Macron-kandidaat: Uiteindelijk ook Rusland onderdeel van de EU

Met de komst van Emmanuel Macron als president van Frankrijk moet er ook gekeken worden naar kandidaten voor zijn partij En Marche! voor de eerstvolgende parlementsverkiezingen. Een van die kandidaten is Cédric Villani, een eurofiel van de eerste plank. Niet dat we iets anders hadden kunnen verwachten, maar deze kandidaat is wel erg extreem in zijn liefde voor de Europese Unie.

In een interview met eurofiel medium Euractiv.com geeft Villani aan dat er ‘eindelijk’ grote stappen kan worden gezet in het Europees project en de integratie van landen. Hij was bang dat na de Brexit Frankrijk zou volgen. Het deed hem zelfs ‘fysiek pijn’ toen hij kreeg te horen dat Brexit realiteit was. Voor melodramatisch sentiment was deze zin nog niet genoeg. Hij stelt dat Frankrijk gekozen heeft voor de Europese Unie. Daarbij blijft die het liefst in zijn eenhoornregenboogwereld waarin hij even wil vergeten dat het aantal niet-stemmers en blanco stemmers gigantisch was. Daarbij haalde Marine Le Pen voor het Front National de beste uitslag ooit.

En als de ellende nog niet genoeg is, komt hij ook nog met de wens dat Rusland naar zijn mening uiteindelijk onderdeel moet worden van de Europese Unie. ” One day, I hope that even Russia will be part of the European project, but that is a long way off.” Niet alleen ‘long way off’, maar ook gevaarlijk wensdenken ten top.

Kinderen kunnen de EU propaganda ook niet ontsnappen. Volgens Villani moeten jongeren gestimuleerd worden om het Europese project ‘te ervaren en te voelen’. Ze moet dus met Europees geld (en dus van ons) over heel Europa kunnen reizen om zo geïndoctrineerd te worden. Duitsland heeft Macron volgens Villani al mee. Duitsers hebben veel te danken aan de winst van Macron en staan daardoor dus bij de Fransen in het krijt. Niet alleen Duitsland natuurlijk, alle eurofiele projecten en integratie moet ergens van betaald worden. Dus niet alleen door Duitsland, ook door ons, Nederlanders.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Ngatimoto

  Het is een idee dat al jaren gelden in gang had moeten worden gezet.
  Niet de Russen zijn onze vijand, dat is in het verleden zo op touw gezet door linkse figuren. Zowel hier in het westen als in Rusland (Stalin).
  Die tijd ligt ver achter ons en wij hebben veel meer gemeen met Russen en zij met ons dan met Turken en andere import.
  Dus wen er maar aan, over 50 jaar is het gewoon zo.

 2. Sniper666

  Ahh dat betalen van projecten is geen probleem. De ECB drukt gewoon wat miljardjes euries bij! Is everybody happy?? Yeaaaaaahhhhh!!

 3. Babaji538

  Emmanuel Macron is via François Hollande op zijn plek gewipt.
  Het gaat hem nu al parten spelen.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.