Nederlandse zesjescultuur in de praktijk: OG3NE werd teleurstellend 11e, maar oh oh wat zijn we ongelooflijk trots!

Het Songfestival is gisteravond voor Nederland weliswaar niet op een algehele deceptie uitgelopen, maar desalniettemin was het resultaat verre van een klinkende overwinning: elfde. Hoe dan ook is half Nederland volslagen uitzinnig over de uitslag – iets dat ik oprecht niet kan begrijpen.

De dames van OG3NE waren nog nog niet van het podium verdwenen of D66-Kamerlid Vera Bergkamp gaf een ronduit euroforische reactie op het muzikale optreden van de drie zusjes:

Bergkamp was uitzinnig dat Nederland elfde was geworden. We moesten een hele top tien aan landen voorlaten, waaronder een stel geblondeerde Moldaviërs met een trompet en een Italiaan met een rare aap.

Van onder meer die circusacts hebben we  van verloren, maar wat zijn we weer trots! Ook minder bekende twitteraars deelden die mening:

En:

Jongens, waar gaat dit over? Dit was gewoon een middelmatige act die ook een middelmatige score krijgt. Als we als Nederland dat festival óóit naar ons land willen halen, moeten we met meer kwaliteit komen dan dit op zich leuke-maar-niet-denderende meidentrio. En dus ophouden met tevreden te zijn met scores die buiten de top tien vallen – nu al voor het tweede jaar op rij.

Winnen begint met een winnaarsmentaliteit. En wat dat inhoudt? Dat je niet gaat doen alsof OG3NE het Wereldkampioenschap Voetbal hebben gewonnen. Ze werden elfde, en daarmee moet Nederland teleurgesteld zijn – niet uitzinnig van trots en buitengewoon blij.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. buitenbeentje

  Songfestival: OCH, 3x NEE

 2. Ritter

  De meiden hebben prachtig gezongen.

 3. Limburgse Kuifje

  Wat is Tim Engelbart weer een heerlijke zuurpruim. Man man houd toch eens op met dat negativisme. Deze groep heeft mooi gezongen en ja jammer dat niet iedereen de 1e plaats kan krijgen. Dat is het hele leven. Ook ik ben trots op OG3NE. Top gedaan.

 4. Marija

  Mooi lied met inhoud, geweldig gezongen en geen stom gedoe op dat podium.

 5. cmsuijkerbuijk

  Wanneer stoppen we nu eens met dat corrupte festival. Een wedstrijd om iets, waar je niet eens een wedstrijd over kunt houden, want niet te meten. De resultaten/punten zijn slechts uitingen van (wan)smaak en niét van objectief te meten grootheden, zoals afstand, tijd, gewicht, aantal, snelheid, minste, meeste!
  Dáár kun je wedstrijden over houden, maar toch niet over deze bagger zeker!

  1. Peter Selie

   Juist beste cmsuijkerbuijk het songfestival is al jaren lang politiek gekleurd, maar wanneer dit inzinkt bij de gewone man of vrouw welke niet verder kijkt dan zijn Boer Zoekt Vrouw lang is zal het nog lang duren voordat ze het in de gaten hebben.

 6. nick

  Songfestival is al jaren verworden tot een politiek spelletje! Dat weet iedereen Belachelijke acts en slechte tot nog slechtere liedjes scoren hoog door oostblokkers die ook nog eens een totaal andere (jank) muziek smaak hebben dan het westen.

  Heel goede acts scoren middelmatig, het is al jaren zo. Alleen als je heel erg opvalt kan je buiten de middenboot vallen. Zo ook portugal dit jaar. Een liedje waar ik niets mee heb, ik begrijp het gewoon niet, geen enkele noot is bij mij blijven hangen. Eenecht achtergrond melodietje, een niets/non liedje en iedereen is euforisch. Ik ben verbijsterd. Waar gaat dit nog over?
  Ik gun het portugal al weet ik zeker dat ze het totaal niet kunnen opbrengen, het land is finaal failliet en had ook niet mee moeten doen, net als vorig jaar. Onverantwoord, of moeten wij, de rijke EU landen, dit soms ook gaan betalen?

  En og3ne had een mooi liedje, niet het allermooiste wat ze ooit hebben gezongen, maar ze zijn wat dat betreft uniek in hun sound, ze kunnen absoluut zingen en stralen en deden dat ook. Mooi zonder toetsers en bellen, fijn om naar te luisteren en het beklijfd ook. Alles in huis voor een hit bij een ouderwets westers songfestival. Nederlanders weten dat, daarom zijn ze gewoon trots op de meiden en op hun land!

  Zuurpruim Tim, met je afbreekmentalteit, doe maar niet! Zo Dom!

 7. Chris Schoneveld

  Aan de zang kwaliteit van de meisjes ligt het niet maar het liedje was gewoon niet goed genoeg. Na het een paar keer gehoord te hebben kan ik nog steeds geen deuntje produceren. Een saai nietszeggende melodie.

 8. Wim Vreeswijk

  Dat hele songfestival wordt qua amusementswaarde elk jaar beroerder !

 9. Bes Tolen

  Maf om hier naar te kijken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.