Leefbaar: “Roep 6 mei uit tot dag van het vrije woord!” Extreem-links: “6 mei is nazi meet-up dag!”

Het verdedigen van de vrijheid van meningsuiting is nu blijkbaar nazistisch.

Leefbaar Rotterdam heeft een bijzonder goed idee. De jongerenorganisatie van de partij wil dat 6 mei voortaan wordt uitgeroepen tot de Dag van het vrije woord. Niet zo’n gek idee, die dag komt dan immers direct na de Dodenherdenking op 4 mei en Bevrijdingsdag op 5 mei. Van de Doden, naar de Bevrijding, naar het Vrije Woord. Een schitterend rijtje.

Daarnaast is 6 mei natuurlijk een bijzonder belangrijke dag voor Nederland omdat dit de dag is waarop Pim Fortuyn om zeep werd geholpen door de extreemlinkse Volkert van der Graaf. Die moord was niet alleen aanslag op Fortuyn zelf (en diens mening), maar op onze hele democratie én op de vrijheid van meningsuiting van ons allemaal. Hoe beter die dag te herdenken dan door 6 mei voortaan aan te grijpen om ons publiekelijk hard te maken voor dit verworven recht?

Tenslotte is het ook nog eens zo dat links Nederland niets heeft geleerd van de demonisering van Fortuyn. Sterker nog, maar al te veel mensen met een uitgesproken mening worden net zo verketterd. Kijk maar naar de hetzes tegen Thierry Baudet en Jan Roos. Als we 6 mei veranderen in De dag voor de vrijheid van meningsuiting maken we in ieder geval duidelijk aan dreigtokkies dat wij pal voor onze rechten staan en ze nooit — nooit, nooit! — zullen opgeven.

Wat dat betreft geven ze in Rotterdam dit jaar weer eens het goede voorbeeld. Op 6 mei aanstaande is het precies 15 jaar geleden dat Fortuyn op brute wijze vermoord werd door een ecoterrorist. Dit keer pakt Rotterdam nog groter uit dan normaal. Joost Eerdmans, Wierd Duk, Martin Bosma en Afshin Ellian zullen allemaal spreken, Lee Towers zal live optreden en, oh ja, Rita Verdonk zal samen met Leon de Winter de Pim Fortuyn Prijs uitrijken.

Dat wordt dus een buitengewoon mooie bijeenkomst. Maar raad eens wie daar alweer moeite mee hebben? Juist: onze vrienden van radicaal-links:

Screen Shot 2017-05-03 at 13.14.32

Ah ja, natuurlijk, de nazi-kaart wordt weer getrokken. Want deze mensen zijn zowaar kritisch op het linkse multicul-evangelie, en dus moeten ze wel moderne Hitlers zijn. Toch? Volstrekt logisch. Dat Afshin Ellian zelf een immigrant is doet daar niets aan af.

Het is om kotsmisselijk van te worden, maar Jans achterlijke tweet werd onmiddellijk geretweet door andere linkse gekkies waaronder, hoe kan het ook anders, Anne Fleur Dekker. Want Hare Majesteit de linkse koningin houdt wel van wat demonisering — waarna ze vervolgens huilend roept dat ze moet ‘onderduiken’ als ze een boos e-mailtje krijgt.

Screen Shot 2017-05-03 at 13.17.31

Dat meisje heeft het wel druk met haar vuilspuiterij zeg! Eerst moeten die vreselijke joden zionisten het ontgelden, en nu al die walgelijke racistische nazistische rechtse mensen. Nog even en ze heeft niemand meer over om op af te geven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Ritter

  Goed idee van Leefbaar!

  Wat we steeds meer zien is dat (extreem) links knabbelt aan de vrijheid van meningsuiting en een andere mening niet tolereren.

  We zien dat ook in de VS en Australië waar universiteiten sprekers met een andere dan linkse mening weigeren te laten spreken. Vooral sprekers die kritiek op de islam hebben word het spreken moeilijk gemaakt.

