Links snapt het eens wél: ‘Met een beetje solidair zitten doen maak je aanslagen niet ongedaan!’

De reactie uit linkse hoek na de zoveelste terreurdaad is doorgaans: gewoon doorgaan met je leven, doe alsof er niets aan de hand is en vooral niet boos worden op de dader. Maar soms, héél soms, is er toch iemand uit die hoek die het wél snapt.

Na de zoveelste gruwelijke aanslag in Europa, de gruweldaad in Manchester waarbij meer dan 20 mensen – waaronder veel kinderen – omkwamen, zien we dezelfde beelden als altijd. Mensen leggen knuffels en bloemen neer bij de plek waar het bloedbad werd aangericht, steken er wat kaarsjes aan en herdenken hen die, helemaal voor niets, omkwamen. Zo’n herdenking is natuurlijk alleen maar respectvol, maar helaas blijft het daar vaak niet bij.

Dit soort horrorgebeurtenissen worden namelijk altijd aangegrepen om weer eens met hetzelfde verhaal te komen: wees vooral heel solidair, ga met je leven door, doe alsof er niets aan de hand is en wees vooral niet boos op de dader of mensen uit zijn omgeving (lees in 99% van de gevallen: moslims). Want anders winnen die terroristen alleen maar!

Nou, ik heb nieuws: ze zijn allang aan het winnen. Waarom? Dat legt Brian O’Neill, redacteur van het anders stevig linkse Spiked uit in één van zijn stukken:

Daar slaat hij, zeker voor zijn linkse doen, de spijker eens helemaal op zijn kop. We lijken namelijk helemaal niet te beseffen wat het doel van dit soort aanvallen zijn. Of beter gezegd: we zijn blijven hangen in een oude perceptie van terreur.

In de tijd vóór 9/11 had de gemiddelde terrorist immers heel andere doelwitten voor ogen. Neem bijvoorbeeld het vroegere conflict tussen de Brits-gezinden en Iers-gezinden in Noord-Ierland. Ook toen waren bomaanslagen een geliefde methode, met echter een groot verschil. De doelwitten van de IRA waren hier voornamelijk militairen, legervoertuigen en andere zaken die de terreurgroep direct dwarszaten in haar strijd: een IRA-terrorist was een stuk gelukkiger als hij een wapendepot op wist te blazen dan wanneer er een Brit omkwam, bij wijze van spreken.

Dat is nu dus fundamenteel anders. We horen nog altijd de drogreden dat we deze terreur aan onszelf hebben te danken, omdat we ons in militaire avonturen storten in het Midden-Oosten. Dat kan, maar zou je dan niet verwachten dat er massaal aanvallen op legerbases en andere militaire installaties gepleegd zouden worden? In plaats daarvan laat de moderne terrorist bommen afgaan bij een concert waar massaal kinderen op afkwamen. Kinderen. Zijn dat nou echt de mensen waar je als jihadist bang voor moet zijn? Natuurlijk niet.

Deze wanmensen hebben tegenwoordig maar één doel, en dat is het omleggen van zoveel mogelijk ongelovigen, of die nou 8, 28 of 80 zijn. En dat zullen ze blijven doen zolang onze enige reactie op terreur zogenaamd een weekje solidair zijn is, in plaats van ten strijde trekken tegen die barbaren. Het doden van 20 mensen is gewoon een enorme overwinning voor dit soort types: laten we ons geen illusies maken dat ze zich ook maar iets aantrekken van die kaarsjes die we vervolgens aansteken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. van Urk

  Nou, nou het lampje van de aldi begint nu eindelijk te branden bij sommigen. Over het christendom weten ze alles in kleuren te vertellen wat fout en goed is over het doen en laten van christenen maar over het uiteindelijke doel van de islam weten zij totaal geen flikker. “O, gij die gelooft, neemt de Joden en christenen niet tot vrienden. Zij zijn elkanders vrienden. En wie uwer hen tot vrienden neemt, is inderdaad een hunner: Voorwaar, Allah leidt het overtredende volk niet “. Kortom: Hun God verbiedt expliciet om vriendschap te sluiten met niet-moslims. Integendeel. Zij leren hen te zien als de ergste vijanden, die “lager zijn dan het vee” en “gedood” moeten worden “waar je hen ook tegenkomt”. De integratie-onwilligheid respectievelijk het integratie-onvermogen van een deel van de moslims is dus gefundeerd in de islam zelf.

