Jesse Klaver huilt krokodillentranen over formatie en wijst ChristenUnie aan als logisch alternatief

Jesse Klaver in een poptempel. Bron: Screenshot NOS.

Het theaterspel van de formatie heeft gisteravond en vandaag hoogtepunten bereikt. Jesse Klaver hield gisteravond een meetup met zijn leden/stemmers/fans/groupies om uit te leggen waarom de formatie is mislukt. Zoals Geert Wilders en Thierry Baudet gisteren al terecht aanwezen, was het vanaf het begin natuurlijk al duidelijk waarom het zou gaan mislukken.

”Er waren helaas te grote verschillen” meldde elke formatiepartner. Goh! De meetup was dan natuurlijk niets meer dan een soort theaterstuk waarin Klaver probeert te doen alsof die echt anders is en verantwoording af wil leggen. Verantwoording ontlopen is erg, maar verantwoording veinzen is net zo slecht.

”Ik voel mij er goed klote over” geeft de Jessias aan. Natuurlijk Jesse, daar geloven we helemaal niets van. In bed stappen met drie rechtse partijen als guurlinkse groep zou natuurlijk het einde betekenen van de loopbaan van Klaver. Dat zag hij zelf ook wel in. Nog een ongeloofwaardig statement in het toneelstukje dat we nu zo goed kennen van onze jonge linkse kameraad.

Wat Jesse Klaver vandaag betoogde was weliswaar nog ongeloofwaardiger. Volgens de partijleider van GroenLinks moeten er nu gesprekken komen tussen partijen die ”elkaar de minste blokkades opleggen”. Hij wees toen naar de ChristenUnie en, komt die hoor…de SP. Dat is toch te lachwekkend voor woorden. Spreken over partijen die elkaar minder blokkades opleggen en dan een linkse partij aanwijzen en een nog linksere partij dan GroenLinks zelf om te gaan praten met rechtse partijen over immigratie. En dan ook nog betere resultaten verwachten? Dan ben je niet helemaal lekker, droom verder.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. zomaar

  wat denken de partij voormannen , dat zij zelf uitmaken wie met wie thee drinken gaat .

  ik heb een ander voorstel , gezien de verkiezingsuitslag , VVD , CDA, PVV en CU , niet meer nog minder partijen als wat Klaver voorstelt en nog werkzaam ook !!.
  dan hoef er minder bekonkeld te worden , nagenoeg niets uit geruild , en Segers kan tevreden zijn het voortijdig einde aan een leven is dan van de baan .

 2. Viertel

  Jesse Klaver is een aardig ventje. Een heel beetje naïef. Een watje eigenlijk. Jesse heeft ook niets te vertellen binnen GroenLinks. Hij mag het gezicht zijn (goed om jonge vrouwen naar de stembus te lokken). Hij is slechts de spreekbuis.

  Achter Jesse doemt de figuur van Wijnand Duijvendak op. En dat is andere koek. Een hardcore fighter, een nietsontziende crimineel. Deinst er niet voor terug om andersdenkenden te bedreigen. Of desnoods een inbraak te plegen. Dat alles om GroenLinks een machtspositie te bezorgen.

  Duijvendak staat daarin niet alleen. Ook de GL-mastodonten Femke Halsema en Paul Rosenmöller bezitten diezelfde killersmentaliteit. Geef je hen 1 vinger, ben je gelijk je hele hand kwijt.

  GroenLinks is een levensgevaarlijk clubje. Mag nooit in de regering komen.

  1. Skippybal

   Daar ben ik het geheel met je eens, Klaver is natuurlijk het redelijke en frisse gezicht naar buiten toe, achter hem zit nog een hele grote marxistische kliek die hem alles influistert.
   Denk trouwens niet dat Duijvendak veel te zeggen heeft, maar geen GL’er die hem een verwerpelijk mens vindt.

   En GL is helemaal niet groen anders had het nooit geklapt op immigratie.

 3. Beukman

  Opmerkelijk is dat Wilders spreekt van verspilde moeite met een voorspelbare afloop. Tegelijk dringt hij zich op aan de onderhandelingstafel, terwijl zijn eigen “programma” echt een stuk wereldvreemder is dan dat van GL.

  Het zou verspilde moeite zijn om met de PVV te gaan praten in de volgende ronde.

  1. Sniper666

   @ Beukman

   Jesse Klaver/GL afgedroogd en exit. Dat zint u natuurlijk niet. Maar de PVV is met 20 zetels toch echt de tweede partij van Nederland. Elke realist moet erkennen dat ze zich daarmee kwalificeren voor een terechte plaats aan de formatietafel.

   1. Beukman

    @Sniperd
    Niet met een wereldvreemd programma dat botst met de Grondwet.
    Laat Geurt zijn huiswerk overdoen. Laat hem maar iets op papier zetten waar wél over te onderhandelen valt.

    1. Sniper666

     @ Beukman

     Het dondert niet wat het programma van de PVV is. Deze partij is de tweede partij van NL en hoort dus aan de formatietafel. De Grondwet is niet heilig, slechts door de mens gemaakt. Heer Wilders zal heus wel weten dat regeren niet zonder compromissen zal gaan.

     1. Guus Geluk

      @sniper666, dat is nu niet het geval. Wij kiezen geen regering, wij verdelen de zetels onder de volksvertegenwoordigers. Zelfs de eerste partij kan buiten het kabinet worden gehouden. Zo werkt ons kiessysteem nu eenmaal.

  2. van Urk

   Beukman@ Hoezo? Het is democratisch onjuist dat de tweede partij gewoon negeert wordt. Als de VVD met de PVV regeert wordt de VVD gedwongen echt werk te gaan maken van de vraagstukken immigratie en integratie. Maar dat is natuurlijk niet de bedoeling, vanwege Merkel en de EU en zo.

 4. Guus Geluk

  Klaver ziet zijn regeringsdeelname verdampen. Wel logisch dat je daar verdriet van krijgt.

  1. Sniper666

   @ GG

   Krokoklavertranen hahahaha

   1. Guus Geluk

    Haha.

    De macht gaat Klaver voorbij.

 5. HaZ

  Dat is een……exit !Het siert Roemer dat ie zich niet voor het D66/CDA karretje laat spannen door toch een poging te ondernemen met de VVD. Houd je poot stijf Emile ! Laat het motorblok maar pruttelend ten onder gaan. Aan het einde van de rit eens zien wie er overblijven. Als de VVD in het tempo doorgaat zoals nu met al die schandalen en
  malversaties zijn we over 2 jaartjes wel op het punt dat die dievenclub zichzelf opheft.
  Nederlanders….er zit een nieuwe nationale feestdag aan te komen. De VVD opheffingsdag !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.