BREKEND: louche crematiebaron Keizer per direct weg als VVD-voorzitter

VVD-voorzitter Henry Keizer heeft in een brief aan zijn partij laten weten per direct zijn voorzitterschap neer te leggen, nadat hij de afgelopen tijd niet bepaald positief in het nieuws kwam rondom de crematoriumaffaire.

Henry Keizer is weg. De afgelopen maand was er niet eentje van positief nieuws voor de VVD-voorzitter: hij is de zoveelste VVD’er die zich in relatief korte tijd moet terugtrekken nadat bleek dat hij niet bepaald altijd kosher had gehandeld in het recente verleden.

Keizer zou in 2012 een crematiebedrijf hebben overgekocht. Leuk, maar naderhand bleek dat die koop nou niet bepaald vlekkeloos was gegaan: Keizer wordt ervan beschuldigd zijn zakenpartners feitelijk te hebben opgelicht en misbruik te hebben gemaakt van zijn functie. Of dat allemaal waar is viel lastig in te schatten, maar zijn nieuwste stap lijkt te suggeren dat dit meer is dan een loze beschuldiging. In een brief aan het partijbestuur van de VVD heeft hij laten weten met onmiddelijke ingang er het bijltje bij neer te gooien, volgens hem omdat hij door dit verhaal sowieso er niet meer aan toekomt zijn voorzitterschap uit te oefenen, en het hem allemaal toch wat zwaarder valt dan verwacht. Goh, wat gek.

Dit is hem dan, de grote afscheidsbrief:

Ook Mark Rutte is donderdag met een reactie gekomen, waarin hij zich van weinig kwaad bewust lijkt. Keizer was een ‘moedige’ man, als we de premier mogen geloven…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Sniper666

  Weer een oplichter pleite bij (weer) de VVD. Rutte heeft zich van een last ontdaan. Laat de verkiezingen maar komen.

  1. Paaldanseres

   Precies. Exactemundo. Je was me voor. 😉
   Goh…. komt dat ff goed uit voor Rutte.

 2. Ni28

  Rutte noemt het besluit van Keizer moedig. Niet te geloven, het ontslaan van een crimineel als voorzitter van de partij is moedig. Het tekent onze premier in zijn functie en de hele partij. Walgelijke mensen! Ik hoop dat de heer Elian het in de Elsevier niet goed gaat praten zoals hij al eens deed. Het zou kort doen aan zijn analyses. Jammer.

  1. meanstreak2099

   kleine kanttekening, hij is net als alle anderen zelf opgestapt, wat dus wederom betekend dat de VVD de ballen niet had om hem te ontslaan

   1. Phoenix

    Ze hoeven hem ook niet te ontslaan, even een kleine hint geven is voldoende. Rutte belt Keizer: “Hallo Henry, we zijn tot de conclusie gekomen dat je toch echt niet langer te handhaven bent. Als je nu zelf even je ontslag indient, dan zal ik wel wat positieve dingen over je zeggen, dat het een moedig besluit van je is, etc. etc.”. Making him an offer he can’t refuse. Henry als sluwe zakenman weet wel wanneer hij maar beter zijn verlies kan nemen.

    Net zoals Hitler Rommel voor de keus stelde: zelfmoord plegen, en dan een eervolle staatsbegrafenis krijgen met alle pomp and circumstance, voor de familie wordt gezorgd, of een proces wegens hoogverraad. Rommel koos voor het eerste.

 3. Duckday

  Wie is de volgende van de VVD Ja Rutte had het volste vertrouwen in de persoon

 4. HaZ

  Nummer zoveel in de rij. De VVD en diens kiezers zijn weer verlost van een dissonant die zich heeft opgeofferd voor de grote Graaiersclub. Hoeveel van zulke lieden moeten er nog door die partij uitgekotst worden, voordat de VVD kiezer eens na gaat denken op welke “”fijne, integere club” ze eigenlijk stemmen. Volg uw leider tot in de dood,vvd’ers!
  U verdient niet beter.

 5. corfo

  Als alle “leiding gevenden” met een vlekje, binnen de VVD, zouden opstappen, dan bleven er maar bar weinig “leiding gevenden” over.
  VVD = criminele organisatie.

  1. Marija

   ik vergeleek het al eens met de 10 kleine negertjes, weet u wel? die een voor een omvielen. Geen leuker vermaak dan leedvermaak.
   Zou Rutte ook niet iets te verbergen hebben? denk ik zomaar JA.

 6. Seneca

  VVD hangt van onbetrouwbaarheid aan elkaar. Hoe dat mogelijk is? zij houden elkaar de hand boven het hoofd. Wanneer, o wanneer worden wij verlost van de vleesgeworden bedriegerij t.w. Rutte? In het debat inzake de – gelukkig – niet voltooide kabinetsformatie, weerlegde de heer Wilders het sprookje dat de PVV weggelopen zou zijn en refereerde aan het verhaal van de heer Hillen. Uitgerekend Rutte haalde het in zijn hoofd om dit verhaal naar het rijk der fabelen te wijzen. leuk voor het cda waarmede hij een samenwerking wilt aangaan. één der coryfeeën van het cda wordt, door de demissionair minister president, tot leugenaar verklaard. als ik Hillen zou zijn, dan zou ik de heer Buma van harte danken voor zijn loyaliteit naar hem persoonlijk. maar ja ook de dames en heren van het cda zijn schriftgeleerden.