 2. Sniper666

  Al die geslaagde islammer moslimmer aanslagen moet het grote publiek toch een keer helemaal zat zijn? Wanneer is het geduld op?

  1. Guus Geluk

   De islam is slechts een factie uit al de motieven die men hanteert bij aanslagen. We hebben extreemrechts, extreemlinks, onafhankelijkheidsstrijders of gewoon doorgedraaide gekken. Het volk weet over het algemeen de zelfbeheersing prima te bewaren.

   1. van Urk

    Als die aanslagen door blijven gaan dan verdwijnt die zelfbeheersing vanzelf. Ik hoop dat onze regering hier ook een rampenplan bij de hand heeft. Het hoofdzakelijke rampenplan tegen islamitische terrorisme bestaat voornamelijk uit: verdrietige cartoons, Facebook filter, huilen op tv, licht op gebouwen, kaarslicht waken en meer vluchtelingen opnemen.

    1. Guus Geluk

     Het hoofdzakelijke plan tegen terrorisme is het mobiliseren van hulp- veiligheids- en inlichtingendiensten. Deze komen na elke terroristische daad in actie: of het nu islamitisch, extreemlinks, extreemrechts of gewoon een doorgedraaide gek is.

     1. Sniper666

      @ GG

      Het blijkt keer op keer dat de hulp- veiligheids- en inlichtingendiensten niet in staat zijn de islammer aanslagen te voorkomen. De grens is bereikt, het moet over en uit zijn met die walgelijke cult sekte islam doctrine die de gutmensch (zoals u) nog steeds afdoet als normale religie.

      Ik begin toch steeds meer te voelen voor represaille maatregelen. Bijv. die hele familie van deze aanslagpleger, waar ze zich ook bevinden in West-Europa, eruit mikken.

      Wat denkt u dat we kunnen doen tegen die gewelddadige islammeren? Nee, nu even niet wegkijken, kom eens ergens mee!

     2. IJscoman

      Guus: “Het hoofdzakelijke plan tegen terrorisme is het mobiliseren van hulp- veiligheids- en inlichtingendiensten.”

      Deze ‘wanneer het kalf verdronken is dempt men de put strategie’ van Guusje Moraalridder spreekt boekdelen over zijn geestelijke gezondheid.

      Wie kan nu tegen zoveel kinderlijke onnozelheid en stompzinnige (of kwaadwillende) dwaasheid op?

      Het failliet van Guus Gelul is compleet. Stakker.

     3. Guus Geluk

      De veiligheidsdiensten zijn in staat aanslagen te voorkomen, maar soms slagen zij er noet in tijdig in te grijpen. Dat heeft nu blijkbaar plaatsgevonden.

      De discussie over de vrijheid van Godsdienst of denken heb ik al zo vaak gevoerd. Feit is dat de wet misdaden verbiedt en religie toestaat. Er is geen draagvlak in deze samenleving voor een gedachtenpolitie, dat blijkt wel uit de verkiezingsuitslag van 15 maart en de Franse presidentsverkiezingen.

     4. Floris

      Guus Gelul waant zich veilig in z’n kerkdorp.

     5. van Urk

      Guus Geluk@ U gooit het maar op Godsdienstvrijheid. In die vrijheid zitten voor iedere geloofsgroep nog altijd wel bepaalde voorwaarden aan die in de wet is gesteld. En deze wet is opgemaakt door westerse leiders in tijden dat Europa overwegend christelijk, Joods en tolerant was en niet door een of ander islamitisch Kalief van verweggistan die tolerantie, Jodendom en christelijkheid maar niks vindt. Net als Adolf Hitler. Dus verbieden!

     6. Guus Geluk

      Maar de wet kan toch op een andere wijze mee-veranderen, van Urk? Een dictator in het Midden-Oosten, dwingt moslims respect af, middels een strak gezag. Dat deed christenen en moslims in Syrië ongestoord naast elkaar wonen. Daarom moet de manier waarop hier met islamitische misdadigers wordt omgegaan, worden aangescherpt. Om te beginnen met de directe afschaffing van de taakstraf. En de comfortabele manier van cel-regime.

     7. Stanly2000

      Deze komen na elke terroristische daad in actie. Het zou beter zijn om vóór de terroristische daad in actie te komen!

   2. nogmaals

    Guus geluk heeft ook nu weer nog steeds niet door dat de islam het kwaad is in deze. Guus zit kennelijk 24/7 in een kelderkast met zijn laptop wat geld te verdienen. Nog eens voor Guus: de meeste moslims zijn (nog) geen terroristen, maar de meeste terroristen zijn wel moslims, en de meeste moslims vinden de aanslagen tegen het vrije westen prima.

    1. van Urk

     Guus Geluk@ En wie wil de wet veranderen dan? Al die moslimknuffelaars van SP, PvdA, Groen Links, Denk, D666, CU, CDA, VVD? Met zulk soort vele opgenoemde linkse laffe klojo,s in de regering schiet het niet erg op zo! Hoe meer aanslagen hoe meer er geknuffeld wordt. Dat is het antwoord van bovenaf en daar moeten wij als burger het mee doen.

     1. Guus Geluk

      De partijen in de Kamer, nemen de zorgen van de burger, ter harte. Hoe harder Wilders schreeuwt, hoe meer Buma en Rutte zijn standpunten overnemen. Wie had ooit kunnen denken dat de VVD “doe normaal, of ga weg” zou zeggen? Of het CDA, die dubbele paspoorten wil verbieden? De politiek is op de goede weg, van Urk.

 3. Ikke en zo

  Zoveel verdriet en pijn bij gezin en nabestaanden, zij zijn slachtoffers voor het leven.
  Wat betreft het maatschappelijke rotgevoel en de emotie, welk deze daad teweegbrengt, zal uiteindelijk wegebben, de gevoelens van een moslim ten opzichte van de ‘ongelovige’ zal dit niet, deze is namelijk wijd gedocumenteerd en word dagelijks onderwezen als de juiste leefwijze.

   1. van Urk

    Guus Geluk@ Weten u wat er met weggelopen dierentuindieren gebeurt als mensen die op straat tegen komen? Dat is de enige middel en niet proberen die dieren naar de dierentuin in te praten of wegkijken om te hopen dat zij ons passeren! Die tijd is voorbij. Zeventig jaar vrede in Europa is er flink ingehakt bij onze narcistische regering. Van daadkracht naar softheid.

    1. Guus Geluk

     Wat wil je precies? Grootschalige deportaties? Daar is ook geen draagvlak voor en zal er waarschijnlijk nooit komen.

     1. Sniper666

      @ GG

      Ik vroeg u heel direct, wat denkt u dat we kunnen doen tegen die gewelddadige islammeren? Nee, nu even niet wegkijken, kom eens ergens mee!

     2. Guus Geluk

      Het gezag heeft geen gezag meer en dat is het probleem, Sniper. Gewelddadige moslims kunnen misdaden plegen, omdat ze er toch wel met een taakstrafje vanaf komen. En de meeste verkrachters en moordenaars hebben na tien jaar alweer een uitkering. Voorts wijkt men teveel voor de islam: door bijvoorbeeld kruizen af te dekken of de holocaust niet meer te bespreken in het onderwijs.

      Waardoor heeft islamitisch geweld hier voet aan de grond gekregen? Wel, we wijken teveel. We moeten respect op een keiharde manier afdwingen.

     3. Sniper666

      @ GG

      Eens. De hamvraag is, hoe herstellen we ons gezag op een keiharde manier. Alle ideeën zijn welkom. Ook idiote, zullen we met zijn allen eens brainstormen? Kom op, voor de draad ermee!

     4. van Urk

      Guus Geluk@ Geef de moslims minder privileges en maak ons land onaantrekkelijk om te voorkomen dat hun kwaadaardige religie wordt verspreid. Onze regering moet nu een keer de moed hebben om duidelijk te gaan maken dat deze aanslagen onder de verantwoording valt van moslims en de islam omdat het HUN zonen en dochters zijn die deze gruwelijke dingen doen met de wil van Allah en niet degenen die altijd geprobeerd hebben om moslims te helpen voor een betere toekomst in Europa. Als de Islam niet wordt “verlicht” door bepaalde achterhaalde passages te schrappen zoals in tijden van de reformatie onder de christenen dan gaat het zeker niet goed komen. extreem-fundamentalisme wordt niet gewaardeerd door de meeste burgers vandaar ook dat de SGP klein blijft met name door linkse antichristen. Waarom zou de burger dan wel van die linkse gepeupel een middeleeuws religie als de islam moeten gaan tolereren die nog extremer is dan de SGP? Leg mij dat uit!

     5. Guus Geluk

      Ik pleit voor een directe herinvoering van de doodstraf voor meervoudige moordenaars. En wellicht moeten we eens opvoedkampen gaan organiseren om het tuig manieren te leren. De inburgeringscursus is natuurlijk ook een lachertje.

     6. Guus Geluk

      Een deel migranten, heeft de intentie om goed te integreren, en daar hoef je niet naar om te kijken. Het gaat me om de groep onderontwikkelde Oosterlingen, van Urk. Het tuig. De raddraaiers. De mensen die de islam boven de Westerse normen en waarden plaatsen. Deze kun je het beste aanpakken door ze een harde arm van de wet te laten zien: niet de handschoentjes van schoffelen, taakstrafjes en wat dies meer zij.

      Men kan best de islam blijven belijden, zolang de samenleving daar geen last van ondervindt.

     7. IJscoman

      Zooooo…..!? Guus pleit voor de direct herinvoering van de doodstraf en het opzetten van opvoedingskampen! Dit is een heel ander geluid dan we het afgelopen jaar uit zijn mond hoorden. Toen Vabis hiervoor pleitte werd hij verrot gescholden door Isolde Wim Ceteris Brouwenstein, aangemoedigd door Guus. En nu warempel ……! Guus mijn jongen, je bent om! Je wordt wakker! Je lijkt het te gaan begrijpen! Welkom in de ‘racistische, xenofobe, extreem-rechtse’ wereld. Van harte welkom.

     8. Guus Geluk

      Vabis pleitte om moslims op te sluiten in concentratiekampen, maar dat is niet hetgeen ik zeg, IJscoman. Aangezien het ondoenbaar is om tuig en raddraaiers een dienstplicht op te leggen (althans, dat zegt Defensie), kan een opvoedkamp geen kwaad. In de Verenigde Staten heeft men, dacht ik, die ook.

     9. van Urk

      Guus Geluk@ Dat is zoals u al weet veroorzaakt onder Rutte 1 (VVD-CDA-PVV) waarbij toen bepaalt is dat de overheid niet voor de inburgering hoeft te regelen maar dat de mensen dat lekker zelf moesten gaan doen op de vrije markt. Terwijl het daarvoor nog gewoon verplicht was en (volgens de cijfers) met betere resultaten. Verplicht integreren kan zeker vruchten afwerpen. Tegenwoordig doet iedereen maar wat en zit er totaal geen lijn meer in.

     10. van Urk

      Guus geluk@ Het failliete leger heeft daar niks over te bepalen. Die hoog verwaande officieren denken nu opeens dat dienstplicht niet werkt omdat zij hun handen niet willen gaan branden aan diverse jeugdigen en niet geschikt zijn op het slagveld. Een belediging voor alle dienstplichtigen (inclusief mezelf) om dat te horen. Ons leger heeft altijd gezond gedraaid onder dienstplichtigen met verschillende achtergronden met verschillende wapenfeiten (Grebbeberg, Nederlandsch indie, Korea, Nieuw Guinea, Libanon, Joegoslavie etc.) op hun naam! Nu denken ze heel wat voor te stellen en zogenaamd beter opgeleid te zijn terwijl ze nog geen deuk in een pakje boter kunnen slaan met het meest waardeloze rotzooi wat ze nog hebben!

     11. IJscoman

      Guus, Vabis had het destijds over interneringskampen, analoog zoals gebruikt wordt in o.a. Australie. De valse en dirty mind Ceteris Isolde enz. maakte daar eigenhandig concentratiekampen van. En jij liet je voor dat karretje spannen. Ik dacht dat ik je toen nog een ‘nuttige idioot’ noemde. Wat je ook was natuurlijk. Maar je lijkt het licht te hebben gezien. Gefeliciteerd zullen we maar zeggen.

