Jonge Socialisten zijn niet goed bij hun hoofd: demonstreren op zondagmiddag op de Biblebelt tegen racisme

Zondagmiddag ging in Kampen een klein groepje PvdA-jongeren de straat op om te demonstreren tegen de invoering van de avondklok op het asielzoekerscentrum in Dronten. Burgemeester Koelewijn wilde namelijk een avondklok voor bewoners van het asielzoekerscentrum nadat een 17-jarig meisje uit Kampen een half jaar geleden werd verkracht door een asielzoeker.

De burgemeester is in gesprek gegaan met het slachtoffer: “Het meisje vroeg zich af hoe het kan dat mensen met mogelijke oorlogstrauma’s ’s nachts op straat kunnen rondlopen. Die vraag heeft mij aan het denken gezet”, zegt Koelewijn.

“Je wilt voorkomen dat mensen met trauma’s ’s nachts over straat gaan en tot dit soort vergrijpen kunnen komen.”

Een avondklok zou volgens de burgemeester onderdeel kunnen uitmaken van de huisregels van een azc. Zo wordt volgens burgemeester Koelewijn niet alleen de omgeving beschermd, maar ook de vluchtelingen zelf. De burgemeester benadrukt nog dat een azc natuurlijk geen gevangenis moet zijn.

Hierin heeft de burgemeester natuurlijk helemaal gelijk. De asielzoeker heeft niet alleen het meisje verkracht maar ook geprobeerd haar te vermoorden door de keel dicht te knijpen en haar onder water te verdrinken. Daar komt nog bij dat de ‘verdachte’ de feiten steeds blijft ontkennen. Begrijpelijk dat de burgemeester maatregelen wil nemen om een dergelijk drama in de toekomst te voorkomen.

Maar dat mag dus niet van de Jonge Socialisten: ,,Want het idee voor een avondklok komt voort uit de aanranding die vorig jaar is gepleegd door een bewoner van het azc.

En dus heeft het slachtoffer van  de brute verkrachting vette pech wat de Jonge Socialisten betreft omdat het feit gepleegd is door een asielzoeker. Overigens kwam er geen mens op de demonstratie af omdat de meeste Kampenaren gewoon in de kerk zaten. De Jonge Socialisten uit Groningen, Zwolle en Amsterdam stonden er dus vrijwel alleen voor. En dat is maar goed ook.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. FlorisDeVr1es

  De meeste slachtoffers van gewelddadig racisme zijn blank. De daders meestal allochtone criminelen. Die zoeken meestal blanke slachtoffers uit en niet alleen omdat die tot de meerderheid behoren en meer geld hebben. Maar uit verachting.

  Zul je de Socialisten Jugend niet over horen, die geloven ongetwijfeld dat het een uitvinding is van de Westerse, blanke, onderdrukkende man.

 2. Mars020

  Dat grietje heeft lekkere tieten, jammer dat ze met die achterlijk linkse idioten omgaat.

 3. Ni28

  Onze onderwijs wordt gedomineerd door linkse leerkrachten. Dan moet je niet gek kijken dat geïndoctrineerde jongeren ook links en socialistisch denken. En socialisten hebben altijd vijanden namelijk alle niet socialisten. En niet socialisten zijn al snel racisten. Zoals die burgemeester die de avondklok wilt instellen. Tegen gekleurde asielzoeker(s) hoe durf je! Een licht aan de horizon is wel dat ondanks de linkse indoctrinatie van schoolgaande kinderen er maar negen te vinden waren voor dit betoog. Er is hoop!

 4. corfo

  Zijn die ongeletterde Jonge Socialisten tégen een avondklok in ’t AZC ?
  Ga maar eens te rade bij de ouders van het verkrachte meisje uit Kampen dat verkracht werd door een “vluchteling” die haar vervolgens trachtte te vermoorden.
  Jullie moeten je kapot schamen, stelletje niksnutten om hiertegen te demonstreren.
  Een avondklok is zelfs niet voldoende, er moet een 24-uurs klok komen, ze hebben niks buiten een AZC te zoeken, die parasieten.

  1. Kodi

   Ze hebben niks in Nederland te zoeken.

 5. Seneca

  Het zijn lafbekken! Indien zij op een doordeweekse dag hadden ‘gedemonstreerd’, dan was de straat met die smerige linkse idioten, schoongeveegd. Wie wind zaait zal storm oogsten.

 6. henk vintage

  Een hek er omheen totdat ze a.u.b. vragen om weer naar het land van herkomst mogen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.