snapshot3

Bizar: Nederlandse staat beïnvloedt stemming associatieverdrag via Oekraïens propagandafilmpje

Geen categoriemei 25 2017, 16:00
Dit is een louche constructie waar je haren recht van overeind gaan staan.
Je moet het maar durven. Het Nederlandse volk stemde in een referendum, al meer dan een jaar geleden, overduidelijk het associatieverdrag met Oekraïne weg. Dus nog even voor de duidelijkheid: een meerderheid van het Nederlandse volk stemde tégen, wat in een democratische rechtstaat zou moeten betekenen dat het feest dus niét door zou gaan.
Helaas lijken veel politici, zoals Mark Rutte en zijn eurofiele vrienden, geen boodschap te hebben aan zulke democratische principes. Zij lijken er nog steeds heilig van overtuigd te zijn dat Nederland eigenlijk 'ja bedoelt' als het 'nee' zegt. Logisch!
Deze laatste actie slaat echter wel alles. Tot hier hadden we het over politiek: onbetrouwbare politici met weinig zin om naar het volk te luisteren zijn allesbehalve uw stem waard, maar mogen dit op zich natuurlijk best doen - het is aan het electoraat om hen vervolgens af te straffen. Het is echter een heel andere zaak als de Nederlandse staat zich zomaar even gaat mengen in de discussie, en laat dat nou net zijn wat hier gebeurt.
Aanstaande dinsdag zal de Eerste Kamer stemmen over de wet die het mogelijk maakt het associatieverdrag, ondanks de keiharde afwijzing in het referendum, toch te ondertekenen. Hoewel de meerderheid hiervoor al gevonden is na het verraad van het CDA, dat eerst tegen en nu opeens voor is, laat men niets aan het toeval over. Nederland kreeg deze week namelijk opeens een interessant filmpje te zien waarin een Oekraïens-Canadese oorlogsveteraan ons eraan herinnert dat er maar liefst 145 van deze half-Oekraïeners in ons land begraven zijn nadat ze in de Tweede Wereldoorlog hun leven gaven voor onze vrijheid. Dat is natuurlijk een nobel offer, maar moeten we daar nu per se in een speciaal daarvoor gemaakt filmpje aan herinnerd worden, een paar dagen voor de stemming in de Eerste Kamer? Toevallig zeg: hoeveel filmpjes komen er ook alweer langs om ons te herinneren aan de Polen of Ieren die hier omkwamen? Precies.
[fvplayer src="https://www.youtube.com/watch?v=wmvM9evOlJA"]
De video is opgezet en verspreid door het Oekraïense Ukraine Crisis Media Centre. Het is natuurlijk al niet bepaald kosher dat Oekraïne onze politiek zo probeert te beïnvloeden met zulke wij-hielpen-jullie-help-ons-nu! -filmpjes, maar dat is nog maar het topje van de ijsberg. Wie namelijk kijkt naar de lijst aan financierders van het mediacentrum, komt tot de ontdekking dat het geld daar bij lange na niet allemaal vanuit de Oekraïense overheid komt. Niemand minder dan de Nederlandse ambassade daar geeft gul aan de organisatie, wat dus betekent dat de Nederlandse staat het financiert. En dan is het cirkeltje rond: onze overheid betaalt zelf voor een propagandaspotje dat bedoeld is om onze parlementariërs te beïnvloeden. Krankzinnig!
Het is natuurlijk al erg genoeg dat Rutte zich als VVD-voorman inzet voor het ondemocratisch doordrammen van dit wanverdrag, maar als regeringsleider dient hij zich al helemaal afstandig te houden van dit soort acties. Het is natuurlijk lastig aan te tonen dat hij persoonlijk opdracht heeft gegeven hiertoe, maar het kan geen toeval zijn dat deze video net nu hier vertoond wordt: iemand in ons overheidsapparaat doet zijn uiterste best om het door-en-door corrupte Oost-Europese land zoveel mogelijk hierheen te trekken. Zeg maar alvast hallo tegen Oekraïne in de EU!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten