee te werken. Hij had natuurlijk meteen preventief vastgezet moeten worden, maar dat vond men kennelijk te racistisch ofzo, met alle gevolgen van dien. De linkse regering van Noordrijn-Westfalen, die onlangs nog keihard afgestraft werd bij de verkiezingen daar, moest ook diep door het stof: Amri zou daar in een asielzoekerscentrum verblijven, maar was daar kennelijk nooit en werd ook niet goed door justitie daar in de gaten gehouden. Allemaal zeer incompetent, wat 12 mensen dus met de dood hebben moeten bekopen. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat hij na de aanslag zonder probleem kon afreizen naar Italië,

Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is, doet de minister van Binnenlandse Zaken van Berlijn – Duitse deelstaten hebben hun eigen ministers – Andreas Geisel er nu nog een pijnlijk schepje bovenop. Hij doet namelijk de schokkende uitspraak dat Anis Amri namelijk al eeuwen geleden opgepakt had moeten worden. Niet eens omdat hij hier illegaal was, maar omdat hij zijn tijd in Europa ook nog eens niet bepaald legaal besteedde. Amri blijkt betrokken te zijn bij drugshandel, en dan hebben we het niet over een jongen die ’s avonds op een parkeerplaats wat staat te verkopen aan lokale junks. Nee, deze massamoordenaar zou een grote speler zijn geweest in de drugshandel en daardoor al tijden in de gaten gehouden worden door de Duitse justitie. Volgens Geisel had hij al lang voor de aanslag opgepakt moeten zijn, maar is dit om ‘mysterieuze redenen’ nooit gebeurd.

Sterker nog: Geisel beweert dat hier sprake is van een enorm doofpotaffaire. Er zouden geen goede reden zijn geweest om deze Tunesiër niét al eeuwen geleden op te pakken. Sommige agenten zouden zelfs documenten vervalst hebben om het bewijs tegen Amri allemaal wat ‘lichter’ te doen lijken dan het in werkelijkheid was. Wat is hier in hemelsnaam aan de hand geweest?

Eigenlijk zijn er maar twee opties: de eerste is dat Amri, of iemand met wie hij samenwerkte, zijn contacten had binnen de politie en daar de nodige omkopingen gerealiseerd heeft. Dat, óf justitie vond het simpelweg ‘discriminerend en racistisch’ om de Arabische ‘vluchteling’ op te pakken. Ergens is dat nog best voor te stellen: zelfs als de dienstdoende agenten zelf geen linkse gutmenschen waren, blijft de angst groot voor mensen die meteen gaan beweren dat je iemand enkel oppakt om zijn afkomst, hoe pijnlijk de gevolgen ook kunnen zijn – en dus uiteindelijk ook waren.

Geisel zegt inmiddels opdracht te hebben gegeven tot een onderzoek naar deze wantoestanden bij justitie: ik ben benieuwd of dat wat gaat opleveren, maar ik betwijfel het in het huidige politieke klimaat ten stelligste.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Paaldanseres

  Allemaal… stuk voor stuk… vieze, vuile incompetente honden.

 2. Ruud562

  “zelfs als de dienstdoende agenten zelf geen linkse gutmenschen waren, blijft de angst groot voor mensen die meteen gaan beweren dat je iemand enkel oppakt om zijn afkomst, hoe pijnlijk de gevolgen ook kunnen zijn – en dus uiteindelijk ook waren.”

  Tja, en die angst wordt hier ook op gang gebracht en gehouden door linkse, volledig doorgeslagen en vooral wereldvreemde idioten die continue op een roze wolk verkeren.

 3. HaZ

  Ook hier dus dilemma’s bij Justitie. Geeft maar weer eens aan hoe belangrijk het item migratie en daarop aansluitend de uitvoerende en rechtgevende macht middels wetgeving dichtgetimmerd dient te zijn. Werk aan de winkel dus.