     12. van Urk

      Guus Geluk@ Ons land is zo verlinkst dat je niet met woorden als opvoedingskampen, dienstplicht, detentie of andere plichten aan moet gaan komen. Past gewoon niet meer in de linkse vrije samenleving waar iedereen liever lui en zelf mag bepalen wat ie wil gaan doen. zelfs van het plegen van aanslagen wat bestraft wordt met een uurtje schoffelen.

     13. Guus Geluk

      Dat is uiteraard beter dan een opvoedingskamp, van Urk. Dienstplicht. Iedere dienstplichtige, met inbegrip van het tuig en raddraaiers, krijgt flink wat discipline. Ik denk dat islamitische marokkanen of Turken, hierdoor minder geneigd zijn het slechte pad op te gaan.

     14. Guus Geluk

      Ik wil geen moslims interneren, IJscoman. Ik wil het tuig en raddraaiers manieren bijbrengen. Dat kan door een (maatschappelijke) dienstplicht, of, als Defensie dat écht niet kan opbrengen, een opvoedkamp. Dat hoeft niet met geweld. Dat kan middels een stevige opvoeding en onderwijs.

     15. Guus Geluk

      Ik ben geen voorstander van onterechte detentie, van Urk. Een dergelijk plan werkt ook enkelt contraproductief. Ik ben wel een voorstander van een soort opvoedingskamp: discipline bijbrengen en onderwijzen. Maar daarnis een dienstplicht natuurlijk een ideaal hulpmiddel voor.

 4. Floris

  Een zeer aanzienlijk deel van de onder ons levende moslims haat het westen. En niet zo’n klein beetje, die haat zit ontzettend diep.

  Dit gaat dus NOOIT stoppen.

  Eruit donderen nu het nog kan. Er zijn genoeg onschuldige slachtoffers gevallen.

 5. Peter Selie

  De haat tegen alles wat de westerse cultuur vertegenwoordigt zit heel erg diep en vanaf de kruistochten haten deze lieden “ons” en dat is natuurlijk niet binnen enkele generaties afgelopen, laat staan verdwenen. Het islamitische terrorisme blijft bestaan omdat het gewoonweg werkt, komt nog een om de hoek kijken dat de hele linkse zelf hatende goegemeente deze lieden bijna slaafs op hun eindeloze serie van eisen tegemoet willen komen, zo vormen de linkse nuttige idioten voor de EU-elite dankbare adjudanten die hun globalistische plannen bijv. praktischer idealismus (de racistische en suprematistische basis van de Ideologie achter de Europese Unie) stap voor stap uitrollen. Nou wie niet luisteren wil moet maar het kromzwaard in de nek voelen, zó denk ik er in ieder geval over, schijt aan de linkse ratten die zo achterlijk zijn dat ze denken een maakbare maatschappij en de beoogde heilstaat Europa te kunnen maken.

  1. Floris

   @ Peter. Naast de linkse ratten heb je ook veel types als Beukman die alles door een roze bril bekijken en er van overtuigd zijn dat als wij maar lief genoeg zijn de haat tegen ons vanzelf zal verdwijnen.

   Ik weet wel zeker dat dat bij de meeste moslims niet werkt. Die zien elk gebaar van goede wil als een teken van zwakte. Geef ze een vinger en ze nemen je hele arm.

   Die religie is daar de oorzaak van, ze achten zich op basis van hun religie superieur, en de koran staat vol aansporingen om ons te haten. De haat is enorm toegenomen sinds de stichting van de staat Israël. Daar geven ze het westen de schuld van.

   Het is enorm naïef geweest om moslims toe te laten in onze landen. Als dit niet opgelost wordt door een actief remigratiebeleid dan zie ik West-Europa ten onder gaan. Afgestraft voor onze eigen goedheid.

   1. Peter Selie

    Nou beste Floris ben er niet zeker van het feit dat de door jouw genoemde trollen alles door een roze bril bekijken en dus naïeve nuttige dwazen zijn die als agent provocateurs hun Dagelijkse werk doen, de reden achter mijn gedachte is dat op elk forum waar op actualiteiten gereageerd kan worden, zulke eloquente figuren dag en nacht de gemoederen flink bezig houden (opdat de rechtse reguurders niet té veel doorschieten in hun reacties) en bijna elke ‘rechtse’ reguurder het leven zuur proberen te maken, wat in veel gevallen nog lukt ook. Kijk maar hoeveel serieuze reguurders constant, emotioneel geconditioneerd aanslaan op hun reacties.

    1. Floris

     @ Peter. Ik reken Beukman niet tot de trollen.

     1. Peter Selie

      Ik weet wat je bedoelt Floris.

   2. Peter Selie

    “elk gebaar van goede wil als een teken van zwakte” Juist Floris, en beleefdheid wordt door hen óók uitgelegd als zwakte, in feite is “onze” gefeminiseerde, decadente leefstijl zó fijn als gemalen poppenstront, kijk maar rond hoe jongelui allen gebiologeerd op hun smartphones kijken en aaien, een normaal gesprek durven ze niet meer aangaan, je moet ze direct aanspreken om enig respons op te wekken, in feit zijn “wij” op de lange termijn gewoon verloren en delven bij de eerste tekenen van schermutselingen gelijk het onderspit, en de militair optie om daaraan een eind te maken, kan ook direct in de prullenbak want deze 60,000 mannen en vrouwen kunnen het niet bolwerken tegen de meer als 1 miljoen niet westerse allochtonen.

    1. Floris

     @ Peter. Ik zie echt parallellen met de eindtijd van het Romeine Rijk. Ook toen was er verwekelijking, hedonisme en decadentie te over.

     De germanen waren de moslims van toen. Zo kan het gebeuren dat inferieure culturen superieure culturen omver werpen.

     1. Peter Selie

      Ga volledig mee met jouw redenatie Floris, de geschiedenis herhaalt.

     2. Floris

      Documentaire over de val van het RRijk: https://www.youtube.com/watch?v=v6xhjBKnp_w

     3. Ali Yas

      Waren die Germanen zo beroerd? Volgens Augustinus vielen die lui wel mee. Een einde aan het christendom hebben ze in elk geval niet gemaakt, daar hadden ze dermate veel respect voor dat iedereen die zich in een kerk verschanste gespaard werd.

     4. Floris

      @ Ali: Er waren vele germaanse stammen met de nodige onderlinge culturele verschillen. Feit is dat hun culturen inferieur waren aan de Romeinse cultuur maar toch de Romeinse cultuur omver hebben weten te werpen. Dat is de parallel met onze tijd.

      Door onze softe opstelling zou opnieuw een inferieure cultuur (islam) een superieure cultuur (de westerse) omver kunnen werpen. Al was het maar via de baarmoeder.

      En er zijn nog zoveel andere parallellen. De Germanen immigreerden massaal het Romeinse Rijk binnen en werden daar te werk gesteld en sleepten hoge functies in de wacht, net als nu moslims dat doen (Aboutaleb). Maar ze zijn nooit echt geromaniseerd (dit in tegenstelling tot de Galliërs) dus ontstonden er etnische spanningen. Uiteindelijk werd Rome geplunderd en verviel het Rijk tot stof.

      De kennis raakte verloren en de Germanen bouwden hun houten hutten naast de ruïnes van de ooit zo fraaie stenen aquaducten en andere schitterende bouwwerken van de Romeinen. De regressie is met geen pen te beschrijven en dat bleef vele eeuwen zo.

 6. Chris Schoneveld

  Spiked is helemaal niet links en zeker niet politiek correct.

 7. Chris Schoneveld

  Ter verduidelijking. Ik ben al 5 jaar op Spiked geabonneerd en ben het met bijna al hun opiniestukjes grotendeels eens terwijl ik mezelf politiek ter rechter zijde van de VVD plaats. Dus de in dit stukje gesuggereerde omwenteling bij links is op niets gebaseerd.

 8. Two Ravens Black Kettle

  Brendan O’Neill is werkzaam bij Spiked (en Spectator)
  Een absolute voorvechter van de Vrijheid van Meningsuiting

  Zie ook
  https://www.youtube.com/watch?v=choCy-Fto7o

 9. Chris Schoneveld

  De oplossing: de invoering van de doodstraf voor suicide bombers

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.