 2. meanstreak2099

  het idee is inderdaad goed maar ergens is het diep triest dat we onszelf er aan moeten herinneren dat we het recht hebben op vrijheid van menings uiting ondanks alle extremisten die er op tegen zijn(toegegeven vooral linkse maar ook de rechtse)

 3. Peter Selie

  Leefbaar is naar mijn mening uitgeleefd, 6 mei zou de dag moeten zijn om Pim te herdenken en niet gekaapt te worden door dat stelletje knurften die uit Aboutaleb’s hand vreten. En wat willen jullie nu met de andere 364 dagen doen, géén vrijheid van meningsuiting, flikker op pluche plakkers jullie zijn allemaal met hetzelfde politiek correcte sopje overgoten.

  1. Michael van der Galien

   Ah, ik zie dat de oorlog van Geert tegen Leefbaar al vruchten afwerpt. Dat gaat wel heel snel.

   1. Peter Selie

    Salamitactiek, ook wel bekend als de salami plakjes strategie, is een verdeel en heers proces van bedreigingen en bondgenootschappen gebruikt om tegenstand te overwinnen. Men kan de tegenstand, oppositie beïnvloeden en uiteindelijk het politike climaat ten gunste van hen die de salamitactiek toe passen te doen keren. Meestal wordt de gebruikte salamitactiek op onderdelen toegepast, op deze wijze wordt de oppositie geëlimineerd plakje voor plakje totdat men zich realiseert (meestal te laat) dat de partij visie hopeloos verdeeld is en de ideologie weg is in zijn geheel. In sommige gevallen omvat de oprichting van verschillende fracties binnen de oppositie partij en dan ontmantelen die partij zich van binnenuit, zonder dat de afgesneden plakjes protesteren. Salamitactiek heeft meeste kans van slagen als de toe passers hiervan hun ware en op lange termijn motieven verborgen en handhaven van een houding van samenwerking en behulpzaamheid, terwijl die zich bezighouden met de beoogde geleidelijke ondermijning van de oppositie.

 4. HaZ

  Vrijheid van meningsuiting is een groot goed, zolang je je kop maar houdt !

 5. Nederlandse_Patriot

  Dit vind ik een prachtig initiatief! Een dag om het vrije woord te vieren en om tegelijkertijd Pim Fortuyn te herinneren.

  1. van Urk

   Toppie! van deze jongeren. Kan totaal niet in mijn hersens plaatsen dat er mensen in ons land wonen die ons “rechts” klakkeloos als nazi,s wegzetten terwijl ze zelf zeer moeite mee hebben dat de holocaustslachtoffers de meeste aandacht krijgen tijdens de dodenherdenking.

 6. Marija

  Misschien een beetje off topic, maar wat zou het mooi zijn als er dit jaar eens een grote menigte bij deze herdenking aanwezig zou zijn.
  Ik zou willen vragen deel dit bericht, zodat veel sympathisanten van het gedachtengoed van Pim Fortuyn zich kunnen verzamelen in Rotterdam, zaterdag 6 mei,
  Korte Hoogstraat, van 16 tot 18 uur en daarmee laten blijken dat men het niet eens is dat PVV stemmers worden genegeerd.
  Hiermee kunnen wij laten zien dat zowel Leefbaar Rotterdam als PVV volgers zijn van Pim Fortuyn, samen herdenken wij het recht op het vrije woord.
  Hieronder de link:
  http://www.leefbaarrotterdam.nl/index.php/lr/comments/8007

 7. Skippybal

  Interessant idee, maar ik twijfel of dit wel zo’n goed idee is op termijn.

  Enerzijds leeft het onder mensen om op 6 mei te gedenken wat er toen is gebeurd en dat is fijn en spontaan.

  Anderzijds is een extra herdenking ietwat geforceerd en zal niet alleen de prima mensen aantrekken, maar ook enge clubs die denken hierbij te horen of
  juist te moeten gaan rellen.

  Op termijn kan 6 mei dan een nare bijsmaak krijgen en dat zou ik niet willen.

 8. Ni28

  Ik las in de Elsevier het interview met Eduard Bomhof die na het colaps van de LPF sinds 2002 geen baan kon vinden want van de verkeerde partij. Uiteindelijk is hij uitgeweken naar Maleisië waar het hem goed bevalt. Ik moest denken aan al die krokodillentranen op de begrafenis van Fortuyn, iedereen was het plotseling met die man eens en iedereen bleek een vriend van hem te zijn. Maar tegelijk kon iemand van zijn partij geen baan meer vinden. Democratie en vrijheid van meningsuiting kent Nederland niet meer hoogstens zeer selectief als vriendjespolitiek.

  1. Skippybal

   Bomhof was al 50-plussen, dus net als alle werklozen van boven de 50 bijna onmogelijk om een baan te vinden.

   Daarnaast heeft iedereen kunnen zien hoe deze man heeft gefunctioneerd.

   Dan is het niet gek dat hij geen werk kon vinden.

   De LPF was geen besmette stempel, zelfs LPF’ers vonden emplooi bij de PvdA
   Om maar iets te noemen.

 9. Ni28

  Beste Peter Selie, Eerdmans is van oorsprong een CDA’er en die zijn gewend om vanaf de geboorte te draaien. Leer je nooit meer af.

  1. Peter Selie

   🙂 🙂 🙂

 10. Bes Tolen

  Ik vind dat het met 4 en 5 mei de verkeerde kant is opgegaan. In veel plaatsen in vrijwel de gehele provincie Groningen, waar ik nu woon, is de oranjevereniging gefuseerd met een linkse groep, die 4 en 5 mei monopoliseert. Dat tegenwoordige links heeft 4 en 5 mei m.i. ook landelijk, tot wat nu holocaust wordt genoemd, versmald en stelt het communistische verzet in de oorlog op de voorgrond (Tegenwoordig is heel links communistisch beïnvloed en niet alleen links. Neo marxisme en multiculturalisme zijn communistische producten). Het is trouwens het hele jaar joden voor en joden na in veel Groningse gemeenten. Men heeft een overdreven voorstelling van de werkelijkheid van voor de oorlog en denkt daarbij aan veel hogere percentages joden dan er in werkelijkheid waren. Pers neemt dat over. Bijvoorbeeld Winschoten in de gemeente Oldambt waar het percentage joodse inwoners aanzienlijk was maar altijd beneden de drie procent is geweest. [In 1917 was dat percentage het hoogst, bijna drie procent]. Men heeft het in Winschoten er steeds over dat daar na Amsterdam de meeste joden woonden. [Wat aantal betreft zal dat niet kloppen. Men bedoelt dan impliciet het percentage]. De populariteit van de joden van vroeger nu in onze tijd steekt daar schril af bij voor de oorlog. Individueel waren er joden, die zeker werden gewaardeerd, als persoon dus, maar heel velen en daarmee de groep juist niet. Men vond toen het gedrag van veel joden beneden de maat. Het kan verkeren.
  Onder de communisten waren er joodse leermeesters. Zelfs na de oorlog gingen communisten vanuit de provincie Groningen veelvuldig naar Amsterdam om daar door Paul de Groot, de grote leider van toen, onderwezen te worden. Het communisme heeft m.i. de mentaliteit negatief beïnvloed in stad en lande Groningen.

 11. Kodi

  Fortuyn had gelijk – PvdA prominenten over eigen ondergang en gelijk Pim Fortuyn

  https://www.youtube.com/watch?v=ZLu6WRPPmTE

  PvdA-prominenten als Wouter Bos, Felix Rottenberg en Rob Oudkerk erkennen eigen falen op het gebied van immigratie en integratie. Zij erkennen dat Pim Fortuyn de vinger precies op de zere plek legde en volledige gelijk had in zijn analyses.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.