 4. Sniper666

  Zelfs als ze crimineel zijn mogen ze meer dan boze blanke mannen. Wie discrimineert hier nou?

 5. Floris

  Alle instituties zijn geïnfiltreerd door linkse watjes. Daar betaalt Europa een hoge prijs voor. In geld, in onveiligheid en in onleefbaarheid.

  En reken maar dat deze brokkenpiloten zolang als ze kunnen aan hun machtsposities vasthouden.

  En het gepeupel blijft maar op de verkeerden stemmen.

  1. Kodi

   Hierbij de meervoudige kernen van het probleem juist opgesomd. Het zijn tumoren welke dienen te worden verwijderd.

 6. Kodi

  Interne documenten: Syrische asielzoeker waarschuwde autoriteiten voor Amri

  Geplaatst op 17 oktober 2017

  BERLIJN – De politie heeft concrete waarschuwingen voor de dader van Berlijn, Anis Amri, genegeerd. Dat blijkt uit interne politiedocumenten, die in het bezit zijn van het ZDF-programma “Frontal 21”.

  Volgens de documenten werden de autoriteiten tweemaal door een asielzoeker voor Anis Amri als gevaarlijke radicale islamiet gewaarschuwd. Al in de herfst van 2015 zou de Syriër Mohamed J. zich tot een medewerker van zijn vluchtelingenonderkomen hebben gewend, nadat Amri daarvoor tegenover hem heel openlijk zijn radicaalislamitische overtuigingen had geschetst.

  “Anis heeft niet gesimuleerd”, meldt Mohamed J. tegenover “Frontal 21”. Zo zou hij o.a. zijn bedoelingen hebben verteld om zich aan te sluiten bij de zogenaamde Islamitische Staat (ISIS): “Ik wil naar Syrië om in de Jihad te vechten”.

  Getuigen pas gehoord na de aanslag
  De vreemdelingendienst zou de waarschuwingen van de asielzoeker aan de politie hebben doorgegeven, die daarop op 28-10-2015 een “controlegeval islamisme” zou hebben aangelegd. Tot een ondervraging van Mohamed J. als getuige zou het echter nooit gekomen zijn.

  In juli 2016 vertelde deze in het kader van zijn asielprocedure opnieuw aan een instantie van de staat wat hij wist – deze keer aan het Federale Bureau voor Migratie en vluchtelingen (BAMF). In een protocol van een verhoor van 27 juli 2016 wordt Mohamed J. geciteerd: “De Tunesiër [Anis Amri] is zeer radicaalislamitisch. (…) Daarna is hij naar Berlijn vertrokken en heeft daar een nieuwe asielaanvraag ingediend met een nieuwe identiteit.”

  Ook hierna werd Mohemed J. echter blijkbaar niet door de politie verhoord. Pas op 30 januari 2017 – dus na de aanslag door Amri op de kerstmarkt op de Breitscheidplatz in Berlijn – zou het tot een verhoor door de politie gekomen zijn.

  Vorige week al had een speciaal onderzoeker in een expertise talrijke “grove fouten” door de autoriteiten bewezen en vastgesteld dat op enkele plaatsen alles fout gegaan zou zijn wat fout kon gaan.

  Bron: Junge Freiheit

  https://t.co/1tzx6hbu5Y

 7. sjun

  Zo wordt langzaam maar zeker de kostprijs van de linkse mars door de instituties duidelijk. Incompetentie, identiteitspolitiek, gutmenschlichkeit, andersgelijke behandeling, gebrek aan dubbele controle, gebrek aan daadkracht, geringe betrokkenheid bij de uit te voeren taken en een verstikkende politiekcorrecte deken die smoort wat er onder een meer vrij systeem gemeld, opgetekend en geadresseerd zou kunnen worden.

  De tijd lijkt zo onderhand aan te breken om het heel anders te gaan doen. Maar ook hiervoor zal naast de vrijheid van spreken een mars door de instituties nodig zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.