Max heeft zin in morgen: "Dit was heel lekker. De auto voelde goed!"

Max heeft zin in morgen: "Dit was heel lekker. De auto voelde goed!"

Max Verstappen kijkt met goede moed uit naar de race van morgen. Ook hij was blij verrast door het relatief kleine verschil met de toppers van Mercedes en Ferrari vandaag bij de kwalificatie.

Eerder vandaag zette Max Verstappen een heel behoorlijke tijd neer tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje. Niet alleen werd hij vijfde, voor teamgenoot Daniel Ricciardo, maar het verschil met de topteams van Ferrari en Mercedes was ook nog eens kleiner dan eerder dit seizoen. Waar het gat eerst 1,5 seconde was is het nu nog naar 0,557. Dat is nogal een sprong voorwaarts.

Max laat dan ook weten bijzonder verheugd te zijn met het resultaat van vandaag:

"Dit was heel lekker. De auto voelde goed, eindelijk eens niets afgebroken aan de auto en niemand die mij ophield, dus ik kon gewoon mijn eigen ding doen en dat werkte prima. We zitten maar vijf en een half tienden af van de poletijd en dat is een stuk beter dan anderhalve seconde."

Natuurlijk voegde hij daar aan toe dat de vijfde plek in de race het meest haalbare lijkt, maar misschien zit er toch nóg meer in:

"In de race zijn we normaal wel iets beter dan in de kwalificatie. We gaan het zien, we hadden gisteren een goed bandenmanagement en dan is zes tienden opeens niet meer zoveel."

Het gat met Ferrari en Mercedes is nog wel zo groot dat die twee teams de echte favorieten zijn, maar als één van de coureurs voor hem een foutje maakt (een verkeerde pitstop, een tijdstraf) kan Max er misschien toch nog meer uithalen dan een vijfde plek.

Zelfs als dat niet lukt is de race van morgen iets om naar uit te kijken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties