Max presteert prima in Barcelona: zet vijfde tijd neer in kwalificatie

Het verschil tussen Red Bull aan de ene kant en Ferrari en Mercedes aan de andere was vandaag kleiner dan in de eerdere races dit jaar.

Voor Max Verstappen en Daniel Ricciardo straalt er dan eindelijk iets van hoop aan de horizon. De coureurs van Red Bull Racing kunnen weliswaar nog steeds niet meedingen voor pole position, maar het ging tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje in Barcelona wel wat beter dan twee weken geleden in Rusland.

Heel verwonderlijk is dat niet. Red Bull heeft namelijk een aantal updates doorgevoerd aan het chassis. Daardoor is de Red Bull veel meer aerodynamisch is dan de versie waar Max en Daniel het tot nu toe moesten doen. Het slechte nieuws? De motor wordt nog niet geupdatet. Dat zal eind juli pas gebeuren, voor de Grand Prix van Hongarije. Oh ja, en de andere teams hebben ook allemaal verbeteringen doorgevoerd. Zij staan dus ook niet stil.

Maar goed, voor nu is de Red Bull van Max dus wel wat sneller geworden. Het verschil met Hamilton bedroeg vandaag ‘maar’ 0,557 seconden. Let wel, in Sochi 14 dagen geleden was dan nog 1,5 tot 2 seconden per rondje. We moeten de moed dus nog niet opgeven voor dit seizoen. Het is wel degelijk mogelijk dat Max in de tweede helft van dit jaar mee kan strijden voor Maar dan moet de motorupdate over twee maanden wel een significante verbetering opleveren. Als die update tegenvalt is dit namelijk gewoon een verloren seizoen. En dat zou gezien het talent van Max én Daniel zonde zijn.

Morgen is de vijfde plek het meest haalbare als de coureurs voor hem geen fouten maken of motorpech hebben, maar goed, Max versloeg zijn teamgenoot Ricciardo in ieder geval wel. Ook dat telt mee in deze tak van sport; ze vergelijken coureurs immers altijd met hun teamgenoten om te kunnen zien wie het beste eruit haalt en wie tijd laat liggen.

De top 5:

1. Lewis Hamilton
2. Sebastian Vettel
3. Valtteri Bottas
4. Kimi Raikkonen
5. Max Verstappen

Nu hopen dat Max en zijn team de auto ook de komende twee maanden blijven verbeteren en dat de motorupdate van Renault in juli écht een behoorlijk verschil maakt. Als dat zo is voorspel ik dat we na juli wel degelijk kunnen gaan juichen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.