 7. Floris

  Dit was te verwachten, maar het gaat verder. FTM en Lakeman gaan die speknek aan stukken scheuren. Hij mag niet wegkomen met deze megafraude.

  1. Isolde

   Mogelijk vindt Floris vierendelen een goede oplossing.

 8. Skippybal

  De man is niet veroordeeld, het is een zeer gewiekste zakenman.
  Normaal toch een pré als je het in die kringen wilt maken.

  Ik vind het jammer dat geld verdienen weer zo’n vieze klank meekrijgt,
  hij zoekt alleen de grenzen op, hetgeen zijn goed recht is.

  Elke succesvolle zakenman is bij DDS dus verdacht… ik verdenk jullie allen toch van rare linkse kronkels bij de opvoeding die er maar niet uit willen.

  1. Floris

   Ik zou zeggen, lees de aangifte van Lakeman eens door: https://drive.google.com/file/d/0B0k889x0CjJwVWlLWlk4NGdjWW8/view

   1. Skippybal

    Lakeman is geen aanklager en Keizer hoeft voor zover ik weet zich niet voor een rechter te verantwoorden.

    Ik snap die Pol Pot-reactie niet, om iemand maar meteen schuldig en dood te verklaren.

    Het spijt me om te zien dat goed geld verdienen nog steeds een negatieve eigenschap is in Nederland.

    Ik weet, dat is ook de Nederlandse cultuur, maar had gehoopt dat we op DDS daar nu wel overheen zouden zijn.

    Socialistisch Calvinisme noem ik dat…

    1. Floris

     We zullen zien wat het OM met de aangifte gaat doen. Dat jij oplichting verwart met goed geld verdienen zegt wel veel over jou en jouw normen en waarden.

     Triest.

    2. IJscoman

     Op oneigenlijke gronden groot-graaien, frauderen en jatten, heet bij Skippyballetje ‘gewiekst zakendoen’ en ‘goed geld verdienen’. Het is niet moeilijk voor te stellen in welke categorie hij valt en met welk moreel gehalte we van doen hebben.

   2. Isolde

    Floris heeft aan een afgifte genoeg om iemand aan de schandpaal te nagelen.

    1. IJscoman

     Waarschijnlijk bedoelt onze huis-autist aangifte i.p.v. afgifte. Waarom verdedig jij misdadige elementen Isolde?

     1. Floris

      Isolde Brouwenstein Hutten verdedigt alles wat ik aanval, IJscoman. De trol is door mij geobsedeerd.

      Voor jou heeft hij een soortgelijke obsessie. Als jij morgen zegt dat water nat is zal hij bij hoog en laag beweren dat water droog is.

     2. Isolde

      Ik bedoel inderdaad aangifte.
      Ik verdedig niemand, wel de rechtsstaat en daarin is geregeld dat iedereen die niet schuldig is voor de wet onschuldig is.

      Het is wel vermoeiend dat dit soort evidente feiten hier steeds weer opnieuw moeten worden uitgelegd.

 9. Guus Geluk

  Het is goed dat Keizer is afgetreden in het belang van de partij. Binnen de politiek gaat het namelijk niet of je wel of niet schuldig bent, maar om de beeldvorming.

  De vraag is nu of Justitie de aangifte gegrond verklaart en wat de integriteitscommissie van de VVD concludeert. Pas dan is een concreet oordeel te vellen.

  1. Floris

   Een bedrijf ter waarde van circa 30 miljoen kopen voor 12,5 miljoen door accountants te bewegen bepaalde activa buiten de waardering te houden is al oplichting, Guus.

   Maar het ging nog verder: met z’n andere pet op (als adviseur van de ledenraad) kreeg hij het voor elkaar om dividenden op te potten en die kort na de overname aan zichzelf uit te keren. Dat ging om 12 miljoen. Da’s snel verdiend nietwaar?

   Ergo: hij kocht het spul de facto voor een half miljoen, waarvan de bank hem 470.000 leende. De resterende 30.000 betaalde hij zelf. Dat is één promille van de werkelijke waarde.

   Ik kan me niet voorstellen dat het OM hem daarmee weg laat komen. Mocht dat wel zo zijn dan is dit land nog zieker dan ik al dacht.

   1. Guus Geluk

    Als Keizer er niet mee wegkomt, komt de VVD er wel mee weg. Zoals elke politieke partij het overleeft.

    1. Floris

     Ja, de VVD zal ermee wegkomen. Het is ook niet de VVD die in dezen heeft gefraudeerd, maar Keizer cs.

     Dat Rutte Keizer in eerste instantie dekte zie ik als een vorm van solidariteit, maar dat kon uiteraard niet zo doorgaan. Keizer is een zinkend schip en de VVD heeft de banden nu afgekapt. De enige VVDer die ook in het onderzoek betrokken zou moeten worden is Loek Hermans, die er als commissaris bij betrokken was. Maar in de aangifte wordt hij niet genoemd.

     Dit gezegd hebbende merk ik wel op dat binnen de VVD teveel van dit soort akkefietjes boven water komen drijven. Dat is een teken aan de wand.

    2. Beukman

     Laten we constateren dat Keizer niet is afgetreden “in het belang van zijn partij”, @Guus, maar omdat het net zich om hem sloot, en eruit stappen de voor hemzelf beste optie was. Niks moraal, alles berekening.
     Dit heeft niets met beeldvorming te maken, en alles met (opnieuw) een te dikke VVD-er met een hoog graailibido.
     Floris heeft gewoon gelijk.

 10. Babaji538

  Ik houd niet zo van Hansworst.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.