Dit helpt dus niet: politie Manchester moest excuses aanbieden om "Allahu akbar!" bij oefening

Geen categoriemei 25 2017, 17:00
De mensen die dit destijds gezegd hebben moeten zich na deze week eventjes een stevig potje gaan zitten schamen.
Deze week was het weer eens zo ver: een moslimextremist, deze keer onder de naam Salman Abedi, richtte een bloedbad aan bij een popconcert waar het gros van het publiek uit jongeren - in veel gevallen zelfs kinderen - bestond. En zoals altijd is de vraag uit linkse hoek even onbeantwoordbaar als altijd: hoe heeft dit nou in hemelsnaam kunnen gebeuren?
Nou, een groot deel van het probleem ligt hier: bij die gutmenschen zelf. Zij zullen namelijk nog liever zelf sterven dan toegeven dat toch wel een opvallend hoog aandeel aan aanslagen - zeg maar 99.9% - door moslims gepleegd wordt. Zijn daarmee alle moslims terroristen? Nee. Maar dat neemt nog niet weg dat vrijwel al die aanslagen wel door moslims gepleegd worden. Ieder weldenkend mens zou zich afvragen of hier geen verband bestaat: zou er misschien iets in de islamitische ideologie zitten wat dit soort gruwelpraktijken rechtvaardigt? Uw linkse medemens zal dat echter meteen afschieten door het verschijnsel dat wij 'politieke correctheid' noemen: de symptomen zijn onder andere het ontkennen van keiharde feiten en het nog harder tegenwerken van oplossingen voor terreur.
Het is namelijk niet de eerste keer dat Manchester te maken kreeg met een aanslag. Vorig jaar verwerd een winkelcentrum in de Noord-Engelse stad ook tot een plaats delict, maar dan als oefening: hier werd een terroristische aanslag nagebootst om te testen of de politie daar wel effectief zou reageren. Dit soort dingen gebeuren wel vaker: even wat mensen inhuren die wel voor winkelend publiek willen spelen en iemand regelen die wat vuurwerk afsteekt als 'bomaanslag'. Helaas moet men daar - zoal we nu weer gemerkt hebben - altijd op voorbereid zijn, dus af en toe oefenen kan geen kwaad voor deze mannen en vrouwen die hun levens voor onze veiligheid op het spel zetten.
Helaas beging de figurant die de terrorist speelde een enorme fout: hij waagde het om bij zijn 'bestorming' van het winkelcentrum "Allahu akbar!" - God is de grootste - te roepen. Dit voegt natuurlijk toe aan het realisme, aangezien dit dé kreet is die jihadisten uiten, net voordat ze zichzelf een vele onschuldigen na het hiernamaals sturen. Helemaal niets mis mee dus.
De politie had echter niet gerekend op de enorme politieke correctheid die overal in het Westen heerst: toen een video van de oefening gepubliceerd werd, kwam er een storm van kritiek op onder andere Twitter: hoe waagden ze het om 'Allahu akbar' te roepen en daarmee te zeggen dat zo'n aanslag alleen door een moslim gepleegd zou kunnen worden? Het idee alleen al! Het ging zo ver dat de politie van Manchester uiteindelijk excuses aanbood voor de uitspraak. Knettergek.. en gek genoeg kwam die 'voorspelling' uit deze week.
Aan al die mensen die vorig jaar zo stoer waren om te Twitteren zou ik dan ook willen zeggen: wees dan nu ook mans genoeg om toe te geven dat je er héél pijnlijk - zeg maar 22 doden en 59 gewonden - naast zat, en leer nu eens de waarheid onder ogen te zien.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten